Apple életérzés

Hát, nem vagyok egy jó véleménnyel az Apple-rol. Ugyanolyan mocskosan pénz-orientált mint a Microsoft. Kezdjük azzal amivel én is rendelkezem (de csak azért mert féláron hozzájutottam, a hülyének is megérte), az iPod. Nem úgy van mint a fele áron kapható mp4 lejátszónál hogy rámásolod aztán hallgatod/nézed, hanem telepítsél iTunes-t, vagy találj ha tudsz alternatív alkalmazást, és azzal másold rá. Mert a copy/paste nem elég. Érdekes módon a többi zenelejátszó újraépíti bekapcsoláskor az adatbázisát, az iPod erre képtelen, neki iTunes kell karbantartani azt. Oldest reason in the world: money. Arról nem is beszélve hogy titkosított a firmware-je így nem tudom berhelni, pl. ipodlinuxot rakni rá.

Az iPhone nem lenne egy rossz dolog , csak aki alkalmazást fejleszt rá az kellene hogy csengessen az Apple-nek pénzt, és hasonlók. Meg törd meg ha normálisan akarod használni, akkor az új firmware tönkrevágja a hackelt telót, nem jó ez így.

És igazán akkor jársz jól vagy még inkább akkor tudod használni az Apple cuccokat ha van egy Mac-ed. Ami egy BSD/Unix alapú rendszer, az OK hogy jól megmódosítva, de a dizájnon meg pár dologon kívül nem igazán tartom érdemesnek hogy fizessek érte. És úgy könnyu hogy kiadsz saját hardvert, és egy csak azon futó oprendszert. Olyat én is tudok :) Szóval úgy döntöttem az iPod-ot megtartom, de egyéb Apple cuccot nem fogok venni. Végére egy vicc: Nagyarcú Mac-es Windowsosnak: - Mondj egy dolgot amit nem tudsz megcsinálni Mac-en és megtudsz Windowson! Windowsos: - Ööö, jobb klikk! :))))

{democracy:5}

Add comment

Loading