Tartós fogyasztási cikk

Hát olyan már nem nagyon van. A két éves Hajdú mosógépen nagyon jól látszik. Szüleim előző Hajdú mosógépe évtizedeket röhögve kiszolgált. Ez most ami nekem van, két év alatt elkezdett rozsdásodni. Nem a vízbefolyás miatt, nem azért mert lerúgtam, vagy megkarcoltam, szarul van festve. Még jó, hogy észrevettem. Ez 1-2 év, és egy centrizésnél úgy kiszakadt volna, hogy öröm lett volna nézni. Másik finomság a szénkefés motor. Hát ennyi pénzért igazán tehettek volna bele bronzkefét, de majd jön a paraszthoz 4 év múlva a szerelő, hogy nem megy a mosógép, közben csak elkopott a szénkefe a motorban….

Android eszközkezelő

A Google-nél kicsit ráfeküdtek a fiúk a Google Play szolgáltatások alkalmazásra. Konkrétan ha az eszköz rendszergazdái között engedélyezi az ember az Android eszközkezelőt, akkor a webes felületen egész cool dolgokat lehet csinálni. Megtalálni a készüléket, megcsörgetni (soha többé nem kell a vezetékes telefont használnom, yeah), zárolni, és természetesen távolról törölni. Kíváncsi vagyok hová fejlődik a dolog, mindenképpen erős kezdés volt.

Nagy telefonos post

Érdekes visszagondolni, milyen telefonjaim voltak :)

Mi Mikor Megjegyzés
Ericsson GA-618 2002 Az ősi tégla teló, SMS-t csak fogadni tudott, küldeni nem :)
Siemens M35 2003-2004 Ütésálló volt, de kijelzőt széria hiba miatt 2x kellett cserélni
Siemens ME45 2005-2006 Egyel fejlettebb, volt rajta Stack Attack játék, azt bírtam
Sony Ericsson T610 2006-2007 Színes teló, nagy szám volt akkor :)
Motorola V3i 2007-2008 Kihajthatós mobil, mert akkor az volt a csúcs menő
Samsung i600 2008-2010 Teljes billentyűzetes Windows Mobile, sajnos végén alkatrészként végezte
Nokia 5230 2010-2011 Első érintőképernyős telefon, ami sajnos az őrületbe kergetetett a Symbian használhatatlansága miatt
ZTE Blade 2011-2012 Első Androidos telefonom
aTab5 (iHan i57) 2013- 5 colos dual simes kínai csoda :D Szeretem. Kisebbet tuti nem fogok venni.
Motorola F3 2010- Abszolút fapad, kocsmatelefonnak. Az ára is olyan, 2500 HUF.

Konyhai csap

Hát a konyhai csapomnak annak annyi lett. Először csak lazán eresztett az illesztéseknél, aztán mikor megpróbáltam kerámia betétet cserélni, utána mint a gejzír jött belőle a víz. 6200 forintosat vettem, a puccos az 16 ezer, annyival többet egyszerűen nem tudhat, hogy megérje. Szűz lányok öntötték ritkaföldfémből, vagy mi? Na de mostmár tudtam mit kell vele csinálni, hogy ne dögöljön meg. Rommá szedni, és bezsírozni az összes gumiját. Remélem ez tovább bírja, mint két év. És nem a kedvenc vizes boltomban voltam :) Pedig néha hiányolom.

Légzsák hibakód

Ma elmentem a Suzuki szakszervizbe, kiolvastatni miért ég a légzsák lámpám. Sajnos a neten itt-ott kapható hibakód olvasók csak motorkódot tudnak, a légzsákot is tudó 2000 dollártól kezdődik. Maga a művelet ehhez mérten 5000 forint. Megvolt a kód, B1061. Törölni nem tudták, azonnal visszajött. Az akkut lehúzták, úgy se lett jó. Na akkor majd egyszer itt kéne hagyni teljes átvizsgálásra, lehet egy kábel, de lehet a vezérlőegység. Itthon megnéztem, B1061, a jelzőlámpa áramköre, hibás a jelzőlámpa. Ó hogy az a kurva, a led miatt nyavalyog. Két dolog lehet, vagy visszacserélem ezt is izzóra, vagy párhuzamosan kötök a leddel egy ellenállást, hogy pontosan akkora legyen a kicsike eredő ellenállása, mint egy izzónak. Shit….

