Twitter

iilkwuhcAnno ott voltam a Twitter szárnypróbálgatásainál, elsok között regisztráltam. Aztán egy ido után unalmassá vált, alig használta ismeroseim közül valaki, csak webrol lehetett postolni, stb. Aztán amikor egyre több felhasználó lett, a Twitter úgy lett egyre lassabb, és egyre többször lehetett látni a belinkelt bálnát, a FailWhale-t.Egy ido után úgy döntöttem, hogy erre kár idot pazarolni, töröltem magam.

Tegnap volt egy érdekes hír, hogy az index twitteren közvetíti a választásokat, pártok képviseloit, és az embereket bevonva. Na mondom ez érdekes, megnézem. Említettek egy #epi09-es csatornát, hogy ott lehet követni. Ehhez account kell. Jó mondom, akkor regisztrálunk. tamaspogany néven vagyok, ha kit érdekel érdekel valakit. Azt kell hogy mondjam, a twitter még mindig több sebbol vérzik. Gyorsasággal nincs gond, Pidgin plugin-bol tudok postolni, kényelmes. Viszont változatlanul vagy az egész accountom privát, vagy nem. Nincs arra lehetoség, hogy bizonyos postok legyenek privátak, mi több legyen alapértelmezett láthatóság. A publikus dolgok meg megjelennek mindenhol, Google-tol kezdve a twitter public timeline-jáig. Ez nem jó.

Csatornák, követés. A választás a #epi09 csatornán van. Ez egy felhasználói kezdeményezés, a twitter nem támogatja. Lényege, hogy az üzenetedbe elhegyezel egy #szöveg ún. hashmarkot, és erre a keresovel szépen lehet keresni. Csakhogy a találatot nem lehet követni, mint az egyes felhasználókat, így megette a fene. Vagy folyamatosan nyitva tartom a böngészot (na ne!) vagy RSS olvasót használok (sicc!). Azért ezt igazán megcsinálhatnák...

Ha már a #epi09 csatornánál tartunk, ahhoz persze publikus postok kellenek, köszönöm szépen. És nem tudok az accountom alá tetszoleges felhasználót betolni. Nekem elég lenne amúgy egy privát és egy publikus. Az említett csatornán pedig én többre számítottam. Lehet este megélénkül a forgalom, minden esetre a kezdeményezés attól még becsülendo.

Add comment

Loading