Táp ismét

Megint eldurrant a tápom. Ez az a darab, amit most 11-én vettem. Tegnap este már hallottam egy pukkanást, de azt hittem a fa pattant egyet a cserépkályhában. Meg működött tovább a gép. Reggel viszont már se kép se hang, pontosan mint a réginél. Media Marktban kicserélték szerencsére, vagyis hogy nem küldték javíttatni, ilyesmi. Na kötögetem vissza a dolgokat, UPS iszonyú büdös. Na, lehet ott pukkant valami tegnap… Belemértem oszcilloszkóppal, iszonyatosan fura a jelalakja. Lehet az nyírta ki mindkét tápot.

Fiskars balta

Van a MOL-nál ez a pontgyűjtő akció, most éppen Fiskars termékeket lehet cserébe kedvező áron vásárolni. Kigyűlt 15 pont (az utolsót már kérni kellett a cégnél, kaptam), vettem 11 ezerért egy Fiskers A19 fantázianevű nagyméretű rönkhasító baltát. Nagyon jónak tűnik, hétvégén ki is próbálom.

Légzsák kód törlés

Vettem egy kábelt a kis kínaiaktól, amivel reményeim szerint egy laptop segítségével ki tudtam volna törölni a légzsák hibakódját. Na ez a kábel oly mértékben szar volt, hogy az alap OBD adatokat sem tudja kiolvasni. Na megelégeltem a dolgot, egy sor dilemmázás után, és elmentem egy szervizbe.  A Zelemér utca 1 alatt a Bosch szervizben pillanatok alatt kitörölték a hibakódot (ami azért volt, mert anno led-re cseréltem a légzsák visszajelző izzót, amit az meg nem szeret). Meg még bónuszban megmondták, hogy rendben vannak a légzsákok. A művelet 3000 forintomba fájt, ami a márkaszerviz tavalyi 4800-as árát nézve igen kedvező. És végre nem világít egy piros lámpa a képembe, ha vezetek.

Csúszkálás

Tegnap kimentünk a zsibi parkolójába a Suzuikval csúszkálni. Semmi baja a kerekeknek, jól fogják a kocsit. Maga a farolgatás meg hatalmas élmény, de tanulságos is, nem árt tudni hogy csapja az autót, ha kicsúszik. Közben láttunk 3 hókotrót (itt ez ritkaság, szóval…). Amúgy remélem vége a havazásnak, ennyi bőven elég volt.

LED mennyezeti lámpába

DSCF4338

Ezt a malacfarka foglalatot G9-nek hívják, a halogén izzónak van ilyen. A szobában a mennyezeti lámpában 3 darab 40W-os halogén izzó volt. Így nem is nagyon használtam, a szekrény tetején figyelt egy ledes égő, ennyi. Na a képen látható COB ledes égő mindössze 3W-ot eszik, fényereje viszont picivel több, mint a 40W-os halogénnek. Szóval kevesebb, mint tized annyi teljesítmény zabálásért több fényt kapok :) Először csak egyet rendeltem próbából, mert elég drága, magyar forintban 2000 egy ilyen.  Akkor a fazon tévedésből hidegfehéret küldött. Kompenzációként a második rendelésemet ajánlva adta fel. Szóval most boldogan égetem a rendes lámpát, és egy kicsit sem aggódok a villanyórám miatt :)

Női szervek

The Heat, 2013. Ez egy hatalmas vígjáték. A szinkronja nagyon jó, nyugodtan lehet magyarul nézni. Van az FBI-os idegesítő csaj, aki egy drogbáró lefüleléséhez kénytelen együttműködni a helyi rendőrség kibírhatatlan nyomozójával (aki szintén nő). Na ezek ketten úgy osztják egymást, meg a környezetüket, hogy öröm nézni.  Végig szakadtam a röhögéstől, ez bizony: 10.0/10.0.

Windows 9

Na, úgy néz ki a Microsoft belátta, hogy a Windows 8 irány rossz. Helytelen erőszakosan összeolvasztani a desktop élményt a mobil élménnyel, az embereknek nem tetszik. Így a beígért “minden további oprendszerük a 8-as frissítése lesz” stratégia helyett jövőre kiadják a Windows 9-et, és visszatérnek a normális desktophoz. Start menüvel, mindennel. Ezzel pedig a Windows 8 az új Vistává válik. Szép volt, jó volt, temessük el gyorsan.

Ragasztópisztoly

Sokszor gondolkoztam rajta, hogy jó lenne egy ilyen. Főleg panelek belerögzítésére dobozokba, ahol eddig sakkozni kellett a csavarokkal, minden. A Baumaxban most láttam egy 1500 forintos modellt, pici fizikai méretű, 10W-os, FL-138 fantázianevű. 7 mm-es ragasztórúd való bele, ezek alacsony olvadáspontú ragasztók (105-140 fok), szóval gondolom én a 138 az a hőfokra utalhat a pisztolyon. Na lényeg a lényeg, megvettem, ennyi pénzért akár szar is lehet tőlem. És nem az!  Kipróbáltam és imádom, nem csepeg, jól megy. Nagyon sajnálom, hogy eddig nem volt nekem ilyenem.

Bitfej készlet

Ezer éve akarok egy jó minőségű bitfej készletet. 100 darabosat, ha már lúd, legyen kövér. Az Aldiban volt, de múltkor mire odaértem elfogyott. Olyan fél év után megint lett, na az akció első napján le is csaptam, sikerült venni :)

Párátlanító

Azok után hogy a pesti szerviz 25 ezer + ÁFA-t mondott + küldjem fel + fizessem a visszaküldést, megkerestem egy debreceni klímást a párátlanítóval. A szilveszteri banzájjal együtt 3 nap alatt elkészült vele, 15 ezer forintba került. Ebbe benne volt egy feltöltő csonk kialakítása (gyárilag csak elsütik), és a gáztöltés nyomáspróbával. A gyári gázérték meg kevés bele, simán belement 1,5x annyi. Jobb is a hatásfoka, működik szépen.