Bankkártya

17 órakor jön az SMS, hogy 101 dolláros tranzakció, wtf. Megyek fel a netbankba, hogy mi a tosz ez? A bankkártya státusza: bank által letiltott. Fél perc csörög a telefon, a bank, gyanús tranzakciót észleltek, én voltam-e? Hát mondom, nagyon nem. Azt mondja hogy akkor lenyúlták a bankkártyám adatait, több sikertelen próbálkozást is látnak, nagyobb összeggel. Ez a 101 dollár sikerült. A kártyát tiltottuk, és ki kellett tölteni egy kétnyelvű tranzakció reklamációt. Majd jóváírják a pénzt, meg valószínű a letiltási díjat is (az se olcsó). Kíváncsi vagyok a fejleményekre. Nem tudok amúgy rájönni hol nyúlhatták le, mindig figyelek hogy HTTPS legyen fizetésnél, stb… Bár lenyúlhatták éppen 1 éve is, és csak most használták fel. Minden esetre kellemetlen.

A hetedik fiú

The Seventh Son. A sztori majdnemhogy standardnak mondható. Van egy lovag, egy szellem, aki vadássza a sötétség lényeit, köztük a boszorkányokat. Hajdan több százan voltak, ma már csak ő maradt. Foglyul ejti a királynőt, és bezárja, aki azonban a vérhold idején visszanyeri erejét, és kiszabadul. Bosszúból végezni akar a világgal. A lovag inasát megöli, aki egy újonccal indul a Pendle hegyre végezni vele. Természetesen egy szerelmi szálban felbukkan a “nem minden boszorkány gonosz”, az inasnál, aki más, mint az eddigi inasok. Vannak a filmben poénok is, egész jók. A boszik alakváltóak. Ami nemigazán tetszett, a kapcsolatuk a vérholddal. És hogy ezüstre érzékenyek. Azok a vérfarkasok, és nem a boszorkányok. Amúgy nem rossz, értékelés: 8.0/10.0.

Részleges memória kiesés

Hát, ilyenem is volt, a hetet táppénzen töltöttem. Volt valami vírus ami végigment a családon, egyik mellékhatásaként blokkolta az agyat. Hétfő reggel ott álltam a konyhában, és egyszerűen nem tudtam hogy készül a kávé. Pedig nem valami nehéz dolog. De fél percig kurvára semmi, iszonyú ijesztő volt. Nem tudtam rendesen vezetni se, félútról inkább visszafordultam. Kedd dél körülre lett meg minden, azóta rendben vagyok.

Mosógép

2015-04-14 17.46.14Az egy dolog ugye hogy széttépte az ékszíjat, megesik. De nyikorgott is a dob amikor megindult az egész. Ennek az az oka, hogy gyárilag nem gumi ágyas csapágy van benne, belefolyik egy kis víz, megrozsdál. Annak idején a másik oldalát már kicseréltük, most ide is vettem egy rendes csapágyat, nosza, vágjunk bele. Ezen az oldalon van az ékszíj tárcsa is, de egy ugyanolyan T40-es torx fejű csavar fogja le, mint a másikat. Én nem tudom ezzel mit csináltak, de inkább széjjelment a feje, minthogy meginduljon kifelé. Szóval perpillanat a csapágy cserét elfelejthetem. Levágni lehetne azt a csavart, és kicserélni, persze az egészet ilyen komplett javító készletben lehet kapni. Miért is lehetne csak a csavart külön? Egyelőre felkerült egy új ékszíj, a nyikorgást sem csinálja (még), aztán meglátom meddig tart.

Windows újratelepítés

Annyira idegesített már, hogy inkább újratelepítettem. Szerintem egy registry clean után az Áruház és a Gépház alkalmazás nem akart elindulni. Csak azok, a többi modern app ment. Mindent megpróbáltam hogy javítsam, nem sikerült. A Gépház volt az érdekesebb, egy bluetooth eszközt nem tudtam hozzáadni, azt csak ott lehet már 8-astól. A hiba az event logban egyébként az volt, hogy a Window.Launch eseményre nincs regisztrálva. Ha már ott jártam, akkor nem az Enterprise-t telepítettem, hanem a Pro-t, hogy később a Win10-re át tudjak térni simán.

Autó akkumulátor

Múlt hét pénteken délelőtt 4 boltban is voltam. Délután indultunk volna a Metróba, meg se nyekken az akku. De olyan szinten, hogy indítózáskor az összes elektromos rendszer lekapcsolt. Jászakku volt benne, ugye 2 éve vettem a kocsit, az kb. eddig is bírja. Mivel nem volt vasárnap, el tudtam menni újat venni, ezúttal Bosch-t. Gondozásmentes, ilyet még sose láttam, utána is kérdeztem. A vizet nem kell újratölteni benne, mert az élettartama alatt nem távozik annyi az akkusavból, hogy probléma legyen. Tölteni viszont kell. Na ilyenkor mi van, ugyanis akkor durranógáz keletkezik, az akku pedig zárt… Azt mondta a Bosch-os hogy nem probléma, de mindenképp automata töltővel kell tölteni (van még olyan, ami nem az?), és a kapacitásának maximum 10%-ával. Az én töltőm 3.4 A-el tölt, így ez nem volt gond. Remélem elműködik 5 évig.

