Szilveszter

Na a szokásos, nézzük mi történt 2013-ban:

 • Indult azzal, hogy nagyon sürgősen meg kell műteni. Kiszedték a mandulám, azóta boldogan és nem betegen élem az életem.
 • Szintén januárban még a lábadozás alatt Brigi úgy faképnél hagyott, mint eb a szarát. A mai napig nem tudom miért, de nem is érdekel már rég.
 • Távmunkára mentem, majd onnan vissza is jöttem pár hónap múlva, nem nekem való.
 • Életemben először jártam Erdélyben.
 • Vettem egy kocsit. Az egyik legjobb befektetés volt, mindenhová eljutok, nem buszozok órák hosszat.
 • Ha már kocsi, akkor Repülőnapra kinéztünk.
 • Ezerrel ledesítem a házat, aminek meg is van az eredménye, idén 200 kWh-val kevesebbet fogyasztottam.
 • Érdekes, hogy alapvető véleménykülönbségek mennyire át tudják rendezni az ember baráti körét. Mindegy, az új felállás is tetszik.

Amiket vettem, és nagyon jó dolgok:

 • Külső vinyó. Végre-végre. Az 5 éves jutalmam egy részéből, és nagyon megérte, meg ideje is volt.
 • Lecseréltem a telefonom.
 • Van egy kontakt grillem.
 • A kocsi ugye.
 • És a ledes lámpák, mindenképpen nagyon jó befektetés.

És hogy mi lesz 2014-ben:

 • Egy barátnő mostmár nagyon jól jönne, van rá egy komoly jelöltem, majd meglátjuk.
 • A kocsi tavasszal fog még egy adag munkát adni, de lassan olyan ahogy én szeretném.
 • Jönnek a választások, nagyon kíváncsi leszek a végeredményre.
 • 10 éves érettségi találkozóm is lesz.
 • Filmek szempontjából erős év lesz 2014, lesz mit néznem :)
 • És a hiányzó mandulám miatt a járulékos betegségeim nagymértékben rendeződnek, ahogy már 2013-ban is megfigyeltem. Csak van, ami több időt vesz igénybe.

Aquaticum

Tartottunk Mónival meg öcsémmel egy évzáró Aquaticumozást. EON-os ingyen jegyekkel, az övéi január 1-el lejártak volna, így gyorsba elmentünk. Tök poén volt, bár a jakuzziban hirtelen elkezdték nyomni a klóros vizet, mindenki elkezdett köhögni. 2-től voltunk, majdnem 6 óra volt mire hazaértem.

Autó ledesítés

Belül amit lehetett lecseréltem, már csak 1-2 ledre várok. Kicserélni csak tavasszal fogom, ha meleg lesz (ilyenkor törik a műanyag). A légzsák visszajelzőt és  az akkut ugye nem lehetett, a fene egye meg őket. A helyzetjelzőt lecseréltem, pótféklámpát is, rendszámtábla világításnak kisebbet kell vennem mint gondoltam. És itt a vége. A tompítottat nem lehet cserélni, mert a búra speciális, aminek a gyújtópontjában van az izzó. A féklámpával az a baj, hogy együtt van a helyzetjelzővel, és csak a nagyon drága helyettesítő ledek tudnak olyat, hogy 4x akkora fénye van ha rátaposok a fékre. Az indexnek érzékelnie kell ha kiég, itt már bukta  a dolog. Marad a tolató és a ködlámpa, ezekhez meg kár nyúlni külön. Szóval ennyi volt a ledesítés.

Hobbit 2

Tegnap a Hobbit 2 volt soron. Megint csak szomorú vagyok, hogy angolul csak 2D-ben adják, mondanom sem kell, hogy magyarul néztük. Majd ha kijön, megnézem gépen angolul. A filmet nem lövöm le, majd 3 órás, mennek szépen tovább a sárkányhoz. Evangeline Lilly pedig nagyon szép :) Értékelés: 10.0/10.0.

