Windows 7

Rátettem a kezemet a retail (boltokba kerülo) Ultimate verzióra, összedobtam neki egy 30 giga vinyós, 512 mega ramos virtuális gépet, és feltelepítettem. Részletek alant.A telepítés egy az egyben a Vista feelinget adja, csak más a háttér. Fél órába került, hogy felmenjen. Ez a verzió állítólag nem kér kódot, mert MSDN-es, de nálam mégis kért, üresen hagytam. A törés a 7loader 1.5.rar-al történik, ugyanaz az OEM crack, ami a Vistában is bevált, és ellenállt az SP2-nek is.

A taskbar az egyetlen, amit megdicsérek. Valahol a korábbi Windowsok, és egy Mac-es Dock között van. Csoportosítja az ablakokat, tisztességes élonézetet ad, gyorsindítás helyett rögzítés a panelra van, és hasonlók. Ügyes megoldás, tetszik (és tuti lopott, hehe...).

NTFS, könyörgök, miért hogy még mindig NTFS? Feketepont! Egyes, leülni! Az ext4 korában... na hagyjuk!

Hálózat. Állítólag szebb és jobb a vezeték nélküli hálózatok kezelése. Ubuntu network manager applet lenyúlás! Megosztások. Alapból jelszavas, kikapcsolása vagy 5 menüponton keresztülvergodés után lehetséges. Semmivel sem több, mint egy adott felhasználó nevében futó jelszavas megosztás, és egy "guest enabled" megosztás. 10 másodperc alatt megcsinálom Ubuntuban. Ugyanakkor a megosztott mappákat elohívni nehéz, tipikusan rá kell nyitni a pc-re (\\\\név).

A wordpad meg a paint ribbon-os lett, fasza. A paint viszont egész sokat tud. Eszközökkel van egy kis baja, nevezetesen egy emulált Sound Blaster kártyával nem boldogul el. Viszont a netes driver keresés talált megfelelo drivert. A gadgetekrol pedig: ideje volt, már rég van mindenhol. A login screen meg randa, és cserélhetonek kéne lennie! Az UAC meg végre nem idegesít :)

Comments (1) -

  • Ahh, olvasd el én mit írtam Win7-rol Laughing

Add comment

Loading