Akkutöltő

2015-04-10 18.49.03Valami baja van a régi külső töltőmnek, egyrészt csak 86%-ig tölti fel az akkut, másrészt örökkévalóságig tart. Régen odatettem lefekvéskor, reggelre fel volt töltve rendesen. Sokat nem lehet tenni ellene, vettem egy másikat. Nem jó akármi, a telefonjaim akkujai nagyobbak a szokásosnál. Szerencsére van pont erre kifejlesztett változat, a képen látható darab 70 mm-re is kinyúlik. És működik, tölt rendesen. Ezeket a darabokat természetesen USA plug-al gyártják, nem árt ha van az embernek egy univerzális kontaszettje. Persze ott vannak ezek a párszáz forintos adapterek, de akkor a töltő háza nem fekszik fel.

Kalandjaim a biztosítóval

Történt, hogy a lakás biztosításomat elvittem a K&H Biztosítóhoz. Vagyis inkább in progress, mert május 1-el fog élni, amikor a régi lejár. A sors úgy hozta, hogy a kötelezőm is náluk jött ki jól, júniussal. Gondoltam, ha már két biztosítás is ott van, miért ne lehetne Ügyfélportálom? Majd ott szépen látok mindent, tudok online intézkedni, stb. Nagy lendülettel be is regisztráltam, de a telefonszámnál nem toltam át a legördülő menüt 0620-ról 0630-ra. Na itt kezdődtek a bajok, a legelső bejelentkezéshez ugyanis SMS-ben küldenek egy megerősítő tokent. Meg voltam lőve. Felhívtam őket, hogy hát ez van. Azt mondta az ügyintéző, hogy nem tudja megváltoztatni, mert még nem él egyik biztosításom sem. De még az Ügyfélportálom sem aktív, de ő itt beírja a jó számot, és azzal fogják majd aktiválni. Másnap jött az email, hogy díjbekérő érkezett (ePosta is van ugyanis, védd a fákat, stb). Na mondom, aktív az Ügyfélportálom, király. De a szám még mindig szar volt, a token sosem jött meg, újabb telefon. 15 perc alatt megértette a csaj, hogy mi a bajom: nem aktív a biztosításom, értem, de a díjbekérőt se tudom megnézni, mert nem tudok belépni, 22-es csapdája. Aztán 5 perc alatt sikerült módosítani, 3x kellett lementeni, mire felfogta a lökött rendszer (ugyanis a biztosításokhoz jó szám volt rendelve).  Na, sikerült belépni, de jóval kevesebbet tud, mint gondoltam. Tulajdonképpen csak egy ePosta szolgáltatás, kötvényenként látom a beérkező dokumentumokat, aztán ennyi.

Mosógép

Ismét bemondta az  unalmast. Történt hogy amikor újra csapágyaztuk, csak az egyik oldalt cseréltük ki. Ami működik azt ne javítsd meg alapon, az az oldal nem nyikorgott, no problem, fölöslegesen ne költsünk rá pénzt, töltsünk vele időt. Most elkezdett nyikorogni a másik oldal is, nem durván, de megérett a cserére. Már tervbe vettem, hogy útba ejtem a csapágy boltot, de ráérősen. Szombaton a mosásnál elkezdett fura hangokat kiadni. Az elején nem is foglalkoztam vele, azt hittem az egyik ruhám zipzárja veri a dobot belülről. Aztán hirtelen azt hittem leszakadt a dob centrizés közben. Csak az ékszíjat tépte el, legalábbis remélem, de már kezd elegem lenni belőle.

Mapei Fuga Fresca

fuga_fresca_02-z

Ez a következő projektem itt a lakásban. A csempe fugák porózusak, így a koszt magukba szívják. És a vízkövet is, nekem most ez a problémám. A Manhattan (szerintem meg kék :P) színű fugám fehéredik kifelé, helyenként nagyon durván. Nem penész, vízkő eltávolító nem segít rajta, annyira beette magát.  Az Internet tele van tippekkel, hogyan varázsoljam újra ragyogó fehérré a fugámat. Csakhogy nekem kék, a konyhában meg barna. Megvan az a vicc, hogy: – Drágám, mit szólsz az új mosópor hogy kivette a foltokat és milyen fehér lett az inged! – Igen, bár nekem kockásan jobban tetszett. Anyway, az én problémámra egyetlen megoldás van, ezt pedig fuga felújító festéknek hívják. Különböző színekben lehet kapni, és bónuszként impregnálja is egy kicsit a fugát. Egyébként az ember akkor jár a legjobban, ha a fugát már száradás után impregnálja, erre van külön szer. A fuga eredeti színével vagy annál sötétebbel elég egyszer rámenni, egyébként 3-4 alkalommal kellene. Egy tubust rendeltem belőle, meglátom mire képes. A poént hagytam a végére: tüzépen lehet kapni, nekem Gulyásnál sikerült.