SIM kártya csere

Megszűntem görgetni magam előtt egy három évvel ezelőtti hülyeségem utóhatását. A fölöslegesen megvágott SIM kártyám azóta adapterrel használom, ami ugye a vastagságán dob egy kicsit. Az új telefonomban meg nagyon feszült. Meg amúgyis elegem lett belőle. Beszereztem a cégtől egy meghatalmazást, és 4500 magyar forintért kicseréltettem.

Párátlanító jegesedés

Mostanában a párátlanítóm hűtője elkezdett durván jegesedni. Majd megőrültem miatta. Kerestem okokat, elégtelen légáramlás, koszos hűtő, egyik se nyert. Na és akkor kiderült. Annak idején belevarázsoltam egy UV lámpát ugye, megakadályozni a penészedést. Igen ám, csak az amúgy gyárilag hiányzó fűtésébe tettem. Na most úgy néz ki, hogy ha az aktív, akkor lekapcsolja a jegesedés védelmet. Minek, úgyis fűti belülről. Ez rendben is volt mondjuk 23-24 fokos lakásban, de most ilyen hidegben elkezdett eljegesedni.

Túszdráma

Hostage, 2005. Reni ajánlotta, és nagyon eltalálta. Angolul sajnos nem találtam, maradt a magyar. Adott Jeff (Bruce Willis) túsztárgyaló, aki elveszít egy anyát és a gyerekét egy túszhelyzetben. Visszavonul egy csendes kisvárosba rendőrfőnöknek. Azonban egyik nap egy helyi gazdag könyvelőhöz betörnek, és túszejtéssé fajul a dolog. A könyvelő ráadásul sáros, és olyasmi van nála, ami 9 órán belül kéne egy igen befolyásos csoportnak. Így belekeverik Jeff-et is, és rövidesen megjelenik az FBI is. Értékelés: 10.0/10.0.

Készpénz felvétel

Vera mondta tegnap, hogy ő már nyilatkozott erről a havi kétszeri ingyenes készpénz felvételről, szóval megtettem én is ma. CIB banknál telefonon is lehet, picit hosszú a folyamat, mert az ügyintéző felolvassa a jogaimat, meg meg kell esküdni, hogy így meg úgy, szóval olyan 5 perces procedúra. De megvan, február elsejétől él, bármelyik ATM-ből. Persze tudom, hogy ezt úgyis tovább fogják hárítani…

Fogorvos

Még a panoráma röntgenen kiderült, hogy lyuk van két fogam között. Múlt héten eljutottam fogdokihoz is, aki szépen ki is fúrta, betömni már viszont nem tudta, annyira vérzett. Ideiglenes tömés bele, jöjjek 1 hét múlva. Tegnap voltam. Szépen kiszedte az ideiglenest, kezdte volna tömni. Azt mondja annyi nyálam van, muszáj elérzéstelenítenie, képtelenség tömni. Na a lidokain segített, ment a tömés. Jött volna a lecsiszolás. Harapjak rá, csikorgassam meg. Na ez olyan jól sikerült, hogy eltörtem a tömést :O Na harmadik kísérlet, előtte persze akkor kiszedni a régi tömés egy részét, stb… Harmadjára lett meg, összesen vagy 45 perc alatt. Miért mindig én vagyok a problémás beteg? :D

Rossz kódkiolvasó

Hónapok óta akarok venni olyan kódkiolvasót, ami tud légzsákot is. Ugyanis nem akartam megint a Suzukihoz vinni. Na mondom vegyünk egy komolyabb darabot, neten frissíthető, stb. Hónapokig nézegettem, jártam körbe, stb. November elsején adták fel, USA-ból, idáig vártam rá. Ugyanis még meg is vámolták. Na így tokkal vonóval 40 ezerben van. És nem jó. Rákérdeztem a gyártótól, csak amerikai kocsiknál tud légzsákot. Az milyen már? Úgyhogy iszonyatos bukta, valahogy túl kéne adni rajta, gyorsan.