Papírmentes iroda

A magánnyugdíjpénztár stílusosan nem küldött alapból hozzáférést az internetes oldalukhoz, így ha meg akarom nézni mennyi pénz van éppen a számlámon (tudomásom szerint csak erre jó), akkor ezt külön kell igényelni. Igénylolapot leszed, természetesen pdf. Szívemet megmelengette, hogy Linuxhoz létezik ingyenes pdf szerkeszto program, így azzal töltöttem ki. Aláír, borítékba beletesz és felad. Alapsztori vége.

Ahogy állok a postán kezemben szorongatva egyetlen levelem, miközben az elottem lévo szokeno típusú titkárno körülbelül 40 (!!!) ajánlott levelet adja fel 20 perc alatt (másik ablak nem volt, ebédido volt), addig filozofálgattam. Minek ez az egész szar? Miért kell mindent papíron intézni? Régóta létezik az elektronikus aláírás nevu szörnyszülött, hát használjuk is valamire! Van ügyfélkapu, minden. Miért még mindig a papír?

Kontra megemlítenék valamit. Volt egy Stargate epizód (azt hiszem az SG-1-ben) amikor a fazonokat egy számítógép-vezérelt burok tartotta életben egy mesterséges idilli környezetben, míg az erotéren kívül mérgezo gázok, stb. Rá volt kötve az agyuk a Linkre. Na és a végén kiderült hogy az erotér folyamatosan gyengül, és a Link mindig halálra ítél valakit, aki elhagyja az eroteret. A többiek agyát meg átprogramozza, hogy ne is emlékezzenek rá. És a papírokból tudták meg, amit az ügyvédek nem akartak a Linkre vinni, hogy anno 200.000 ember élt az erotérben, addigra meg már csak 200. Szóval pro és kontra is van, de szerintem ideje lenne már a papírmentes környezetnek.

Add comment

Loading