Google Chrome

Gondoltam egyet, és ismét kipróbáltam a Chrome-ot, miután megláttam a Firefox brutális memória fogyasztását. Hát a Chrome fele annyit (se) eszik, és van neki jó kis task managere, ahol lapokra és kiegészítőkre lebontva lehet látni mennyit eszik. Az indulás villámgyors, ezt kár vitatni. Viszont ami rögtön feltűnik és iszonyatosan zavar: az üres lapon hozott legtöbbet megnyitott lapok (nem kikapcsolható, csak rejthető), és a kilépéskor history / gyorsítótár törlés teljes hiánya. Szerencsére mindkettő orvosolható a CleanNewTab és a Click&Clean bővítménnyel. Új bővítmény telepítésekor nem kell újraindítani, hatalmas piros pont. Egynél mégis kellett, a Copy Without Formatting nem ment újraindítás nélkül.

Bővítmények. Van adblock plus (alapvető), better gmail (ami jobb mint a FF verzió), better google reader, bug me not (igaz beta, de kit érdekel, alapvető), és Copy Without Formatting (nagyon jó ha van).  Elvileg van GreaseMonkey kompatibilis bővítmény, még nem találtam olyan bővítményt ami az utolsó tab bezárásakor megakadályozza a böngésző zárását. Ami viszont fájdalom, hogy sehol nem találok a DownTheamAll-hoz hasonló bővítményt. Ha lenne, akkor akár kompletten válthatnék is, szívbaj nélkül.

A Flash sebességét külön kiemelném. Nagyon sokat játszok Facebookon Bejeweled Blitz-et. Firefox 4 óta valami furcsa pattogó hangja volt, Chrome alatt teljesen eltűnt. És baromi gyors, free spin nem akad, stb stb…  Telepítőjét nem tudom támogatja-e már a proxy szervert, meg egyáltalán normálisan proxy szerver kezelését, credential-ök átemelését. Ha nem, akkor cégnél sajnos felejtős.

Add comment

Loading