Új SSD

Magyarországon nagyon drágák az adathordozók, azt is mondhatnám aránytalanul drágák. Rárakják ugye a boltok a saját hasznukat, plusz az Artisjus is rájuk telepszik. Gearbesten volt egy akció eredeti Samsung 850 EVO SSD-re, 120 gigásra. Ekkora volt nekem is, csak 840-es. A kettő között teljesítmény-és fogyasztásbeli különbségek vannak [link]. Szóval egy 850-es 15500 forintba került átszámítva. Magyar boltban vásárolva 23-25 ezer lenne. Olyan három hete megrendeltem, meg is érkezett. Megnézettem a Samsung szoftverével, eredeti, vadi új lemez. EaseUS Todo Backup szoftverrel leklónoztam a régit, könnyű dolga volt, mert a két kapacitás megegyezett. Most tesztelem hogy minden működik-e. Egyedül a Chrome őrült meg eddig, újra kellett húzatni a beállításait. Ha egy hétig minden oké, akkor nyomok egy secure erase-t a régin, és mehet jófogásra.

Comments (1) -

  • Ez mondjuk őrületes tévedés, hogy drágák itthon a diskek.
    Konkrétan az elmúlt 3 évben 10+ disket vettem (6 db wd redet raidbe, 4 ssd-t laptopba, desktopba és külső vinyónak). És konkrétan egyik sem volt sürgős, ráért volna, ha külföldről jön. De gyakorlatilag sehol sem volt olcsóbb (nézz csak szét ebayen, pl. kingston 240gb v300 legolcsóbb 20000 Hong Kongból, itthon 20500).

    Az, hogy volt egy akció Gearbesten, az meg olyan amilyen. Gyakorlatilag pont olyan verziók nem voltak, amik nekem kellettek volna.

    Nem tudom hol vásárolsz egyébként, mert a Samsung 850 evo 120GB 21500, az msata verzió 22500.

Add comment

Loading