Windows 10

Ez is eljött megjelent a Windows 10. Elég nagy volt a képzavar hogy ki frissíthet meddig. Sajnos a Microsoft nem terjedt odáig, hogy egy kulcs konvertálót kiadjon, amibe belevési az ember a régi kulcsot, és kap egy Win 10-eset. Én nem vártam meg amíg sorra kerülök, a Media Creation Tool-al frissítettem. Többször neki kellett kezdeni, ugye a szerverek túlterheltek voltak, de egy jól elkapott pillanatban 10 perc alatt lerántott mindent. Frissítést választottam, minden szépen megmaradt. 2 restart után megjött az nvidia driver, egyedül az xbox vevőt kellett újra beállítani. A fájl társításokat elvesztette, de nem tragédia.

Pár dolgot azonnal le kell tiltani / beállítani. Az egyik a frissítések p2p küldése a hálózatra (és remélem ezzel a fogadása is). Nem tetszik hogy a frissítéseket nem lehet egyenként kiválasztani, mindig letölt mindent. Az egyetlen dolog amit be lehet állítani, hogy én mondjam meg mikor indul újra. A Microsoftnak küldözgetős dolgokat is le kell tiltani, fölösleges. Én még letiltottam a leggyakrabban használt fájlok gyűjtögetését is. A OneDrive integráció is idegesítő, én Dropbox-ot használok, ne erőltessék már rám.

Indexelés. Az SSD miatt ki volt kapcsolva, ne tegye tönkre. Viszont ez az új start menü így semmit nem talál meg. Vissza kellett kapcsolni, és lekorlátozni. Első körben ugye fel kellett indexeltetni a start menüt, így az alkalmazásokat legalább már megtalálta. Viszont a beállításokban nem akart keresni. Ehhez a saját mappát kell felindexeltetni olyan módon (ha minimalisták akarunk lenni), hogy semelyik alkönyvtár ne legyen bejelölve. Így most 1285 elem van az indexben, egész jó.

Aktiváláshoz erre kell keresni: Indigo_Helium_Install_Beta_10.0.10240.zip, 2015 a jelszó, ez az MD5 hash-je: a17bba43e5066af7bb6d1aa55d759e5d.

Add comment

Loading