Kékfog adapterek

DSCF4318Útálom a drótokat, úgyhogy wireless irányba húzok. Bluetooth billentyűzet, headset, és egyelőre külön wireless adapterrel egy egér. Majd a következő kékfogas lesz. A noname 100 éve vásárolt kínai adapterem (a képen a jeltelen cucc) ezt az irdatlan terhelést képtelen volt kezelni. Egyrészről a headset 5 lépésre a géptől szakadozott, a konyhába esélyem se volt kimenni vele. És hülye kéken világított. Mindennek a tetejébe, időnként ledobta az egész kapcsolatot, se zene, se billentyűzet, semmi.  Az Orico nevű kínai csodára esett a választásom, kétfélét rendeltem. A kisebbik, ami kísértetiesen hasonlít a régire, a BTA-201 jelű, állítólag 100 métert tudó 2.0-s. Na ehhez képest ugyanolyan szar, megszakad öt lépésre a géptől. De csak 475 forint volt, nem bánom. Ez is világít, pirosan. A tuti befutó az 1700 forintos 4.0-s BTA-403-BK típus. Ha a gép elejébe dugom, akkor még a wc-be is ki lehet menni a headsettel. Marad ez, és amint az egér megadja magát, az is be fog kékülni. Ja és ez végre egy olyan adapter, ami nem világít :)

COB ledek

-cob-led-corn-bulb-lamp-light-15w-smd-e27Láttam már ilyet, csak megnevezni nem tudtam, micsoda. Chips on Board. Egészen új dolog a ledes világításoknál. A ledek tokozás nélkül vannak egy hővezető lapra integrálva, így nem látszanak a különálló fénypontok, olyan, mintha egy egybefüggő terület világítana. Az egyenletes hőelvezetés mellett hatalmas előnye, hogy nem káprázik tőle az ember szeme, nincsenek különálló, pontszerű fényforrások, amik elvakítanak. Mostmár ilyeneket fogok venni, az tuti.

Mosógép

A mosógépem dobjának a csapágya kicsit leamortizálódott., centrizésnél fura hangokat hallatott. Felhívom azt a tagot, aki apáéknál járt, egyből mondja melyik csapágy, de ő nem foglalkozik garanciával. Hívom a jótállási jegyen lévőket, már nem ők. Na csak sikerült elérnem az igazit, ki is jöttek egy hónapja, kedden. Mondja hogy ha szerencsém van, akkor pénteken jön alkatrész, ha nem, akkor következő hét. Na ebből egy hónap lett. Direkt azért vettem Hajdút, mert a sarki fűszeresnél is lehet(ne) hozzá venni alkatrészt. Egy hónap alatt meg már jött volna egy titán borítású, bahamai szűz lányok combján összerakott csapágy, na mindegy. Lényeg, hogy tegnap már az egész gépet is elvitték, majd ma hozzák…

Riasztó

A héten megjött a speciális, Wagon R-hez készült riasztó. Beszerelni nem volt annyira egyszerű, mert meg kell találni, nem oda esik, hová kössük, stb. És ez még az egyszerű riasztó fajta volt, már ami a beszerelést illeti. De nem baj, benn van. Központi zárat is vezérli, szóval végre végre nem kell kulcsolnom :D

Félrevásárlás

Hát, megvolt a legnagyobb félrevásárlásom ebayen. Opel kijelzőt akartam venni, erre sikerült Opel kijelzőbe való ledeket venni, ráadásul így akkor elég drágán. Szóval majd megint irány a bontó akkor :(

Thor 2

Erről még nem is írtam. Sajnos a 3D-s filmeket sosem adják eredeti nyelven, így magyarul néztük. Aztán majd ha kijön, akkor megnézem itthon még egyszer angolul.  Jane Fostert megszállja az éter nevű, az univerzumnál is öregebb anyag. Amire pályázik egy ősi faj is, akit az asgardiak régen legyőztek. Ennyi elég is, pörgős, poénos, Thoros, szóval értékelés: 10.0/10.0.

Bontó

Ma voltunk a Mikepércsi úton a nagy bontóban. Valami brutális nagy, és elég sok cuccuk van. A vonóhorgot csak egészben árulnák, 15 ezerért, úgyhogy még szenvedünk egy kicsit a mostanival. Lökhárítójuk csak Agiláról van, az pedig teljesen más (az Agilának fenn van a rendszáma, a Wagonnak lenn). Vettem viszont Opel hőmérséklet szenzort, és kormány borítást, 5000 forintért összesen. Az ablaküveget pedig nagyon drágán adják, annyiért nem kell.

Hűtőfolyadék csere

Szerintem az életben nem volt még lecserélve benne, vagyis hát a motor cseréjénél végülis muszáj volt, tehát 5 éve. A zöld színű lötty volt benne, na az pont nem jó, a rózsaszín kell. A könyve hazudik, nem 4.4 liter kell, még 4 sem, így jártam. Most maradt ki 1 liter töményem, és olyan egy deci kevertem. Ez volt még az egyetlen, ami nem volt kicserélve. A leeresztő csavar kicsit be volt szorulva, így fél óra helyett egy órába tellett megcsinálni, de mostmár jó. Valószínűleg hiányzik az olajteknőt védő lemez, majd megnézem a szomszéd Wagonján mi a helyzet.

Drill brush

2013-11-14 19.30.57Lifehackeren láttam egy videót. A csávó fogott egy normál, kerek tisztító kefét, fúrt a közepébe egy lyukat, bele egy csavart, és befogta a fúróba, úgy pucolta a kádat / csempét. Mint kiderült, ez nem is akkora hülyeség. Sőt, készen is lehet kapni, drill brush a neve. A képen az én alkotásom van. Hatékony a cucc, bár szerintem hamar tönkre fog menni, csak kézi használatra lett eredetileg tervezve. Másik, hogy csak akkumulátoros fúróval használható, csak egy vizes környezet amiben használom. A csempét úgy pucolja, öröm nézni.

Vízszűrő csere

Van egy 0,02 mikronos vízszűrőm, aminek a betétjét évente cserélni kéne. Hát nekem most ez másfél év lett. Igazából nem tudom mi értelme van, úgy értve, hogy ami megakadt a szűrőn, az megakadt, maximum idővel majd lecsökken a víznyomás. A szénszűrő része tönkremegy 12 hónap alatt, azt mondják. Mindegy, kicseréltem. Közben saját káromon megtanultam, hogy működnek a gyorscsatlakozók. Nem a rögzítő gyűrű tömít, annak semmi köze, az csak megakadályozza, hogy idővel szétcsússzanak. Van benn egy jó nagy gumi gyűrű. Na és ha azon kosz van, nem tömít. Na de most egy évig nyugtom van.