Accelerometer

DSCF3105Megjött a héten a gyorsulásmérőm. Maga a chip eszméletlen pici, a többi a körítés, úgymint egy feszültség korlátozó, pár kondenzátor, és egy led. A lábtávolsága nem standard, tehát breadboardba illeszteni esélytelen. Óriási bukó, hogy 3.3 V-os, de minden szinten. Ugyan van rajta egy feszültség korlátozó, így meg lehet táplálni 5 V-ról is, de a logikai 1-es az 3.3 V nála, magasabban szétsül az egész. És a sleep pinnek kell 3.3 V hogy menjen az eszköz. Szóval egy Arduinoval összeilleszteni nem semmi. Két érzékenysége van, 1,5g és 6g.  Van rajta szabadesés jelző (szintén csak 3.3 V-ot tol ki akkor, az Arduinonak ez édeskevés). A kimenetei pedig analógok. Szokták ezt kalibrálni, mert a 0 g értéke az egy tartományban van meghatározva, és az érzékenysége is. De kalibráció nélkül R = (kiolvasott_analóg_érték * adc_referencia_feszültség / adc_felbontás – zero_g_volt) / érzékenység a képlet, Arduinoval szépen: R = (analogRead(A#)*3.3/1023 – 1.65) / 0.8.

Comments (3) -

  • Nekem ugyenekkora méretben van accelerometer + gyroscope + iránytű + barometer + hőmérséklet mérő... Ha érdekel adok linket, mondjuk nem votl olcsó darab (22$)
  • És a blogmotor szerint az email címem nem valid, mert a.b@c.hu az nem az
  • Annyit nem szertnék rááldozni, egyelőre ezt sem tudom mire fogom használni, csak baromi olcsó volt, gondoltam kipróbálom.

Add comment

Loading