5d mozi

by dexter 31. January 2016 10:57

Ma 5d moziban (link) voltunk. A Plázában van a földszinten, a T-Pont mellett. Nincs fix műsor, oda kell menni, és ha épp szabad a maximum 4 fős terem, akkor lehet filmet kérni, egyébként sorba kell állni. A filmek 7-8 percesek, és van mindenféle kategória. Na és mitől 5d? Mozog a szék (helyesebben a platform, amin a székek vannak), méghozzá elég keményen, van szél, permet, buborék, villám, stb… 3d szemüvegben kell nézni 1.5 méterrel a vászon előtt. Van pánikgomb a székek alatt egyébként. Ami kifogásom volt hogy a vászon lehetne egy kicsit nagyobb, mi középen ültünk, és még így is voltak holtterek. A másik pedig, bár ez szerintem a víz alatti film velejárója volt, hogy kicsit életlen volt. Bónusz brigádos kuponnal mentünk, így 1650 volt két főre.

Fogyasztás mérő

by dexter 31. January 2016 08:33

powermeterAdvanced villanyóra xd Induktív fogyasztás mérő, obtrusive (nem tudok rá magyar szót), azaz van egy tekercse, amin a mérni kívánt áramkör egyik szálját (és csak az egyiket) át kell húzni. Ehhez meg ki kell kötni a drótot (ezért obtrusive), nem csak rákattan a tekercs (van ilyen is, ez a non-obtrusive). Ugyanabból az áramkörből kell megtáplálni, egyrészt a saját fogyasztását innen fedezi, másrészt feszültséget csak úgy tud mérni, a tekercs csak áramerősséget mér. Nem drága, a Banggoodon olyan 3100 forint (link). Nekem a konyhában van a phi-relé és az összes másodlagos kismegszakító, így tök jól be lehetett szerelni. Fateréknál már nem lehet, ugyanis a tekercs kábelhossza maximum 20 centi lehet. Van háttérvilágítása, és a mért kWh-kat le lehet nullázni, pl hó elején. Pontosságáról annyit, hogy kis fogyasztásnál egész jó, 1650 W-nál már 1690-et mutat, ez 2% plusz. Köze lehet ahhoz hogy a tekercs 100A-es, ha 50-es lenne, pontosabb eredmény jönne ki szerintem.

Kábel rendezés

by dexter 31. January 2016 06:14

2016-01-19 20.23.47Régóta keresek módszert az íróasztal mellett futó kábelköteg kordában tartására. Van itt minden: UTP, tápkábelek, USB kábelek. Össze voltak eddig is kötve velcro kötegelővel, de a kábelek sokféle színe miatt nem volt szép látvány. A Banggood árul egy marha jó kábel rendezőt (link), sajnos csak egyféle méretben, de ez nekem pont jó volt. Más webshopokban lehet kapni természetesen 4 vagy 6 különböző belső átmérővel gyártják. Felrakni marha könnyű, 1-2 kábellel menet közben is bele lehet csatlakozni, több kábelnél meg kell szakítani. Az eredmény a képen látható, sajnálom hogy nem készült előtte kép, de az eredmény szerintem egész jó.

Telefon megrendelve

by dexter 27. January 2016 13:33

Sajnos a kupon amivel vettem volna már nem volt érvényes, pedig január 31-et írtak. Vettem egy sajátot a pontjaimért, ami 100 dollár feletti vásárlásnál 5 dollárt levonást ad, így jobban jöttem ki, mintha a pontokat direktben használtam volna. Na beraktam szépen a kosárba, kupon, fizetés. A PayPal elküldött a picsába, ugyanis az internet kártya vásárlási limitje nem volt elég. Semmi baj, módosítottam. Fizetés, erre pedig a banggood küldött el, hogy nem lehet kifizetni, mert a vásárásnál kupont használtak. Megbeszéltem a live support-al hogy törlik a rendelést, és újraaktiválják a kupont. Na a törlés az megvolt olyan egy óra alatt, az aktiváláshoz viszont várni kellett másnap reggelig. Így jártam, vagy ahogy Kriszti mondaná: bénaaaa. Így maga a telefon 45888 forintba került. Vettem még hozzá kiegészítőket: szilikon tokot, bőr flip tokot, akkumulátort pluszban, és tempered glass kijelzővédőt. Ezek kb. 9 ezerbe fájtak. Most pedig várom a postást.

Tags:

Mobil

Telefon Kínából

by dexter 26. January 2016 13:42

Rendeltem kollegámnak egy Xiaomi Redmi 2 Pro telefont a Banggoodról. Még sosem rendeltem Kínából direktben telefont, itt volt az ideje. Kíváncsi voltam hogy küldik (csomagolás minősége) meg hogy elvámolják-e. Három hét alatt érkezett meg, egy bazi nagy hungarocell boxban, ebben volt a telefon doboza, körül tekerve csomagoló habbal. Szóval tisztességesen be volt csomagolva. A biztonság kedvéért csináltunk kicsomagoló videót is, de végül nem volt rá szükség. Nem vámolták, mert mp4 lejátszóként jött, töredék árral feltűntetve. Ezek után én is fogok rendelni, Jiayu S3 plus a kinézett modell.

