SIM klónozás

Avagy egy sikertelen projekt története. Mint tudjátok, vettem egy Turbo Sim nevezetu függetlenítot. Ki akartam próbálni (van itthon egy osrégi T-Mobile-os telefon), csak nem az eredeti kártyán. Ezért rendeltem SIM olvasót egy kártyával, hogy a másolatot lyukasszam ki, és azzal szórakozzak. Részletek alant.Az olvasónak a lelke egy usb-soros átalakító, lévén a SIM egy soros eszköz. Linux alatt szépen kaptam is egy ttyUSB0 eszközt, de semmi több. Én klónozni akartam a kártyát, nem a telefonkönyvet másolgatni. Arra persze nincs szoftver, át kellett térnem laptopra és felrakni a cuccot, amit adtak hozzá. Ja, a gyári cd-n egy rakat vírus van, lol :)

A keseru részletek: a chipen 3 azonosító van. Elso az ICCID, Integrated Circuit ID, kártyát azonosítja, olyan mint a hálókártya MAC címe. Második az IMSI, International Mobile Subscriber Identity, az operátor felé azonosít. És a harmadik a KI, egy authentikációs kulcs. 128 bites amúgy. Az elso kettot simán ki lehet olvasni, a KI-t törni kell. Idoben 4-8 óra, és 40% az esélye annak, hogy tönkreteszed a kártyát.

Na én frankón beleestem ebbe a 40%-ba, a törés 38%-ánál kiakadt a progi, tönkrement a kártyám. Jó ha kedden kapok másikat, és akkor még szerencsém is volt. Soha nem próbáljatok SIM kártyát másolni (persze telefonkönyvet lehet, meg SMS-eket, az biztonságos)!

Add comment

Loading