Még mindig nincsenek műtétek

2020 júliusban elkövettem azt a hibát, hogy adtam egy esélyt annak, hogy műtét nélkül, 2 hónapos orrspray terápiára rendbe jön az arcüregem. Hát, nem jött. Mire oda jutottam hogy állami ellátásban műtessem (magánban vizsgálták ki), Orbán pont előző nap tiltotta be a nem életmentő műtéteket. Erre mondják hogy szopás. Reménykedtem 2021 január 11-ben: mindenütt csak arról beszéltek hogy megmarad a kijárási, és a digitális oktatás. A műtétekről egy szó sem esett. Én már december közepén kértem időpontot január 12-re, hogy amikor nyitás van, már ott kopogtassak, hogy hellószia. A doki elkeserített tegnap, hogy továbbra sincsenek műtétek. Na mondom fasza. Amúgy kollegám küldött egy cikket, hogy milyen hatalmasra duzzadtak a műtéti várólisták. Van olyan beavatkozás, ami 2.5 éves várólistával bír. És ezek csak a tudott műtétek, ott vannak még azok, akiket nem is diagnosztizáltak a járvány miatt. Szép kilátások. Keressük a lehetőségét a magán útnak, de ez is necces, mert márciustól dönteniük kell a dokiknak, hogy magán vagy állami praxis, a kettő együtt nem fog menni.

Curve hiba

Vásároltam volna gyógyszertárban, életemben először egészségkártyával. Jó-jó, mondja a csaj, de amit akarok venni, az nem mehet arra. Na itt már kezdtem ideges lenni, Petráék is vártak rám odakinn. Curve kártya előhúz, elutasítva. Itt elkövettem azt a hibát hogy bepánikoltam, és kifizettem, a terminálból a papírt pedig nem kértem el. Azonnal írtam a Curve-nek, hogy mi van (mert persze a mögöttes kártyáról levonták az összeget). Hát, ha megvan a terminálból a papír, azonnal visszaadják. Persze nem volt, így most várhatok a kereskedőre, hogy ne kérje a tranzakciót. 30 nap talán a maximum… Tanulság: mindig kérjétek el az elutasítós papírt.

[frissítés] : Visszaírtam nekik hogy a papír sajnos nincs meg. Erre pozitív meglepetésként írták, hogy visszautalják a pénzt, ami 1 nap alatt meg is jött.