Team meeting

Mostani team meetingen ott volt a site manager is, és megtudtunk egypár érdekes dolgot. Meg volt közvetlen elotte welcome day is az elmúlt három hónapban érkezettek fogadása céljából.Tanulságos volt, röviden összefoglalom.

Az eddigi 3 havi bónuszkifizetést kitolták 6 hónapra. Június és január. Ugye egyrészt csökkentették a kockázatmentes kilépés idejét. Például még van két hónapod a következoig és ha kilépsz akkor buksz négy hónapi bónuszt, egyébként meg csak egyet buknál.

Nem lehet se rövidnadrágot, se szandált hordani. Ez eléggé kiverte nálam a biztosítékot. Az ok, hogy benn van klíma, de a Bethlen utcán, ahová nemsokára költözünk, ott meg nincs. Na meg hiába van a klíma, ott rohadunk meg a ciponkben. Meg mikor ebédelni megyünk meg munkába majd a 30-36 fokban, az fincsi lesz. A cég állítólag hozzájárul az egészséges munkakörnyezethez. Hát nem tudom, hazafelé meg üssön meg a hoguta? Érdekes hozáállás amúgy, ha engednék a rövidgatyát, akkor nem kéne nyáron csúcsra járatni a klímát, így még pénzben is jól járnának. Ja és nem foglalkozunk ügyfelekkel személyesen, ergo nem is lenne indokolt. Máshol sem lehet rövidgatyát hordani? Például NI?

A cég úgy látszik szarik a tanulmányokra. A tanulmányi szabadság fizetés nélküli szabadságnak minosül. Ez úgy mellbe vágott, ugyanis az interjún nem errol volt szó, másrészt a T-csoporton belül, sot a T-csoport outsourcing cégeinél is fizetett szabadság van. Az úgy semmit nem ér, hogy fél évente kiesik 1 havi munkabérem. Akkor kell egy olyan mértéku fizetésemelés, hogy tudjak félretenni. Ez ügyben amúgy holnap elbeszélgetek az illetékesekkel, mert úgy látszik ennél a cégnél lehetetlen tanulmányokat folytatni. NI-nál hogy van?

Szóval gondolkozom erosen, ami nagyon közeli probléma hogyan lehet így kibírni a nyarat, ami picit távolibb, hogyan lehet ennél a cégnél az MSc-t elvégezni. Nappalis nem akarok lenni megint.

Add comment

Loading