Pumpa tömlő

Kilyukadt a kocsi pumpájának a tömlője. Semmi probléma, van ilyen. Na de hol a rákban lehet olyat kapni? Merthogy nem kéne kidobni a kabátot, ha leszakadt a gomb, ugye… A válasz nem az autós bolt, a kerékpár bolt! Abból is a nagyobbak, mert nekem az ukrán pumpa kellett. Végül a Füredi úton jártam szerencsével, a Regina kerékpárboltban.  Az ára kemény 700 forint volt :D

Kocsi hátsó üveg

Amikor megvettem az autót, következő ősszel feltűnt, hogy a hátsó ablakfűtés szarul működik. Vettem Loctite javító készletet, ami egy nagyon magas ezüst tartalmú ragasztó tulajdonképpen. De amikor már a 10. szakadást javítottam, kezdett unalmassá válni. És már a kilátást is zavarta, más színű ugyanis, és vastagabb a normál fűtőszálnál. Annak idején itt a Vámospércsi útón a Red Glass Bt-nél csinálták az első szélvédő újratömítését, ami 10 ezer forintért nagyon jól sikerült. A mostani művelet 20 ezerbe fájt, 10 ezer az üveg és 10 a munkadíj. Nagyon sokat kellett viszont várni a beszerzésre, 5-6 hetet. Aztán pénteken leadtam 9-re, hazabuszoztam, és 14-re lehetett is érte menni. Remélhetőleg jó lesz :)

Tempered Glass Screen Protector

Nem igazán vágom a magyar nevét, talán képernyő védő üveg? A szabvány műanyag fóliákkal ellentétben ez egy 9H+ keménységű üveg, bármit is jelentsen ez, biztos jó. Olaj taszító (ujjlenyomatok), és állítólag pofára eséskor megvédi a telefon kijelzőjét. Ilyenkor gondolom persze maga az üveg összetörik, de még mindig jobb egy ilyet cserélni 2000-ért, mint 20 ezerért egy kijelzőt. A felhelyezése nem egy nagy tudomány, gyakorlatilag rászívja magát a kijelzőre, és a keménységéből adódóan nem lesz buborékos. Annyi hogy jól ki kell takarítani alatta, nem hinném hogy megint fel lehet tenni. Az meg hogy levenni hogy lehet… Határozottan vastag viszont, a műanyaghoz képest mindenképp. eBay-ről rendeltem 2000 forintért, egy hónapja van a telefonomon kb, és teljesen elégedett vagyok vele. Egy füstkarc sincs rajta idáig.

Kutatók éjszakája

Voltam Ricsával kutatók éjszakáján. Az ő területére mentünk, jogra. Volt egy jó fél órás csúszás a kezdéssel, meg mi is negyed órával a normál időpont előtt mentünk, szóval előtte sétálgattunk. Az első előadás békéltetésről szólt, konkrétan egy feltételezett gázlopásos ügyről, amiből 2011 környékén sok volt, ez a ráfogták az órára hogy felmágnesezték. Na mostmár azt is tudom az miért működik. Az eleje volt kicsit uncsi, amikor olvasgatták tulajdonképpen hogy működik, mikor emelkedik jogerőre, stb… A tényleges beszélgetős rész már vicces volt, pl: én gázt sose loptam, se vizet se villanyt, fát azt talán egy kicsit, de…

A második rész viszont tök jó volt. Filmrészleteket vetítettek, és utána lehetett mondani hogy szerinted milyen bűncselekmény történt / történt-e? Külön a mi kedvünkért még Star Wars is volt, bűncselekmény-e ember klónozása kérdéssel xd

Ajtó és redőny

Avagy megőszülésem története. Kedden telefonáltak az Arany ablaktól, hogy megérkezett az ajtóm. Egy CPL ajtóról van szó (és egy redőnyről még), amit a régi, padlóba belesúroló, már be sem záródó, sehogy sem állítható helyett vettem.  Krisztitől jól megtanultam, hogy nyomulni kell, szóval egyből hívtam a beépítőt hogy egyeztessünk időpontot. “Most otthon vagyok?” – ja, nap közepén valószínű, itthon ülök és azt várom ő mikor jöhet. Marha. Megbeszéltük, hogy másnap kifizetem, és szólok ha az üzletben vagyok. Telefonáltam is, de az aznapi beépítésről már lemaradtam, azt mondta 9-kor jön. Fél 11-kor felhívom hogy WTF? Azt mondja telefonál párat, fél óra múlva visszahív, küldi a kollegáját. Kettőkor telefonálnék hogy WTF, már ki is kapcsolta a mobilt. Negyed négykor hív, hogy hozza a cuccokat. Csak lerakta, mondja hogy holnap 8-kor itt kezd.

