Vakond

Tegnap megfogtuk a vakondot. Bár hasznos állat, meg megeszi a földben a bogarakat, de kicsit elszállt a dolog. Annyira laza már a talaj, hogy a beton több helyen megsüllyedt, szennyvíz aknákba földet túrt, stb… Egy ilyen csapdát vettem még tavaly. A friss járatot fel kell tárni, és bele fektetni. Belemegy, de a visszacsapó ajtó miatt nem tud kijönni. A kis zászlót pedig elfordítja a testével, így lehet tudni hogy megfogta. Kárt nem tesz benne, de figyelni kell naponta, bele ne dögöljön. És akkor szívlapáttal agyon kell baszni át kell telepíteni olyan helyre ahol boldogan túrhat kedvére, és senkit nem zavar. Mi vagy 1 km-re elvittük, készült videó is.

Új iroda

Miért is ne, végülis 7 évem alatt ez a 8. költözésünk. A mostani irodában március-április óta vagyunk. Átszervezés miatt viszont mennünk kell. Külön fájdalmas, mert végre egy irodában lehetnék Helgával (ő jön oda ahol én vagyok), csakhát nekünk mennünk kell. Pénteken bedobozolt mindenki (az is aki 2 asztallal arrébb ül), hétvégén költöztetők átvisznek mindent, hétfő reggel pedig pakolunk ki. Jó lesz, főleg hogy nekem 7:45-től már telefonálgatnom kell.

Vonóhorog

A Wagonnak olyan a vonóhorga, hogy belelóg a rendszámba, így csak kivehetős rakható rá, és értelemszerűen ha nem vontat az ember, ki kell venni. Az előző tulaj mindig vontatott, így aztán egyberohadt a horog. A rudazatnak semmi baja nem volt, ellenben a hattyúnyakat nem lehetett kivenni a fészekből. Próbálkoztunk mindennel, egyszer még 400 fokra is felmelegítettük, hogy hátha. Semmi. A Bárdi autónál most lett 40% céges kedvezmény, ezt kihasználtam egy új vonóhorog beszerzésére. Ja, csak rudazattal lehet kapni, így az megy elfekvőbe, a többi részét kicseréltem. Nagyon baba lett, és csak 33 ezerbe fájt. Természetesen nekünk van itthon megfelelő eszköz, hogy soha ne rohadjon be, a Nicro szerelő spray. Jövő hét szombaton teszt.

Trust kontroller

Annak idején vettem egy Trust kontrollert, hogy azzal fogok játszani. Most tönkrement az egyik analóg joystickja. Van ilyen, erőltetni kell hogy felfelé meginduljon, gondolom a rugója. Ez ideáig rendben is van, a PSP-ben is ki tudja hányszor cseréltem már. Az viszont nincs rendben, hogy az alkatrész 3000 lenne, a komplett kontroller 4000. Persze ha xbox kontrollerem lenne, annál olcsóbb, meg egyértelműbb mi való bele. Úgyhogy jobb híján összeraktam, és mivel úgyis régóta tervezem, most veszek xbox 360 kontrollert. Wirelesst. Szomorú, hogy nem érdemes már semmit megjavítani.

Xiaomi Yi

xiaomiyiVettem egy akció kamerát. Elsőként a tavalyi dobsinai utunkon jött az igény, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy pici kamerám, amivel tudnék videózni. Nem kell nagy was ist das, nem kell GoPro, csak legyen valami. Hát ez lett a Xiaomi Yi (amit zsaomi-nak kell ejteni). Sajnos egy régebbi fókuszhibás modellt kaptam, ezt magamnak kellett javítanom. Kismillió leírás van róla a neten, annyi plusz infóm volt, hogy a denaturált szesz elválasztja a felülettől a hot glue-t (erre még a magyar szót se tudom, amit abból a kinyomós pisztolyból szoktak adagolni). És sokat segít egy micro HDMI kábel, kikötve a kamerát nagy TV-re pikk-pakk belőhető. A célnak megfelel, nagyon jó képe van, egyetlen negatívuma, hogy firmware bug miatt (vagyis remélem a miatt) USB-re kötve időnként lefagy. Mostmár csak valami akció kéne, amit felveszek vele :) Az ára 19500 volt.

Ismét építkezés

Pecu, sufni, woodshed, ki hogy ismeri, én pecunak hívom. Itt van a házam mellett, és iszonyú állapotban van a teteje. Egy hónapig kerítettem ácsot, aki elvállalta, anyaggal 194 ezerért, kb 18 négyzetméter tetőről van szó. 4 napja csak pakolunk onnan, iszonyú mennyiségű lom van, azzal együtt hogy az ott lévő fát már 3 éve tüzelem. Woodshed, ugye. Elvileg a héten kezd, bár az ilyen konstrukciós munkáknál nem bírom a bizonytalanságot. Majd csinálok róla videót.

Hajszárító

Elkezdett ragadni a hajszárítóm, biztos rákerült valami gedva, no problem, előfordul az ilyesmi. Gondoltam letakarítom alkohollal. Hát a sors fintora, hogy a műanyagján lévő festéket oldja az alkohol. Szóval egészen ma délutánig volt egy olyan hajszárítóm, aminek az egyik fele ragadt, a másik felén pedig már nem volt festék. De ott legalább nem ragadt :P Nagy mákomra a Lidl-ben pont mától van akció, vettem egy másikat. A használati utasítást figyelmesen elolvasva feltűnik, hogy csak mosogatószeres vízzel tisztítható, erősebbel nem. Hát, a másiknál így jártam.