Bone conduction headset

imagesNa ez egy érdekes állatfajta. A képen látható módon kell hordani. A hallójáratot megkerülve, az arccsontot felhasználva küldi a hangot, technikailag egy légmembrános hangszóró. Természetesen ha nincs bedugva a füled füldugóval, akkor a hallójárat is dolgozik. De tartozék egy pár füldugó, akkor aztán wow és wow. Olyan mintha a fejed belsejében szólna a hang, nagyon durva. Mire jó ez? Pl ha a zenén kívül hallani akarod a környezeted is, esetleg valami szabály előírja hogy a headset nem takarhat rá a hallójáratra. Van hátránya is, nevezetesen basszusról nemigen beszélhetünk ennél. Ja és a gombjait kurva szar nyomkodni, mert a csontnak nyomod neki. Ja és a többi ember elég tisztán hallja körülötted, hogy mit hallgatsz.

Én májusban vettem a Gerbesten ezt a típust. Szándékosan nem olcsót vettem, 16 ezer volt. Viszont kb. eddig tartott. A fekete és a fehér részét nem fülek tartják össze, hanem ragasztó, és túlságosan hajlékony is. Egy helyen már eltört, egy másik helyen meg ketté van válva.

Legendás állatok

És megfigyelésük, az új Harry Potter film. Vagyis inkább a Harry Potter filmvilághoz szorosan kapcsolódó varázslós film, a Potter előtti időkből, amikor még Gellert Grindelwald volt a leghatalmasabb feketemágus. Amerikában játszódik a történet, ahová Göthe Salamander egy állatot beszerezni érkezik. Azonban a bőröndjét összekeveri egy magnix-ével (a mugli amerikai megfelelője), és innentől kezdődnek a bonyodalmak. A várost pedig egy elfojtott, koncentrált feketemágia tömeg tartja rettegésben, amire sokmindenkinek fáj a foga. Iszonyú jó film, a 3D elképesztően jó, néha még fognom is kellett a fejem, mert annyira sok volt :D Értékelés: 10.0/10.0.

Dr Strange

Szombaton megnéztük végre a Dr Strange-et. Már alig vártuk, mert végre valami új volt a Marvel univerzumban. A sztori elég egyszerű, Steven Strange idegsebész egy autós baleset után szilánkosra tört, remegő kezére keres gyógyulást Keleten, ahol találkozik az ősmágussal. A végén kiderül hogy mi a következő infinity stone, bár ketten is átsiklottak e fölött akiknek mondtam, bár csak egy félmondat hangzik el róla. A 3D marha jó benne, látszik hogy nem felkonvertált, hanem eredetileg úgy készült. Értékelés: 10.0/10.0.

Pneumatikus kulcs

Szeptemberben vettünk egy ilyet a Lidl-ben a kocsik kerékcseréjéhez, hogy legalább a kihajtáskor ne csessze szét a csuklóm a művelet. Ki se próbáltuk sajnos akkor, csak egy hete, amikor pakoltuk volna fel a téligumit. Az oldalán ömlött a levegő az illesztésénél, és olyan gyenge erő volt így benne, hogy kézzel meg lehetett fogni. Viszont dicséretére  legyen mondva a Lidl-nek hogy csont nélkül visszaadták a pénzt. Kell hozzá csinálni a kasszáknál lévő automatánál egy vevőkártyát (az Aldi is ilyen egyébként), onnantól kb 1 perc az egész művelet.