Első jófogás eladás

by dexter 25. January 2016 12:17

Megvolt az első jófogás eladásom, vagy legalábbis eddig még úgy van. A hamis xbox kontrolleren adtam túl, persze megjelölve a leírásban, hogy nem Microsoft termék. A csávó leütötte, majd utána írt, hogy de ugye ez működik xbox-al? Mondom neki fogalmam sincs, csak pc-vel próbáltam. Erre ír hogy bocsi, akkor mégsem kell, ír a jófogásnak. Aztán meg fél nap múlva írt hogy na de mégis küldjek még róla képeket. A jófogásnak úgy látszik nem írt, mert a futár jött, és nekem olyankor oda kell adni. Szóval kíváncsian várom mi lesz, érkezik-e a pénz? Egy pár ezrest mindenképp bukok rajta, de legalább nem a szekrény tetején áll, én úgysem fogom használni.

Akku sztori vége

by dexter 23. January 2016 09:43

Tegnap munka után mentem egyből a Metróba az akkuval, és az összes papírosommal. A vevőszolgálatos pislogott nagyot, de felhívta a beszállítót, akinek elég volt ha a garancia levélhez hozzá tűzik a Bosch teszter eredményét. Én kaptam egy jóváíró számlát, és a kasszánál kifizették a 18 ezret. Ez így elmondva szépen hangzik, egy fél órás procedúráról beszélünk. Tanulság levonva, hogy semmilyen műszaki cikket nem szabad ott venni, és még nagyon meg se őszültem bele :D Azért az durva, hogy december 28-án ment tönkre, és idáig tartott visszaszerezni a pénzt.

The Man in the High Castle

by dexter 21. January 2016 12:56

Kriszti ajánlotta, ez egy sorozat, amiből eddig egy évad ment le. Egy fikció, amiben a nácik kifejlesztik a hidrogénbombát, és ezzel megnyerik a II. Világháborút. Amerikát három részre osztják. A Japán Csendes-Óceáni Államokra, a Nagy Náci Birodalomra, és a kettő között a törvényekkel nem rendelkező, vadnyugat-szerű Semleges Zónára. Hitler már beteg, és mindenki tudja, hogy ha meghal, akkor ismét háború lesz, ugyanis a lehetséges utódai mind ellenzik hogy Japánnak területet adtak. Van itt minden: külső ellenállás, belső ellenállás, és egy titokzatos mozgatórugó: az ember a Fellegvárban. Egy-egy rész 50-60 perces, észnél kell lennie ki kivel van, időben pedig a hatvanas években játszódik. Értékelés: 10.0/10.0.

Kocsi akku–kaland a szervizben

by dexter 21. January 2016 12:37

Mentem az István útra, mondom ki vagyok-mi vagyok, 1 hete leadtam az akkut. Igen-igen, kimérték, szar, adnak egy újat. Mondom az nekem nem jó, nekem egy papírt adjanak hogy rossz, és a Metróban visszakapom a pénzt. Na itt már bajok voltak, milyen papírt? Mondom nem baj, hívjuk fel a Metrót, megkérdezzük. A debreceni számon a pesti központ vette fel, elmagyaráztam, hát ő nem tudja, kapcsolja Debrecent (azt hívtam, csessze meg). Ők meg nem vették fel. Megbeszéltük végül, hogy ad egy akku teszter papírt, merthogy a garancia levél se Bosch volt, meg egy névjegyet, ha kötözködnek a Metróban, hívjam fel. Meg amúgy ad nekik annyi Bosch garancia levelet, amennyit akarnak ha szegényeknek nincs... Na kihozták az akkut, az meg közben magához tért a melegben ugye, egy hét állás után. - Hé, hozzatok már egy másik szart, van ott elég! Na az is "jó" volt. - Hozzátok a terhelő villát! A terhelő villa egy kis értékű, bazi nagy teljesítményű ellenállás huzal. Na az faszán izzott meg minden, egyből mutatta a műszer hogy szar, megkaptam a papírt király. Közben: - Hozzátok a kolbászt, szalonnát, füstölünk :D Szóval rendes volt, próbált segíteni, de elég faramuci a helyzet. És a Metróban többet nem veszek műszaki cikket xd

Memory saver

by dexter 18. January 2016 12:44

Probléma az autóknál, hogy ha valamiért ki kell venni az akkut, akkor a rádió elfelejt mindent, a számítógép a kalibrációs adatokat, stb stb… Gondoltam milyen jó lenne ennek elejét venni. És létezik rá eszköz, kétféle. Mindkettőnek az a lényege, hogy amíg az ólom akksi nem elérhető, addig egy kis méretű külső akkuval megtáplálják ezeket a rendszereket. Ha a kocsi szivargyújtója állandóan feszültség alatt van, akkor ott, ha nem, akkor pedig az OBD csatlakozón keresztül. Nekem az utóbbi lett. Ugyan lehetne jó drágán készen kapni, de inkább vettem ebay-en egy OBD csatlakozót olyan 700 forintért. A 16-os láb a plusz, ezt még érdemes egy 1N4001-es vagy nagyobb diódával megdobni, hogy az ólom akku ne tudjon rátölteni a kis akkura. A 4-es és az 5-ös lába a negatív, innentől kész is van. OBD rádug, kis akku ráköt, nagy akku ki, és kész.

Naptár

CommentList