Anet A8 kötelező upgrade-ek

Általánosságban elmondható, hogy ha valami nem is tűnik logikusnak a nyomtatón, nagyon jó oka van annak hogy úgy van. Pl. a Z tengely menetes részének a felső vége nincs lerögzítve, ezt nem is szabad beleerőltetni egy saját megoldásba. Viszont a legelső és legfontosabb két T sarkot nyomtatni a Z irányú rezonancia megelőzésére: [link]. Nálam ez úgy nézett ki, hogy elsőre hulladékot nyomtatott (elcsúszott), viszont felraktam, és úgy tudtam már nyomtatni két normálisat. Nem árt ha az extrudernél nem a fémet kell nyomni filament cserénél, erre kell egy sapka, pl ez: [link]. A gyári filament adagoló egy szemét. Mindenképpen valami csapágyas kell, és nem árt ha felülről adagolja a filamentet. Ez két részből áll, egy filament betétből: [link], és egy támasztó rudazatból: [link]. Én azért ezt a megoldást választottam, mert így nem kellett külön menetes szárat is vennem a csapágyak mellé. És akkor a gyári légterelő, a fehér, ami egy szar. Itt arra kell vigyázni, hogy ha megcsinálta az ember az extruder javítást [link] akkor a normál ventilátor feltétek nem lesznek jók, alacsonyabbak kellenek, én azt hiszem a félkörívesek közül ezt nyomtattam: [link]. Arra is vigyázni kell, hogy kompatibilis legyen pl az auto level szenzorral. Fontos, hogy légterelő csere után PID tune kell, az itt szépen le van írva: [link]. Minden itt leírt dolgot PLA-val nyomtattam.

Comments (4) -

 • Üdv,
  Megrendeltem az első 3d printeremet, még nem jött meg (www.aliexpress.com/.../32981668061.html). Típus: Anet A8 Upgraded. A leírásból annyi derül ki számomra, hogy adnak hozzá egy Auto Self-leveling modult és az alaplapja v 2.0.
  Teljesen kezdő vagyok ebben a témában. Van esetleg információd arról, hogy milyen javításokat tettek bele?
  Vagy majd a kicsomagolásnál kiderül?
  Válaszodat előre is köszönöm.
 • Hello,
  Ránézésre tényleg csak annyi hogy adtak hozzá egy auto level szenzort. Azzal viszont nagyon vigyázz, mert az alap firmware nem kezeli, mindenképpen egy konfigurált Marlin firmware kell majd rá! Létezik ténylegesen Pro verzió belőle, fém vázzal.
 • Köszönöm a gyors választ.
  A firmware frisstést egy vásárló írja a termék értékelésében:
  "Needs firmware upgrade to use auto self-leveling like Skynet2.0, don't try to use it with the original firmware or you risk destroy parts of your printer, not explained, so use only mecanics end-switchs for first use."
  Mondjuk ő Skynet 2.0 firmware-t ír. A Marlin 2.0-ra gondol?
 • A Skynet egy Marlin változat volt, amíg hivatalosan nem támogatták az Anet A8-at.

Add comment

Loading