AEG L88560TLE1 part 2

Az első dolog, amit áldok benne, az 1500-as centri. Így a ruhák (bár még mindig párátlanítóval, ezt sajnos nem tudom megúszni ebben a lakásban) 2 nap helyett kevesebb mint egy nap alatt megszáradnak. Ez természetesen a villanyszámlán is mutatkozni fog, a párátlanító ugyanis nem elhanyagolható teljesítményű. Baromira tetszik még mindig, hogy mutatja a mosásból hátralévő időt, 15 perc után pontosan (ha végzett a súlyméréssel). Ami meglepő, hogy úgy tűnik annyira nem tömöm meg a gépet, mert a 3 órás mosási időt leviszi 1.5 órára. Centrizés, illetve centrizés közben elmászás: ez pedig nincsen. A másik alá gumiszőnyeg kellett, mert különben szétverte volna a falat. Ez viszont semmit nem mozdul el, zsír. Hangja csendes, nem sok vizet zavar. Ha végzett a mosással 5 percig sípol, utána kikapcsolja magát. Amit picit hiányolok, mondjuk ez már az én nyűgöm, hogy  nem jegyzi meg a programnál az utolsó beállítást, tehát pl. amikor bekapcsolom, akkor 60 fokon akarja mosni a pamutot, hiába én 40 fokon mosom alapból, nem lehet ezt alapbeállítássá tenni. A gőz programot még nem próbáltam, azt pl. cigi füstös, de nem koszos ruhára ajánlják.

Comments (1) -

  • Ugyanezt a gépet vettem akcióban tavaly októberben. Kétszer! kellett visszaküldeni 72 órás cseregaranciában. Az első gépnek nem zárt rendesen a vízbetöltő szelepe, így mindig víz volt a dobban. A másodiknak a keringető szivattyúja (lásd lejjebb) olyan hangos volt, mint egy jobb fajta transzformátorház. Mindkétszer hívtam a szervízt, ilyenkor mit kell csinálni, válasz: csere. Másodszorra azért kapcsolták az aeg üzemmérnökét, aki szentségelt egy sort, hogy igenis jogom van javíttatni, és az első esetben ez egy 1-2 ezer forintos alkatrész lett volna. A második gépre mondta, hogy dehát van benne keringető szivattyú! (Jó, hogy megtudtam). Ezért duruzsol és hatékonyabban is mos, öblít. Mondom, ez nem duruzsolt, zúgott.
    A harmadik gép végre működik.
    2012-ben vettem beépíthető 9 terítékes mosogatógépet (88400 imop), ami a mai napi (lekopogom!) hibátlanul működik, maximálisan elégedett vagyok és voltam vele, ezért is választottam felső kategóriás aeg mosógépet. Úgy látszik, már ez sem a régi. Lehet, ezt is Törökországban gyártják?

Add comment

Loading