Nespresso Krups U

2016-07-19 15.38.33Eljött az ideje hogy új kávégépet vegyek. Kapszulás gépet azért használok, mert kotyogósban időnként iszonyú szar kávékat csináltam, és nem értettem miért. 10 perccel később ugyanabból a kávéból, ugyanabban a kotyogósban pedig teljesen jót. Kollegám viccesen megjegyezte, hogy a zacc nem újrahasznosítható. A kapszulásnál viszont egyenletes volt a minőség. Martello gépem volt, ez az Aldis, megvan már vagy 4 éve. Ami problémám volt vele mostanában, hogy a víztartályban megtelepedett valami nyálkás szar, és mivel sok az él / perem stb… ezért normálisan sosem lehetett kipucolni, még egy szivacsot se lehetett belenyomni. A legutolsó tisztításnál pedig alul megrepedt, és (legalábbis én nem találtam) alkatrészt nem lehet hozzá kapni.

Az új gép kiválasztásánál így elsődleges szempont volt, hogy a víztartály könnyen pucolható legyen. Lehetőleg semmi él, beleférjen egy szivacs, stb. Második fő szempont, hogy mindent lehessen hozzá kapni. Ha eltörik / elromlik valami akkor ne kelljen kihajítani az egész gépet. És utolsó szempont, hogy a használt kapszula ne a lecsepegett vízben álljon, ahol további kávé oldódik ki belőle.

Így lett a Nespresso Krups U gépe 40 ezer forintért. Full kerek víztartály, különálló kétszintes használt kapszula tartó és csepptálca. Full automatikus a dolog, belevágom a kapszulát, magától felfűt, lefőz és kiejti a kapszulát. Járt hozzá egy tejhabosító is, ezt nem tudom mennyit fogom használni, de ingyen volt xd Alkatrész ügyileg is jól állunk, tegnap még a szervízkönyvét is sikerült beszerezni. A mérete is érdekes, harmad akkora mint a Martello. Egyelőre kísérletezgetek hogy melyik kávé típus jön be, járt ugyanis egy 16 kapszulás welcome csomag.

Add comment

Loading