Now You See Me

Szemfényvesztők, de Morgan Freeman szereplése miatt bűn lenne magyarul nézni. 2013-as monumentális, eszméletlen jó bűvészes film. Adott négy nevesincs utcai illuzionista, akik kapnak egy meghívót. A helyszínen tervrajzokat találnak, amik segítségével a világ legjobb bűvészei lesznek egy év múlva. Bemutatkozó showjukon élőben kirabolnak egy párizsi bankot, egyenesen Los Angelesből. Az FBI pedig rájuk száll, de tehetetlenek. Csak azt sejtik, hogy van egy ötödik ember, aki valójában a szálakat mozgatja. De ki? Nagyon tetszett a film, ha nem lenne Thor 2 meg Hobbit azt mondanám az idei év legjobbja :) Értékelés: 10.0/10.0.

Tesco balhé

Pénteken voltunk a Tescoban, aholis a parkolóban áll rengeteg ember, csak kifelé látok jönni az épületből arcokat, három biztonsági őr meg kihúzott gumibottal áll a bejáratnál. Na mondom tuti bombariadó, fasza. Csak odamentem megkérdezni, azt mondja nem, ezek “csillaghullást néznek”, nyugodtan be lehet menni. Jó mondom biztos, mentünk vásárolni. Kifelé menet négy rendőrautó, tömeges igazoltatás :o. Nem tudom mit csináltak, de elég érdekes a kocsiba pakolni a cuccokat úgy, hogy tőled 3 méterre igazoltatnak.

Passzív párátlanító

Most hogy a konyhaszekrény mögött rendben vannak a dolgok penész terén, felmerült, hogy tenni kéne oda egy passzív (azaz áram nélküli) párátlanítót. Ugyanis télen ugyanúgy jön majd fel a 10 fokos hideg víz, ugyanúgy le fog csapódni a csövön. Ezek a párátlanítók valamilyen kémiai eljárással megkötik a levegő páratartalmának egy részét. Nincsenek illúzióim, ezek közel sem olyan hatékonyak, mint áramos társaik, de egy olyan kis helyre pont tökéletes. Van a Ceresit, vízgyűjtő edénnyel, tablettával. Kis túlzással ez a tabletta kb. egy fél kilós só tömb lehet :) Víztartályos, tehát üríteni kell. Az álló vízben talán nem telepednek a baktériumok (sós víz), viszont a patron drága, ki tudja mennyi időnként szorul cserére. Van a Pingi dry nevű cucc, sokféle változatban. Én a hibrid változatot vettem, a videónál egyel kisebb méretet. Szilikát gyöngyökkel működik, amik megkötik a nedvességet, közben megváltozik a színük. Amikor már teljesen megszívták magukat, be kell dugni a konnektorba egy jól szellőző helyen (garázs pl), vagy kitenni a napra, és akkor kifűti / kipárolog belőle a megkötött víz. Tudom hogy nem tesz csodát, de a semminél jobb, és egy olyan kis helyre talán tökéletes is.

Feketepenész

Ugye annak idején mint utólag kiderült, a drágalátos festő nem kevert hipót a mészbe, én pedig elkövettem azt a hibát, hogy még a bútorok érkezése előtt nem mostam fel hipós vízzel. Így aztán néhány hidegebb / nehezebben szellőző sarok elkezdett penészedni. Tegnap egész nap a konyhaszekrény mögötti részt csináltam. Először tömény hipó a penészre, falat hipós mésszel átkenni, földet és szekrényt hipós vízzel feltörölni. Ott jön fel ráadásul a víz a lakásba, ilyenkor mindig külön izgulok, ha vizes dolgot kell megbontani. De legalább leeresztettem a 100 mikronos előszűrőmet, minimális homoktól eltekintve tiszta volt. Ez volt a nagyobb munka, aztán a többit majd lehet szépen, apránként, akár télen is.

Apropó mész. Vagyis mészfesték, ami nálam van. A mészfesték nem teljesen mész, tartalmaz műgyantát, e nélkül nem lehetne hengerelni. A normál meszet nem lehet hengerrel felvinni. Valamint, mint kiderült, van kültéri és beltéri mészfesték. És nekem mivel van festve a ház fala kívül? Beltérivel! Ezért szar :( A kültéri vízlepergető, fagyálló, minden nyavalya. Meg is van az ára, míg a beltéri 3000 / 14 liter, addig a kültéri 10000 / 14 liter. De egy réteget mindenképpen ilyennel kell majd felvinni.

Hajnali gép beindulás

Hajnal háromkor arra ébredtem, hogy a gép be van kapcsolva. Szerencsére már rutinos vagyok, egyből sejtettem, hogy egy ütemezett feladat ébreszti a gépet. Mint a Windows 7-ben anno a Media Center frissítése. És igazam is volt, Win8-nál pedig az automatikus karbantartás ébreszt, ezt pedig a vezérlőpultban lehet kikapcsolni. Azért ha már kikapcsolom a frissítések automatikus telepítését, igazán kikapcsolhatná ezt is.