Na plusz egy nap szabi ugye, csütörtökön a semmiért voltam otthon. Fél kilenckor jött, nem is ő, egy másik. Nagy nehezen kiszedte a régi ajtót, 3 csavart ki se lehetett csavarni, el kellett vágni. Az ajtó elvileg 40 ezerért eladható mint használt ajtó, ezen picit meglepődtem, én ki akartam dobni. Na, beépítés. Hamar eljutottunk a “hogy lehet ilyen ajtót eladni”-tól a “soha többet nem építek be ilyen ajtót”-on át a káromkodásig. A redőnnyel együtt 6 órán át tartott. És kurvára nem jó, mert egyrészt magától becsukódik, másrészt nem lehet bezárni kulcsra, mert rosszul lett kimarva. A zár nyelve felütközik az ellen oldalon. A zsanéron meg semmi nem állítható, csak az előre-hátra ráhúzás, az édeskevés.  Lehetne alá paraszt módon alátétet rakni, de hogy néz az már ki. Holnap bemegyek az üzletbe megkérdezni ilyenkor mi van.

Ja és ezeknek az ajtóknak küszöbe sincs, hívhatok még külön egy küszöböst. Amúgy a csávó első mondata az volt hogy hol a küszöb, én meg így pislogtam, hogy az öreg beépítő meg az üzlet is azt mondta, hogy csak a beépítés után derül ki milyen küszöböt lehet rakni. Érti a fene… :D A redőny legalább jó, ilyen szúnyoghálós kombi. Úgyhogy megszabadultam egy menettel a külső szúnyoghálótól és a belső textil reluxától, ami ráadásul rövid is volt.

Fürdőszobai bluetooth kihangosító

2015-09-13 10.47.13Új szintre emeltem a zuhany alatt éneklést :) Ezt még a Banggood előző, augusztusi snap up időszakában vettem, 7000 forint helyett kemény 282 forintért. A benne lévő akkumulátor többet ér. Vízálló, pontosabban inkább cseppállónak mondanám, azt simán kibírja ha rámész zuhannyal, de mondjuk vízbe áztatást már nem hinném. Van egy bazi nagy tappancsa hátul, és a fürdőszobai kivitel miatt gumi gombjai. A hangja viszonylag jó, hatótávolsága meglepően nagy, és kurva gyorsan rácsatlakozik a gépre. Ami meglepetés volt: van benne mikrofon, de ha a géppel párosítom össze, akkor sehogy sem megy. Viszont ha meg telefonnal, akkor meg simán. Ami negatívum picit: nincs kényszerített párosítás módja, ami a bekapcsolás gomb 6 másodperces nyomása lenne. Ezt egyébként a használati utasítás is írja. Szóval le kell csatlakoztatni a master eszközéről, és utána lehet másik cuccal párosítani. Ettől függetlenül ennyi pénzért ajándék :D

Ori and the Blind Forest

2015-08-16_00026Hihetetlen, hogy még nem írtam erről a játékról. Ori, a “lézernyúl”, az életfa egy levele, akit elfúj a szél. Meg is hal, de az életfa feltámasztja, és úgy folytatja az útját. Egy kézzel rajzolt, gyönyörű platform játék. Arról szól, hogy vissza kell állítani az elemeket, hogy az életfa visszanyerje az erejét. A szóhasználata is ebbe az irányba tendál. Pl Ori-t Sein kíséri, aki “light and eyes of the spirit tree”. Tulajdonképpen egy támadásra képes energia gömb. A mentési pontokat spirit link-eknek hívják, a gyógyító pontokat spirit well-nek. A jobb támadásokhoz és a mentésekhez spirit energy kell, stb… A pálya hatalmas, és iszonyú nehéz. Új képességekre kisebb fákhoz eljutva lehet szert tenni, ezek egyre könnyebbé teszik a dolgunkat. Három boss pálya van, ami arról szól, hogy menekülni kell egy szintről. És olyan szinten szemét, hogy minden ugrás, minden másodperc számít. Kontrollerrel vezéreltem, fogalmam sincs billentyűzetről hogy lehetne ilyen összetett vezérlést megoldani. Szerintem sehogy. Azt már említettem, hogy nagyon nehéz. Én a 18 óra játékidő alatt vagy 1400x meghaltam. De annyira addiktív, hogy mindenáron meg akarod csinálni. Értékelés: 10.0/10.0.

