Google Pay nagyobb levonás

Tökre örültem, hogy az új telefonomon van Google Pay. Na nem a rendes alkalmazás, hanem mélyen elrejtve a beállításokban. Hozzáadtam a Curve kártyámat, és elkezdtem mobillal fizetni, tök vagány volt. Egyszercsak szólt Petra, hogy nem stimmel a pénz (az ő bankkártyájára volt irányítva a Curve). 21 ezer forintnyi tranzakció után 3-4 ezer forint hibádzott. Nagy kutakodás, utána járás: a Google Pay bizonyos típusú üzletekben (pl drogéria) vásárláskor 10-20%-al magasabb összeget zárol a cél kártyán ([link]), és majd egyszer visszaadják. Nekünk ez a gyakorlat sajnos elfogadhatatlan, pápá mobil fizetés.

Újabb CT

A doki kért egy újabb CT-t a műtét előtt, az előző ugyanis elég régi, 2020 júliusi.  Ugyanúgy a Radio dentalhoz mentem a Baross utcába. Nagyon vagány álló CT-jük van, nem sokban különbözik egy fogászati panoráma röntgentől. Fél perc alatt megvan, a felvételeket cd-n 15 perc alatt kiadják. Anyagiakban olyan 11 ezer lehet, azért nem tudom pontosan, mert nekem a biztosítóm fizette. Belenéztünk itthon, nem javult fél év alatt az orrom, márcus 3 irány vissza a doki.

Herz korlátozó tüske

Radiátor csere előtt állunk, többnek a szelepe is tönkre van menve, ha egyszer benyomódik, fogóval kell kihúzni. Márpedig Olivér hajlamos tekeretni a termofejeket, amitől meg Petra kap agyfaszt. Herz termofejeink vannak, és jön a trükk: ezekhez lehet kapni úgynevezett korlátozó tüskét. Be lehet állítani, hogy bizonyos hőmérséklet fölé - vagy éppen alá – ne lehessen tekerni. Tegnap szépen beállítottam hogy hatos fokozat alá ne lehessen menni. Gyárilag van benne egy tüske, hogy fölé sem, így le van fixálva. Probléma megoldva, béke van.

CIB számlavezetési díj változás

Eddig a CIB úgy működött, hogy hó elején beterhelték az előző hónapi számlavezetési díjat, és ha teljesítetted az ingyenesség feltételét, akkor azonnal jóvá is írtak egy ugyanakkora összeget. Ez most megváltozott, előre terhelik be a hónapot, és majd következő hónap elején kapod vissza.