Elfogták Karadzic-ot

A nap fooldalon virító híre, hogy elfogták Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnököt. Avád háborús bunök,és hamarosan átadják Hágának. Töredelmesen bevallom, hogy bár nagyon szeretem a törit, de a Balkán történelme oly mértékben zavaros, hogy nem igazán tudom milyen disznóságokat csinált Karadzic. De két gondolatom azért lenne:

Tudjátok miért jött létre a Hágai Nemzetközi Bíróság? A második világháborút követoen eloször fordult elo, hogy x ország (konkrétan a németek) állampolgárait nem x ország bírósága ítélte el, hanem y és z országok. Jó nem arra gondolok amikor elfognak egy pitiáner bunözot Kolumbiában és elítélik, hanem amikor x ország önként átadja a bunözoit y ország bíróságának. Soha a modern történelemben elotte nem volt ilyen, ezt kellett valahogy törvényesíteni az ENSZ-nek, na ez lett Hága.

Mikor olvasok már ilyet a hírekben: A magyar rendorség hétfo este elfogta Gyurcsány Ferenc volt magyar miniszterelnököt. A Gyurcsány elleni vádak többek között népirtás, hazaárulás, hutlen kezelés, nagy értéku lopás, adócsalás, stb... A hazaárulás vétsége egymagában elég a bíróságnak a halálbüntetés kiszabására. A Fehér Ház üdvözölte Gyurcsány elfogását, az elnök személyesen kíván részt venni a kivégzésen. A felszámolás alatt álló Mazsihisz jelenleg illegalitásban élo vezetoje elmondta, hogy saját halottjuknak tekintik Gyurcsányt.

Add comment

Loading