Kirándulások

Ebben az évben ilyen egy napos mikro kirándulásokat nyomtunk. Múlt hét szombaton a Nyíregyházi Vadasparkban voltunk. Ugyan vagy 5-7 évvel ezelőtt már megfordultam ott, de azóta sokat fejlődött, érdemes volt ismét menni. Van már madárház, ahol szabadon repülnek (és szarnak le) körülötted a madarak, meg olyan is ahol gyűrűsfarkú makik (Julian király, Madagaszkár) mászkálnak szabadon. Külön pozitívum, hogy a papagáj show-t megvártuk, hatalmas élmény. A fókákról sajnos lemaradtunk. Szuvenírként vettünk elefánt szart, vödörben árulják, állítólag jobb a szarvasmarha trágyánál.

Tervben volt egy Ópusztaszer – Szarvas is, de sajnos hét elején elkezdett esni az eső. Ott egyébként a kalandparkot néztük volna meg a kukorica labirintussal, Szarvason pedig a mini Magyarország makett parkot. E helyett hétfőn Aquaticum volt. Hazafelé menet frankón el is áztunk.

Szerdán irány Miskolctapolca, a barlangfürdő. Huha. Reggel érdemes menni, déltől már tömegnyomor van. Kurva jó, itt sajnáltam először, hogy még nincs vízálló tok a xiaomi yi-hez, és nem tudtam felvenni. Amúgy az emberek nyakra-főre hozták be a mobiljukat, szerintem a fele se volt vízálló. Külföldiekből oroszok vannak ott rengetegen, állítólag ez most náluk a menő. Szóval nagyon szép, de 3-3.5 óra bőven elég belőle. Talán a sós vizes lebegő kabinnal lehet megtoldani, de abból egyrészt csak egy van, másészt 40 perc 5600 forint. Talán majd egyszer.

És hát az eső nem kímélte a Virágkarnevált sem. Terveztem hogy esetleg kinézek megnézni Ricsát, de olyan esőben, wáááá. Nem is vonult végig a menet a városon, csak a Kölcsey központig, így is szarrá ázott mindenki.

Add comment

Loading