Megjött a telefon

Két napja megjött a Jiayu S3+ telefonom Kínából (zsájú-nak kell ejteni). Úgy volt becsomagolva, mint amit a kollegámnak rendeltem, egy hungarocell doboz kibélelve, és benne a telefon doboza. És ugyanúgy lejátszónak volt megjelölve 21 dolláros értékkel, így nem is vámolták. Ugyan korábban kinyomtattam a telefon 3D modelljét, mégis mikor megláttam az első reakció a hűbazdmeg volt. 5.5 colos full HD IPS kijelző gorilla glass-al, 3 giga ram, 16 giga tárhely, dual sim, Android 5.1, 3000mAh akksi, MTK 6753 proci. Custom recovery és rootolás viszonylag simán ment. A fejlesztői lehetőségeknél be kell kapcsolni a bootloader törést, fastboot-al meg kell törni a bootloadert, és itt rontottam el egyszer, hagyni kell a gyári recovery-vel újraindulni hogy tudjon partíciót formázni, és utána mehet rá a TWRP. Mentések megvoltak, root ugye TWRP-ből csak egy zip telepítése, nem nagy szám.

Sajnos a gorilla glass miatt külön képernyő védő fólia nem jár. Egy gyári védőfólia van rajta, de az csak ideiglenes, a közepén a logoja is ott feszít a gyárnak. Ugyan a tokok már vagy egy hete megjöttek, a tempered glass kijelzővédőre még várok. A többiek azt mondták benn, hogy nem is létezik a telefonom, mert nem hozom be. Várni akarok a kijelző védőre, vagyis akartam, mert mostmár nem érdekel, használni fogom egyelőre az ideiglenes fóliával.

Maga a rendszer elég fura, erről majd külön írok. Sokminden nem működik, pl az xposed framework, így nem tudom modulokkal módosítani a telefont. Pedig használtam belőle sokat, hasznosak voltak. De hogy mondjak nagyon jót is, ez a telefon tud egyszerre több okoseszközt 

Add comment

Loading