Lego kiállítás

Voltunk Lego kiállításon. Nem először, már 2008-ban is volt, csak az kevésbé nagyszabású volt. Ez most a nagyteremben volt, rengeteg kiállító, millió lego figura. Életnagyságú Darth Veder, R2D2, működő LEGO villanyvonat. És közben a színpadon robot foci verseny, amit általános iskolások csináltak. Volt teljesen lány csapat is, ők annak a kezdeményezésnek a részei, hogy lányokat is tereljenek informatika felé, ne férfi sport legyen. 1.5 órát simán el lehetett ott tölteni, jó volt.

MTK felélesztés

Áldom az eget, hogy MTK telefont vettem. Ezek elpusztíthatatlanok. A Concorde 5005 NFC elvileg egy rebrand-elt inew V3. A Concorde fórumon ajánlottak egy inew romot, na mondom próbáljuk ki. A preloadert is felsütöttem a telefonra, amit nem kellett volna. Ha ugyanis hibás preloader kerül rá, akkor nem tölt, és fel sem ismeri a gép, na és természetesen be se kapcsol. Teljes mentés birtokában feléleszthető, mégpedig META módba rakva a telefont, ami ennél a típusnál mindhárom gomb 10 másodpercig megnyomását jelenti. A Quad-nál megnéztem, ott csak hangerő fel-t kell nyomni. Akárhogyis, izgalmas 2 órám volt reggel mire visszahoztam holtából a telefont.

xposed framework

Ez egy tök jó dolog. Egy keretrendszer, ami különböző, az Android kinézetét / viselkedését módosító modulok telepítését és futását teszi lehetővé. Le kell szedni a telepítőjét, felrakni, onnan a keretrendszert, végül a modulokat. Bekapcsolgatni, és megy. A Gravity box a leghíresebb ilyen modul. Csak pár dolog, amit ezzel hozzá tudtam adni:

 • zárképernyőn saját szöveg a szolgáltató helyén
 • gyorsbeállításoknál extra csempék, átrendezés, ki/be kapcsolási lehetőség
 • egyéni akkumulátor kijelzés (kör benne százalékkal, yeah)
 • a kék 3G ikon eltűntetése
 • kiterjesztett kikapcsolás menü (pl képernyő felvétel, gyors újraindítás, stb…)
 • feltöltés hang (de van pl töltő rácsatlakozott hang, stb…)
 • híváskor fejre fordítás dobja a hívást
 • billentyűzetnél hangerő gombok jobbra-balra léptetik a kurzort (imádom)
 • MTK specifikus javítások
 • close all gomb a futó alkalmazásoknál (igen, a gyáriban sajnos nem volt benne)
 • Alarm és Ringer hangerők különválasztása

Concorde 5005 NFC

01-02-7193Vettem egy Concorde 5005 NFC telefont, leánykori nevén iNew v3. Azt vártam mikor megy le 60 ezer alá, de aztán rájöttem, hogy soha. Vagy 60 ezer, vagy 65, és időnként hónapokra készlet hiány van. Ez az első NFC-s telefonom, és pont ezt a funkciót nem tudom még tesztelni, NFC tagek hiányában. Ami érdekes, hogy az NFC antennáját használja a GPS is. E miatt nyílt terepen brutális 0.9 másodperc alatt beáll, és lakáson belül is 20-25 másodperc alatt egy 7 méteres pontosságra elegendő jelerősséget vesz. Soha nem volt még olyan telefonom, aminek ilyen brutál jó lett volna a GPS-e. Rootolni nem volt egy egyszerű kör, ez már az új MT6582 chip, csak PC-ről egy félkínai progival lehet. Azt ígérik az energia fogyasztása nagyon jó, minden esetre még most veszek hozzá tartalék akkut, amíg lehet kapni :D Szintén ez az első KitKat készülékem, fogom is a fejem miatta. Pl. nem találom a menüben a LED beállítását (igen, ennek az is van). Ugyan lehetne külső alkalmazással, de az milyen már. Másik pedig a GPS, pontosabban az AGPS finomhangolása, ami konkrétan hiányzik. Pár fórumon már rákérdeztem ezekre, meglátjuk. Mondjuk szeretném beállítani, hogy barangoláskor ne legyen AGPS.

Fák jú Tanár úr

Fack ju Göhte, 2013. Ez egy német film. Zeki Müller bankrabló. Barátnője elrejti a pénzt, amíg ő 13 hónapos börtönbüntetését üli. Mikor szabadul, elindulnak a szajréért. Azonban arra egy gimnázium tornacsarnoka épült, ciki van. Ezért tanárnak adja ki magát, és éjszakánként alagutat ás a tornaterem alatt, a zsák pénz reményében. Közben persze a maga sajátságos módszerével tanítania is kell, és kénytelen összeköltözni egy kolleginájával is. Ez egy sokat röhögős, nagyon jó vígjáték. Van benne egy kis “Állj, vagy jövök!”, és egy kis “Osztály, vigyázz!”. Értékelés: 9.0/10.0.

Szezonális autós cuccok az Aldiban

Erre várok már egy éve. Vettem tavaly egy nagyon jó szerszámos táskát, és kellett volna még egy. Na mire odaértünk, már elfogyott. Most megint van, sok más dologgal együtt. Pl. csomagtartó tetősínre, amit fele áron adnak, mint máshol. Nem is volt nyitás után 2.5 órával csak egy darab. Vettem még Bluetooth kihangosítót, meg egy takaró fóliát, ami télen az ablak eljegesedését akadályozza meg éjszaka.