Mastery PRO-CD144

res_bc53fc9fd0d4de81f2672872ae08c9f4_450x450_qsrqVagy tulajdonképpen írhatnék általánosságban a Li-Ion akkumulátoros fúrógépekről. Amikor megjelentek az elődei, azok NiCd (nikkel-kadmium) akkumulátorosak voltak. Amikor csak ez a típus létezett, akkor persze jó volt. Viszont olyan rákfenéi voltak, mint a memória effektus, a merüléssel meredeken csökkenő teljesítmény, felügyelet nélkül tölthetetlenség (nem állt meg a töltés automatikusan, neked kellett figyelni, hogy 2-3 óra múlva levedd) és ugye az önkisülés. A nagy áramfelvétel miatt a korszerűbb NiMh típusok nagyon el sem terjedtek ezekben a gépekben, alkalmatlanok voltak. Viszont jött a Lítium technológia, megváltani a világot. Nincs memória effektus, a kezdeti teljesítményt majdnem lemerülésig hozza, bármikor rátölthető, és gyakorlatilag nulla az önkisülése. Magyarán ha odateszed 90%-on, és fél év múlva fúrnál vele egy lyukat, még vígan 88%-on fog figyelni. Szemben a csontig merült NiCd-vel. És természetesen a Li-Ion akkukból nagy áram vehető ki.

Na és akkor a konkrét típus amit vettem még szeptemberben, a Mastery PRO-CD144, akcióban 13 ezer forint volt az eMag-on, most épp 20 ezer. Én azon a véleményen vagyok, hogy 15 ezer alatt ha akcióban hozzájut az ember, akkor nem szabad rajta gondolkozni, és Li-Ionosat kell venni. Ennek a típusnak egyébként van egy hordtáskája, a fúrón töltöttség jelző ledek, és 14.4 voltos, ami azt jelenti hogy 4 cellás, 1300 mAh-s akkuja van. És baromi ereje, összehasonlítva a régi NiCd-semhez képest.

A könyvelő

Accountant, 2016. Ben Affleck egy egy Asperger szindrómás könyvelőt alakít benne. Már kiskorában kitűnik, hogy más mint a többi gyerek. A katona apja nem hajlandó ezt elfogadni, és specialisták helyett normál módon próbálja nevelni. Harcművészetekre tanítja, ha zavarja a zaj, akkor több zaj kell, stb… Felnőve veszélyes emberek, maffiózók, terroristák könyvelője lesz. Egy cégnél végezett könyvelési hiba feltárása során veszélybe sodor egy mellé kirendelt nőt is. Jó film, bár a vége egy kicsit WTF-ra sikerült. Értékelés: 9.0/10.0.

Egér görgők

Én nem tudom mi van, pusztítom az egér görgőket. Vettem két Trust MaxTrack egeret, egyet otthonra, egyet az irodába. Régen is volt ilyenem, és úgy emlékszem addig használtam, amíg már szarrá kopott a kezem alatt. Szóval tartós darab volt. Ezek viszont heteken belül tönkrementek, konkrétan görgetésnél ugrálnak. Én meg ugye szétszedtem, hátha meg lehet csinálni, rendeltem egy forgás érzékelőt is, hátha… A másik ami tönkrement a Delux M618. Ezt már nem is használtam, sőt, hirdettem a jófogáson. Viszont mivel a Trust nem ment, visszatértem rá. Na ennek meg a görgőjének a kis rúdja tört széjjel. Megpróbálom megragasztani, de nem sok jövőt jósolok neki. Tegnap rendeltem egy Microsoft Sculpt egeret, hátha ilyen árkategóriában már nem megy tönkre.

Kontaktlencse vizsgálat

Már augusztusban ideje lett volna elmenni, most sikerült. Hiába, ha nincs aki elrugdalja az embert… Azért is érdekes volt, mert fél éve lencse márkát váltottam, nem ártott tudni mennyire jól vagy rosszul illeszkedik. Nincs semmi probléma vele. A jobb szemem továbbra is két negyed dioptria között van, –1 kevés neki, –1.25 meg sok, de a bal kikompenzálja. Ha már ott voltam bejelentkeztem a reumatológiájukra is, ugyanis az egyik ujjpercem lassan két hónapja folyamatosan fáj, nem egy élmény, főleg kilincsek kinyitásánál, de már volt olyan hogy kiesett valami a kezemből, mert annyira belenyilallt.