Ajtóhatároló

A kocsiban már eléggé ki vannak kopva az ajtóhatárolók, így időszerű cserélnem. Viszont a projekt egy kicsit el volt átkozva. Először hoztak nekem három darab elsőt. Természetesen csak otthon vettem észre, és persze hogy nem megfelelő hátra. Vissza a boltba, újabb rendelés, várakozás. Megjöttek, gyanúsan mások voltak, de nyugodjak meg, ez az eredeti gyári, jó lesz. Na hát persze hogy nem jó, az Ignisét kaptam, még a lyuktávolsága is más. Újabb rendelés, 2 hét várakozás, és tegnap végre a jó darabok voltak a kezemben. Mostmár csak cserélni kell őket.

Kuplung villa

2 hete csütörtökön vettem észre, hogy a kocsinál a váltó nem okés. Egyesbe és hátramenetbe konkrétan be kellett tépni, hátramenetből kivenni pedig csak akkor lehetett, ha leállítottam a motort. Irány a szerelő, a kuplung villa volt eltörve :O , 1.5 nap alatt készült el és 41 ezer forint volt úgy hirtelen. Viszont nagyon jó lett, örülök neki.

Amerikai bérgyilkos

American Assassin, 2017, hétfőn néztem Petrával. Mitch barátnőjét a strandon terroristák nyírják ki, ezért bosszút esküdve kiképzi magát, és módszeresen terroristákat kezd(ene) ölni. Felfigyel rá a CIA, ahol egy speciális terrorista gyilkos csoportba kerül Stan irányítása alatt. Eltűnik egy kis plutónium, és feltűnik Stan dezertált tanítványa is a környékén. Kicsit Tél katonája feeling szuperhősök nélkül, értékelés: 8.0/10.0.

Szemműtét projekt

Annyit beszéltünk már Mónival évek óta lézeres szemműtétről, hogy idén meg is akartuk lépni. Egyszerre kértünk időpontot, október 4, én azonban már az első szűrőn megbuktam. Túl jó a szemem, viccen kívül. Mondták hogy a bal 1000% hogy nem műthető, a jobbhoz meg menjek el egy helyi optikába, nézessem meg szemüveg és lencse nélkül hogy látok, ennek fényében érdemes vagy nem Pestre jönnöm. –1 jött ki, ahogy eddig is tudtuk, és hát erre nem vállalják. Annyira az alsó határon mozog, hogy képtelenség rá garanciát adni hogy jó lesz. Így én kihullottam, Móni még lehet átmegy, kiderül 3 hét múlva.

Mustool G600 mikroszkóp

G600Ez egy autós kamera, de tényleg, már ami a szoftverét illeti. Kétféle talppal lehet kapni, az egyik ez a fém, csak fel-le mozgatható, a másik egy tappancsos változat. Vigyázni kell, mert vannak gógyi, akkumulátor nélküli változatai is. 1x-600x nagyítást tud, így tökéletes elektronikai munkához, ahol 7x-20x nagyítás kell. 3.6 MP-es a szenzora, 1080p-en vesz fel videót, és 5MP-ben képet (ez nyilván már felskálázott). Állítólag 6 órát bír egy feltöltéssel, ez nyilván függ hogy milyen intenzitással mennek a tárgyat megvilágító ledek, saccra egy 2500 mAh-s akksi lehet benne. Ami nem működik a firmware-ben, az a fast view, ami talán az elkészült képek mentés előtti megtekintése, és törlése x másodpercig. SD kártyát fogad, az elkészült képek viszont sötétek, utólag kell korrigálni őket. Számítógépre dugva meghajtóként látja, nem kameraként. Már régóta fenem rá a fogam, nemrég 17 ezerről le volt értékelve 14 ezerre a Banggoodon, annyit már megért.

Kártyákkal az Emberiség Ellen

Ez az amerikai Cards Against Humanity magyar megfelelője. Petra emlékezett rá hogy ilyennel szeretnék játszani, úgyhogy a tegnapi (és mába átnyúló) társasos estre csináltak :) A lényege, hogy a kérdéses lapokon lévő mondatokat kell kiegészíteni / megválaszolni a normál kártyákkal. Aki az adott körben a legbetegebb párost adja, az kap pontot. Olyan szinten elvetemült dolgokra kell gondolni, hogy Gyúrós Pityu kedvence ______ és akkor Ady Endre szifilisze. Az amerikai változat se semmi, de ott párnál nem árt képben lenni történelemmel / aktuálpolitikával, stb… Heten voltunk rá, egy játék simán volt 2 óra, közben meg szakadtunk a röhögéstől :D

Logan Lucky - A tuti balhé

Angolul csak Logan Lucky. Kedden Petra hirtelen rám szólt, hogy menjünk megnézni, szóval így kb. azt se tudtam mire megyek :D Vannak a Logan testvérek, akik egy kis pénzhez szeretnének jutni, mégpedig egy NASCAR pálya széfjének a kirablásával. Ahhoz azonban meg kell szöktetni egy bankrablót a helyi börtönből, megcsinálni a melót, majd észrevétlenül visszacsempészni a tagot a börtönbe. Nem egyszerű feladat, ráadásul a balhé napjával is gondok vannak. Na és persze a végén van egy csavar :D Teljesen jó 2 óra, az meg külön vicces amikor a déli redneck beszédet a magyar paraszt beszéddel szinkronizálják le :D Értékelés: 9.0/10.0.