KCX-017

2015-01-29 05.01.35Jók ezek a charger doctorok. Amikor a telefon azt állítja magáról, hogy 100%-ra fel van töltve, a charger doctor szerint még kb fél óráig megy belé a kakaó. Van ebből egy egyszerűbb modellem, de most beszereztem ezt a KCX-017-est ugyanis ez tud mAh-t is mérni. Ez rákötési mód szerint lehet beletöltött kapacitás, vagy kivett kapacitás. 10 memória hellyel rendelkezik, csak érdekességképpen. Mire is való? Telefon akkumulátorának a kapacitását úgy lehet megmérni, hogy csontig ki kell sütni (célszerűen annyira, hogy már be se kapcsoljon), és szigorúan kikapcsolt állapotban, a képernyőt se felkapcsolgatva / nézegetve tölteni, amíg a töltőáram tartósan 0 A-re csökken. A beletöltött kapacitás jó közelítéssel az akku kapacitása. Nyilván ez úgy jó, ha új korában is meg tudjátok mérni, így mérhető a degradáció, és becsülhető a hátralévő élettartam. A képen egyébként a régi telefonom akkujának a mérése van. Ez a címkéje szerint 1650 mAh-s, látható hogy 1189 ment bele, tehát olyan 72%-os állapotban lehet. Persze megint csak, a legelején nem mértem, tehát nincs igazán kiindulási alap. Az új telefonom akkujára mindenképp jó lesz, ez ugyanis gyaníthatóan közel sem 1800 mAh-s ahogy állítja magáról. Na de lehet vele mérni power bankokat is. Itt is lehet beletöltött kapacitást mérni, de egy USB discharger (ami két ellenállás egy USB-s panelen) segítségével kivett kapacitást is. Ilyet is fogok természetesen csinálni, de ehhez még nem jött meg a discharger.

Béka comb

Ma egyszer élünk alapon kipróbáltam milyen is a béka comb. A Teletálnál volt prémium kaja ma, miért is ne? Ízre pont olyan, mint a csirke, és ez most nem az a béna hasonlítgatás, hogy a rák olyan mint a csirke. Ez tényleg olyan. Über kicsi csontjai vannak, amikről egyrészt nem tudod hogy állnak (a csirke legalább bejáratott), másrészt simán össze lehet törni, ha kicsit erősebben nyúlsz hozzá, harmadrészt baromi babrás leszedni róla a húst. Egynek jó volt, de nem szokok rá.

Fogyasztás mérő javítás

Most hogy eljött a tél, a fogyasztás mérőnél kijött egy hiba. Amikor önindítózom, akkor néha annyira megzuhan az akku feszültsége, hogy megáll az ECU.  Ilyenkor az OBD egységet újra kell indítani, mert “NO DATA”-t olvas mindig. És most jön a trükk, egy ilyen újraindítás után (ATZ parancs) a legelső kiolvasás hosszú. Konkrétan több mint 2 másodperc, a program amit írtam hozzá ezt timeout-nak érzékelte, megküldte megint a parancsot. És: STOPPED. Ugyanis ha egy folyamatban lévő parancsra még nem jött meg a válasz, úgy hogy amúgy minden rendben, a teljes OBD egység megáll. A megoldás nevetségesen egyszerű: 5 másodperces timeout 2 másodperc helyett.

Baumax

Mondom Móninak, hogy a Baumaxban minden legalább 25%-os leértékeléssel kapható, még az akciós termékek is. Ő meg mondja, hogy mintha azt hallotta volna, hogy bezárnak. Hát én nem akartam elhinni, komolyan. Elmentem, és tényleg. A bolt egy poszt zombi apokalipszis állapotot idéző ürességtől kongó valami. A normál árukészlet harmada van meg körülbelül, félelmetes. És nem hinném hogy ez egy év eleji készlet kisöprés lenne. Itt van egyébként egy cikk is róla.

Lego Harry Potter Year 1-4

2015-01-18_0005820 óra játékidő után befejeztem a sztorit. Ahogy megy előre a történet, úgy tanul Harry új varázsigéket, amivel extra dolgokat tud csinálni. Bár egy helyszínen többször is megfordul, mindig újabb dolgokat lehet. Pl ládákat kinyitni csak a 4. évtől lehet, Reducto-val. Vannak pirosan csillogó tárgyak, ezeket csak sötét varázslattal lehet kinyitni / felrobbantani / arrébb vinni. És itt a gyenge pontja a dolognak, Harry nem tud sötét varázslatot. Az Aragog-os boss fight-ban lehet megszerezni Lucius Malfoy-t, de csak Reducto-val, tehát vissza kell menni free play-re. Ha megvan egy karakter unlock, utána még el kell menni az Abszol útra a szabóságra, és ott pénzért megvenni. És csak free play-en játszhatsz sötét karakterrel, ami nekem nem jön be, mármint visszamegyek, ugyanazt a pályát megint megcsinálom, uncsiiiiii. Kimaxolni egy pályát pedig nem lehet, mert a Mardekáros címer részhez megint csak sötét varázsló kell. Ami még nem jött be benne, az a dünnyögés, és hogy a save pointok nem egyértelműek / messze vannak. Sokszor vagy 20 perc volt mire save point lett. Ami egyébként: a szint vége, ha megmentesz egy bajba jutott tanulót, ha megtanulsz egy új varázslatot. Ja és az átkok egy sloton vannak, tehát ha pl békává akarok valakit változtatni, akkor be kell tölteni az átkokat, és megvárni amíg sorra kerül. Addig meg odébb megy akit meg akarok átkozni, ciki. Szóval perpillanat ennek itt vége, megyek tovább második játékára.

