Pick Pack Pont

Még sosem kértem Pick Pack Pontra szállítást, most kipróbáltam. Általában fele annyiba szokott kerülni, mint futárszolgálattal házhoz. Az ember útjába eső, frekventált, sokáig nyitva tartó helyeken vannak. Pl. benzinkutak, Inmedio üzletek, stb… Itt lehet megnézni hol. A csomag megérkezéséről emailt küldtek, 10 napig őrzik egyébként. Meg lehet nézni hol lehet bankkártyával fizetni, én eleve olyan helyre kértem. Az átvétel úgy zökkenőmentes, ha a címzett veszi át, ekkor is kell személyi igazolvány, és egy kis papírmunka, 2 perc az egész.

Wolfcraft MG300

8873699999774Vannak az ősrégi fuga kinyomók, amik még rövid ideig használva is kényelmetlenek, pláne ha már fog rajtuk egy kicsit az idő vasfoga. Olcsó darabok, 500-2000 forintig hozzá lehet jutni. És aztán dulled az ember szeme, meg szétmegy a keze fugázás közben. Ha kicsit mélyebben a zsebébe nyúl az ember, ahogy most én is tettem, vehet praktikusabb, könnyebben használható darabot. Én egy Wolfcraft MG300-ast vettem 4000-ért, és egész jónak tűnik, majd kipróbálom élesben is. Nyomni mindenesetre 100x könnyebb, fugát cserélni meg pláne. Aki sokat fugázik, és még mélyebb a zsebe, van ennek elektromos változata is 21 ezerért. Az nekem már tuti nem éri meg, de a manuálissal nem jártam rosszul. Apropó, ha már fugázás, akkor egy fugalehúzó kötelező kellék.

Szódabikarbóna és ecet

Ma belekukkantottam a mosogató lefolyójába, hogy mi a helyzet dugulás terén. Használok lefolyó tisztítókat, illetve az utóbbi két hónapban áttértem szódabikarbóna és ecet kombóra. Hát, kellemesen csalódtam benne, minimális trutymó volt a csövekben. Az alján, ahol érte, ott semmi. Az oldalán meg egy kicsi. Szóval elégedett vagyok. A módszer egyébként, hogy érzéssel beletöltök fél pohár szódabikarbónát, és utána nyakon öntöm 20%-os ecettel (egy pohár) hogy az mossa bele a lefolyóba. Ez elkezd pezsegni mint az állat, a felszabaduló gáz egyébként CO2. És amikor 5-10 perc elteltével alább hagy, akkor meleg vizet engedek utána.

PCI-Expresses Firewire kártya

$_12Nehezebb beszerezni, mint gondolná az ember. Az alaplapom olyan, hogy a 16x PCIE csatlakozón kívül egyetlen 1x PCIE portja van. Ezeket a Firewire kártyákat pedig az esetek 99%-ában PCI csatolóval kínálják. Van egy kamerám, szerintem egész jó darab, legalábbis a 30x-os optikai zoomja brutálisan jó. Viszont kazettás, úgyhogy a gépre átvétel macera, kell hozzá Firewire. Azt már korábban megállapítottuk, hogy USB-n csatlakoztatva webkameraként viselkedik, és a környezeti zajokat is felveszi. Na szóval kellett egy ilyen kártya, ráadásul PCIE csatlakozóval. Hát olyan szinten nincsen, hogy Németországból rendeltem. Meg is jött, szépen működik. Bár herótom van ettől a “minden világítson” trendtől. Ezen is volt egy kék led, amit el kellett róla távolítani.

Utánfutó visszajelző

Hivatalosan úgy kéne működnie, hogy ha nincs futó akkor csak egyet villan indexnél, ha van, akkor együtt villog az index-el. Na az enyém állandóan villogott. Tulajdonképpen rém egyszerű dolog, 3 drótja van, egy földelés, és két vezeték amit az index relé bemenő elvágott vezetékébe kell kötni. Terhelésre reagál, tehát ha 2x21 watt a terhelés (első és hátsó index lámpa) (+ még persze az 5W-os oldalsó, de az nem érdekes) akkor nem csinál semmit, 3x21W-ra viszont villog (és természetesen az elakadás jelzésre, amikor 4x21W működik). Be van öntve, vagy az új rommá van zsugorcsövezve, de ahogy a leírásból kivettem, ez egy induktív alapú valami. Javítani képtelenség, azért a 2000 forintért vettem egy másikat. Kulturáltan autós csatlakozókkal oldottam meg, hogy később könnyen lehessen cserélni.

Új gép

Eljött az idő, és hosszas tervezgetés után lecseréltem a régi gépemet, amit még egyetem második felében vettem. A fejlesztést már korábban elkezdtem, egy SSD vinyó beszerzésével. Jött hozzá egy Asrock alaplap most, egy GT 630-as videókártya, egy i5-ös proci, és 8 giga Kingstone HyperX Blu ram. Házat sajnos még nem tudtam hozzá venni, mert a boltok zárva vannak május 1 tiszteletére hétfőig, ideiglenesen a régi házban van minden. Azt kell hogy mondjam, piszok gyors. Sikerült bekonvertálni az MBR-es vinyót adatvesztés nélkül GPT-re (ó ha tudtam volna), így működik az Ultra Fast Boot, körülbelül 1 másodperc, és álló helyzetből benn van a Windows. Szóval elégedett vagyok, remélem újabb 10 évig jó lesz a kicsike.