Váltó rudazat

Már mikor megvettem az autót, akkor mondta a szerelő, hogy elég kemény a váltója, majd esedékes lesz egy rudazat csere. Ami igazából nem is rudazat, hanem bowden ennél a típusnál. Az utóbbi időben egyre rosszabb lett, pl. egyesből időnként ki kellett tépni, annyira nem akarta az igazságot. Múlt héten ültem egy másik Wagonban, és láttam milyen könnyen kellene járnia a váltónak. Na szerdán elvittem. Hidegzuhanyként ért az ára, az anyag 36 ezer. A szerelőt is meglepte, pár éve még 12 ezer volt. Úgy látszik a gyárnál rájöttek, hogy úgyis mindenkinek tönkremegy, úgyis mindenki megveszi, miért ne adjuk drágán? Maga a csere se egyszerű, gondolom én. Összesen 48 ezrembe került a művelet, de megérte, mostmár nagyon könnyen jár, ahogy a nagy könyvben meg van írva.

HTML5 tanfolyam

Egész múlt héten HTML5 tanfolyamon voltunk. Tiszta nyálcsorgatás volt, JavaScript, CSS3, canvas, svg, animációk, reszponzív oldalak, stb… Legnagyobb baj vele, hogy nem szabvány, így ha valami támogatja is, nincs előírva hogyan. Azért hasznos volt, a flexbox-os layout pl. megváltás a problémáinkra. Megyünk majd belőle vizsgázni is, én minél hamarabb szeretném.

Fényszóró magasság állító

Ez egy kis motor lenne, 4 fokozatban tud összesen 2%-ot dönteni a fényszórón. Arra jó, hogy ha hátra beül a 220 kilós apáca, akkor lejjebb lehessen venni, ne vakítsa a szembe jövőt. Úgy vettem eleve az autót, hogy az egyik motor le volt égve. 1.5 hónapja vettem a bontóban egy másikat. Mondja az ottani tag, hogy csak el kell fordítani, kihúzom, be a másikat. Na a büdös francokat! Elsősorban a karosszériától nem lehet eléggé elfordítani, ki kell venni a lámpatestet. Ahhoz pedig le az első lökhárítót. Ahhoz pedig, mivel a csavarok kicsit be voltak gyógyulva, a kerekeket is. Egy teljes napig volt szétszedve. És nem úgy van, hogy csak beledugom, kicsit oldalra megdöntve kell beletolni. Na mindegy, most működik. És az összes csavar amit értem közben, rozsdamentes acél lett. És legalább ránéztem az első fékekre, tökéletesek.

Bankkártya PIN kód

A cég végre a CIB Bankkal is társult, így jelentős számla kedvezményt sikerült elérnem. És a mostani kártyám árán dombornyomott VISA kártyám lehet. Megjött a levél (külön az új kártyától) a PIN kóddal. Régebben panasz volt erre, hogy beleteszik a levelet, ráütik a kódot, így az nem csak a papíron, hanem a boríték belsejében is látható. A mostani levél már über biztonságos. Van egy fóliás terület, innen kell letépni a felső réteget. Az alsó rétegen azonnal látszik hogyha megbontották, nem lehet csak úgy visszarakni. Utána át kell helyezni a letépett fóliát egy másik kijelölt területre (bár igazából tetszőleges fehér rész jó), és innentől látható a PIN kód. Megváltoztatni csak CIB-es automatánál lehet, amit kicsit kellemetlennek találok, főleg miután András mondta, hogy a City banknál ezt lehet online is.

Fugázás

A Wolfcraft MG300-as nagyon jól bevált. Eszméletlen könnyű nyomni, szeretem. Ajánlottam még fugalehúzót az előző postomban, ebből én egy komolyabb darabot szereztem, a Pro Caulk nevűt. Olvastam egy trükköt is, alkohol bázisú folyadékkal kell befújni lehúzás előtt a szilikont, így nem tapad semmihez. Ablaktisztítót ajánlottak, de én inkább vettem a Tescóban egy 200 forintos spricnis viráglocsolót, és denaturált szeszt fújok rá. Az eredmény pedig tökéletes :)