Ajtó és redőny

Avagy megőszülésem története. Kedden telefonáltak az Arany ablaktól, hogy megérkezett az ajtóm. Egy CPL ajtóról van szó (és egy redőnyről még), amit a régi, padlóba belesúroló, már be sem záródó, sehogy sem állítható helyett vettem.  Krisztitől jól megtanultam, hogy nyomulni kell, szóval egyből hívtam a beépítőt hogy egyeztessünk időpontot. “Most otthon vagyok?” – ja, nap közepén valószínű, itthon ülök és azt várom ő mikor jöhet. Marha. Megbeszéltük, hogy másnap kifizetem, és szólok ha az üzletben vagyok. Telefonáltam is, de az aznapi beépítésről már lemaradtam, azt mondta 9-kor jön. Fél 11-kor felhívom hogy WTF? Azt mondja telefonál párat, fél óra múlva visszahív, küldi a kollegáját. Kettőkor telefonálnék hogy WTF, már ki is kapcsolta a mobilt. Negyed négykor hív, hogy hozza a cuccokat. Csak lerakta, mondja hogy holnap 8-kor itt kezd.

Na plusz egy nap szabi ugye, csütörtökön a semmiért voltam otthon. Fél kilenckor jött, nem is ő, egy másik. Nagy nehezen kiszedte a régi ajtót, 3 csavart ki se lehetett csavarni, el kellett vágni. Az ajtó elvileg 40 ezerért eladható mint használt ajtó, ezen picit meglepődtem, én ki akartam dobni. Na, beépítés. Hamar eljutottunk a “hogy lehet ilyen ajtót eladni”-tól a “soha többet nem építek be ilyen ajtót”-on át a káromkodásig. A redőnnyel együtt 6 órán át tartott. És kurvára nem jó, mert egyrészt magától becsukódik, másrészt nem lehet bezárni kulcsra, mert rosszul lett kimarva. A zár nyelve felütközik az ellen oldalon. A zsanéron meg semmi nem állítható, csak az előre-hátra ráhúzás, az édeskevés.  Lehetne alá paraszt módon alátétet rakni, de hogy néz az már ki. Holnap bemegyek az üzletbe megkérdezni ilyenkor mi van.

Ja és ezeknek az ajtóknak küszöbe sincs, hívhatok még külön egy küszöböst. Amúgy a csávó első mondata az volt hogy hol a küszöb, én meg így pislogtam, hogy az öreg beépítő meg az üzlet is azt mondta, hogy csak a beépítés után derül ki milyen küszöböt lehet rakni. Érti a fene… :D A redőny legalább jó, ilyen szúnyoghálós kombi. Úgyhogy megszabadultam egy menettel a külső szúnyoghálótól és a belső textil reluxától, ami ráadásul rövid is volt.

Add comment

Loading