Velcro szalag

velcro-cable-tidy-bigA Velcro szalag jó dolog, kábel kötözésre. Egyszerű, és oldható. Mivel egy roppant egyszerű dologról van szó, nem szabad érte sok pénzt adni, kínaiaktól meg kell rendelni, aztán csá. 10, de még inkább 100-as csomagban éri meg, én már vagy 25-öt elhasználtam a házban. A standard szín a fekete, de létezik fehér, kék, zöld és piros színekben is. A drágább változat egyébként annyiban tud többet, hogy a durvábbik oldala finomabb (na ez egy szép mondat), és gondolom jobb minőségűbb is, de túl drága. A standard kínainál 500 forint körül lehet 10 darabhoz jutni, és 3000 forint körül 100 darabhoz. Ez mondjuk úgy lenne a jó, hogy 50 fehér, 50 fekete.

Parasztaldi

A Lidl-t hívom így. Nemrég nyílt a környékünkön, és iszonyú elcseszett áruház. A sorok szélessége nem elég nagy, és ha valami rakodás is van, akkor aztán végképp fennakadás van a haladásban. Nyitáskor voltam ott, meg egyszer anyámmal, meg is bántam mindkettőt. Most lett volna két dolog, egy fúró élező, és egy multifunkciós detektor, amit megvettem volna. Szóval bementem, és guess what, nem volt. Olyanok, mint a Penny market, műszaki cikkekből minimális készletet tartanak, amit első nap lerabolnak. Szóval, bár már harmadjára megfogadva: oda se megyek többet xd

Lego Hobbit

Kapóra jött a téli Hobbit láz idején a Steam téli leértékelése, vettem egy csomó (négy :P) Lego játékot. Ezek miatt kellett amúgy kicsit megtuningolni az x360ce-t. Ami tetszett benne, hogy a történeten kívül megvették az eredeti hangokat, így nem csak dünnyögés van benne, mint pl. a Lego Harry Potterben, amivel most játszok. És a mentési pontok is sűrűbben vannak, és egyértelműek. Ott ér véget, hogy Smaug elindul elpusztítani Tóvárost. Remélem valami DLC-ben ki fogják adni a végét is. A Lego játékoknak van egy közös jellemzője, hogy végig száguldasz a sztorin, aztán free playben vissza kell menned helyszínekre, mert bizonyos dolgokat csak másik karakterrel / időközben megszerzett tudással lehet megtenni. A Lego Hobbitban a sztori a teljes játék 26%-a. Egyelőre elkezdtem mással játszani, majd visszatérek erre.

Új szárító

81SeaztiyrL._SL1500_Elegem lett belőle, hogy akárhányszor kiteregetek a lakásban, az oldal irányban terpeszkedő szárító miatt megmozdulni sem lehet, illetve állandóan át kell helyezni attól függően, éppen mit csinálnék a konyhában. Úgyhogy vettem egy olyan szárítót, ami felfelé terjeszkedik. A képen is látható 13 ezerbe kerülő Vileda Viva Dry Multiflexről van szó. Majdnem meg is szívtam, ugyanis egy magas darabról van szó, kis híján nem fért be a kocsiba. Természetesen a valóságban minden másképp van, mint a promóciós videón; vagy kis hazánkba másik, gyengébb modell jut, ezt nem tudom. Tény, hogy a videón bemutatott lábbal be-és kiakasztása az alsó támasztó karnak nem lehetséges. Kézzel kell, ezt a használati ábra is úgy mutatja. Holnap fogok mosni, remélem ettől függetlenül beválik a dolog.

Áram spórolás

Sikerült kiszámolni mennyivel kevesebbet fogyasztottam, mint az átalányban előirányzott. Az össz fogyasztásom így is soknak tűnhet, de ez csak a villany bojler miatt van. Szóval 3242 kWh ment el. Az átalány 288/hó, ami azt jelenti hogy 214-el fogyasztottam kevesebbet, ez jó közelítéssel 3/4 havi mennyiséggel kevesebb. Hozzá kell tenni azt is, hogy elég csapadékos volt a nyár, így sokat kellett párátlanítani, szóval nagyon jó vagyok.