Gyógyszertár

Amikor az ember éppen csak beugrik az útbaeső gyógyszertárba, mert akció van, és megkérték a szülei, de amúgy siet egy másik boltba, mert bezár, és kurvára kéne a 12 voltos venti, na akkor jönnek ezek:

 • - Ismerősek a gyógyszerek? – Tessék? (ezt így 3x) – Persze, ezeket szedem már régóta. Valami torokfájásra nincs, jajj ezt nem is tudom, és ez akciós?
 • - Megyek ki a kertbe hétvégén, 10 perc alatt 10 deka borsót fejtek le…
 • - Külön lesz? – Persze… – 293 forint akkor először – Majd akkor számolja egybe! – De nem külön lesz? – Ja…

30 percet vagy mennyit álltam sorba, 1 azaz egy perc alatt végeztem. Be kéne vezetni a gyógyszertárakban is a gyorskasszákat, mint a Tescóban. Recept nélküli cuccok, nuku pofázás, megmond mi kell, kifizet, köszön. Vagy ilyen vending machine értékesítés ezeknek.

Comments (8) -

 • Na álljon meg a nászmenet!!! Kikérem a szakma nevében ezt a bejegyzést.  (most nagyon csúnyán nézek rád)
  A gyógyszer egy speciális áru, az expediálás pedig nem arról kell szóljon, h "nesze, itt a bogyód". Nem termék+INFORMÁCIÓ!!!  Az OTC (vény nélküli készítmények) esetében pedig hatványozottabban igaz ez, h a beteget tájékoztatni kell a gyógyszerről...
  Az meg, h te épp sietnél: egyéni szoc. problem...
 • Jó, így mondjuk az első pont még belefér. De nem egy tömött gyógyszertárra tartozik 5 perc kiselőadás, hogy a papszi hogy fejti a borsót a kertjében Frown
 • Most kiállok Tomi mellett: a gyógyszerészek kurvára szarnak arra, hogy az ember sietne. Bakker, én vagyok a vevő, azért akarok gyorsan venni/végezni, mert én fizetek, és amit veszek, tudom, hogy mire való. A sok nyuggert meg légyszi elküldeni a búspicsába, a nyugdíjas klubban lazuljanak.

  És tényleg írtó hülyeségeket csinálnak mostanság a gyógyszerészek...
 • Aki a gyógyszertárba bemegy nem vevő, hanem beteg. És kíváncsi lennék, hogy egyáltalán megnézed-e, hogy kivel állsz szemben, és tudod-e mi a különbség azok között, akik kint állnak a tárában. Lehet, h te tudod mi mire való, de hidd el, tudnak neked ott olyat mondani az adott gyógyszerről amit nem tudsz.
  Ti gépekkel dolgoztok, azoknak nincs lelke, az embereknek van... Ha sietsz, bizonyos vény nélküli gyógyszereket a DM-ben és a benzinkúton is be tudsz szerezni.
  KÍváncsi lennék, h mi tartozik nálad az írtó hülyeség kategóriába....
  Am meg egyszerű a képlet, ne legyél beteg, nem kell patikába menni, vagy van házhoz szálltás funkció is...
 • Nem vagyok beteg, és kikérem magamnak, hogy betegnek titulálj, csak így elvből, hogy bementem!!
  Általában ilyenek miatt megyek be:
  - kötszer
  - neogranormon
  - betadine (vagy bármi hasonló)
  - fenistil

  És mindemellett veszek nhéa gyógyszert is, ami algopyrin meg cataflam, leginkább azért, mert front érzékeny vagyok. Télen meg sumetrolim, ha fáj a torkom...
 • Aki a patikába bemegy, az beteg, nem én találtam ki, így van definiálva... (vagy ha nem beteg, akkor ottani alkalmazott)
  A felsorolt orálisan alkalmazott gyógyszerek vénykötelesek, és nem preventív célra veszed őket.... tehát olyankor valamilyen patofiziológiás folyamat van a szervezetedben.
 • Még egyszer: bejön az ügyfél, árajánlatot kér, együtt dolgozok vele, nem kezelem rögtön 1.0-ás hülye userként, csak azután, hogy kiderült tényleg az.

  Az meg, hogy így van definiálva? Kit érdekel, nem vagyok beteg és kész. De azt hiszem ezt az álláspontomat nem tudom helyesen megfogazlmazni, hogy átmenjen a lényeg.
 • Szakmajogban van leírva.
  Esetedben ok. Patikában nem nagyon kérnek árajánlatot (azt max. az OEP a gyógyszergyáraktól), a kérdések a patikában szintén arra irányulnak, hogy ismeri-e a beteg a gyógyszer, tudja-e h hogy kell alkalmazni (nem véletlenül van a gyári kúpos dobozon piktogrammal jelölve, h vedd ki az alumínium fóliából, mielőtt használnád)...
  Mellesleg nem a te korosztályod adja ma a közforgalmú gyógyszertárak forgalmának a jelentős részét.. és te is leszel egyszer nyugdíjas...  (bár ez a mai politikai helyzetben erősen bizonytalan)

Add comment

Loading