Kocsi rommá szedés

A hátsó lökhárító  ív még csak piros alapozóval volt lekenve, normális megcsinálásához három nap kell, ez most jó alkalom. Kevertettem 1 deci kék festéket, ez pont elég lett, egy milli se maradt. A festéknek pedig egy, inkább két napot száradnia kell, mielőtt a felfekvő felületeket lelakkoznám. Ami viszont már 1 óra alatt keményre köt, szerencsére. Közben a vonóhorog vasait rozsda passziválóval lekentem, délután megy rá alvázvédő. Ugyanis az alváz-és üregvédelemből az kimaradt, mondjuk nem is része…

Közben folyik a műszerfal ledesítése. Amit vettünk a kínaiaktól jó olcsón, az természetesen szar. Egy hibrid megoldást csinálok, a meglévő foglalatba nyomok bele egy helyi autósboltban kapható ledet. Már felvásároltuk az egész készletet, a fele megvan, jövő héten tudom folytatni, ha lesz új szállítmány. Amúgy jóval nagyobb fénye van, és ugye sosem ég ki. Megjegyezném az új autóknak eleve ledes a km órája legalább.

És folyik a műszerfal kitakarítása is. Majdnem szét van már szedve, utána Domestos ezerrel. Közben a műanyag elemek szana széjjel vannak, ahogy Móni mondaná, kiállítást rendezek. Remélhetőleg kedden össze tudom rakni, de inkább hétfőn szeretném. A kézifék takaró lemez alatt találtam 30 forintot :)

Add comment

Loading