Új telefon

Nahát új telefonom van. A Blade az már két éves volt, egy évnél nem cseréltem, mert akkor vettem tabletet. M-Tech aTab5 névre hallgat, a Samsung Galaxy Note koppintása. Két magos, brutális 5 colos kijelzővel (Ildy szerint bunkofon), passzív dual SIM-es. Két darab 2800 mAh-s akksival adják, jár még hozzá kábel, iPhone klón töltő, és egy azonnal kukába való agybadugós füles. Tescóban volt 40 ezer (már nincs és nem is lesz), ennyi pénzt simán megért.

Van pár szoftveres hibája. A magyar fordítása nem teljes (pl. az akku használatnál), és sok helyen pontatlan. A format internal storage pl. ugyanúgy SD kártya formázása, oda kell figyelni. GPS. Konkrétan hiányzik a romból a gps.conf, így aztán alapból nem talál műholdat csak 15-30 perc alatt. Szerencsére root van rá, és 2 nap alatt simán összepakoltunk a fórumon egy használható konfigot. Hardveres hibák. Mivel kínai, ezért vannak hibás darabok. Az enyém szerencsére hibátlan, de fater is akart egy ilyet, amit ő vett az már kuka volt. Rossz volt a wifi, a bluetooth, kamu 2500-as akksi volt (valójában 1600), és teljesen más, szar betekintési szögű kijelzője volt.

Zsebben érdekes módon fér el, konkrétan ha ülök, nem tudom zsebre tenni. Rendeltem hozzá övre tokot, meg neoprém tokot, meg minden. A régi alkalmazások szépen visszakúsztak rá (köszönet a Titanium Backupnak), egyedül a Tasker érdekes, adatkapcsolat bekapcsolásánál nem tud mit kezdeni a dual simmel, azt nem kapcsolja fel. És végre normálisan megy a Facebook app.

Add comment

Loading