Banggood születésnap

Az egyik kínai webáruház, ahol vásárolni szoktam, 9 éves lett. Ebből az alkalomból hatalmas akcióik voltak. Egész nap leértékelt termékek, és ami fontosabb, snap up dealek. Vagyis óránként meghatározott termékek korlátozott darabszámban bagóért. Ha neked sikerült megvenni, annyiért elvitted. Az elején voltak a nagy dobások, pl egy 420 ezer forintos kamerás quadcopter 2800-ért (9 dollár). Így aztán tegnap hajnal négykor már fenn voltam, próbálkoztam. Első körben csak egy xiaomi akkumulátor sikerült, ezt szerintem majd elpasszolom. Sajnos annyira túlterhelték az oldalt, hogy legtöbbször a javascripteket se töltötte be, így kattintani se lehetett sehová. Szóval bár az egész iroda azt tolta, nem sok mindent tudtunk venni. Pedig volt három darab xiaomi yeelight, 22 ezer helyett 2800-ért, olyat nagyon akartam. A végén már a mobilos alkalmazásukkal ment, az legalább a paypal-ig eljuttatott, de rengeteg minden elkelt, mire odáig értem. Nap végén még sikerült 28 forintért venni egy mobil tartót, ami a konnektor alatt tartja töltés közben. Viszont voltak napközben fix áras leértékelt cuccok is. Vettem egy tápegységet, amit már korábban fater is. Baromi jó, és 17 ezerről 12-re le volt értékelve. Hőlégfúvót SMD kiforrasztáshoz, 10 RGB ledet, meg spirál fúrót. Szóval érdekes sale volt, remélem jövőre jobban a helyzet magaslatán lesznek.

Kontaktlencse vizsgálat

Pénteken voltam éves vizsgálaton. Minden rendben, extraként ismét megnézettem, amit a városi szemészeten csinálnának, így oda nem kell mennem. Kérdeztem a dokitól egy újfajta lencsét, amit Dia mondott még, a Biofinity-t. Ez egy havi lencse, kiterjesztett viselésre alkalmas, és kétszer akkora az oxigén áteresztése, mint a mostaninak, ugyanolyan víztartalom mellett. De azt mondta a doki, hogy nagyon jó lencsém van, először a folyadékot próbáljam cserélni. Az zavar amúgy, hogy napi 3x kell szemcseppezni. Ciba Vision Solo Care Aqua-t ajánlott, majd kipróbálom, ha elfogy az Aosept.

Fényszóró magasság állító

591283_400_width_thumbSajnos annak idején nem sikerült jól megcsinálni. Nullás és egyes magasságban jól működött, de amint leküldtem kettesbe, már csak akkor ment, ha kihúztam a kábelét és vissza. Valószínűleg az elektronikájának is volt valami baja, füstölt is időnként. Vettem a Bárdinál egy zsír újat. Megjegyezném hogy egyetlen típust ajánl a kocsihoz, ami nem jó. Úgy működik, hogy egy motor ki/be nyom egy kis bunkós kart, a végállásért pedig egy potméter felel. Na, az újnál a bunkó kicsi volt, simán kicsúszott a fényszóró vájatából. Szóval azzal kellett kezdeni, hogy szétszedni, és a régiből ezt a részt áttenni. Szerencsére a kerek fején kívül teljesen ugyan olyan a kettő, szóval megúsztam. Azóta jól működik, és most be kell majd állítani a fényszórót, ugyanis a jobb felhord.