Ősz lett

Méghozzá egész hirtelen, fél hét alatt. Múlt hét kedden még 30-40 fok, ma már maximum 20, hideg, esős, ködös, undorító. Jöhetne már a tél, nem jó ez a nyál idő.

Maradékáram

Az a baja a ledeknek, hogy minimális áram hatására is világítani kezdenek, nem úgy, mint az izzók. Ezért kell kivenni például a mozgásérzékelőből az induktív ívfojtást, ha ledes lámpával használom. Na ez a probléma megint előjött a műszerfal ledesítés során, ugyanis a generátor töltés jelzője járó motornál maradékáramot eredményez a visszajelzésnél. Csak annál. Így aztán ide nem lehet ledet raknom, hacsak nem akarom, hogy egy halvány piros fény virítson folyton az arcomba…

Suzuki bolhák

Az autóban a legjobb üzlet a műanyag karosszéria rögzítő elemek, köznapi néven bolhák, félhivatalos nyelven patentek forgalmazása. Ugyanis elöregszik, eltörik, nem lehet normálisan kiszedni, veszel másikat. A légjárat pucolás közben leszedtem a szélvédő előtti rácsot, aminek a gumiját 8 bolha rögzíti. Na most visszatevéskor tűnt fel, hogy kettő lötyög. Na mondom előfordul, biztos lekopott a bolha kivételkor, stb… Autós boltban nem volt, így kicsit még nézegettem, és jött a felismerés, és a wtf, és az anyázás. A nyolc bolha mindegyike ötös lyukba való. Az autón a lyukak meg: két ötös, egy hatos, két ötös, egy hatos, két ötös. Mi a rosszseb? Az ott soha az életben nem fogott semmit, kivételkor fel se tűnt.

Kocsi rommá szedés

A hátsó lökhárító  ív még csak piros alapozóval volt lekenve, normális megcsinálásához három nap kell, ez most jó alkalom. Kevertettem 1 deci kék festéket, ez pont elég lett, egy milli se maradt. A festéknek pedig egy, inkább két napot száradnia kell, mielőtt a felfekvő felületeket lelakkoznám. Ami viszont már 1 óra alatt keményre köt, szerencsére. Közben a vonóhorog vasait rozsda passziválóval lekentem, délután megy rá alvázvédő. Ugyanis az alváz-és üregvédelemből az kimaradt, mondjuk nem is része…

Közben folyik a műszerfal ledesítése. Amit vettünk a kínaiaktól jó olcsón, az természetesen szar. Egy hibrid megoldást csinálok, a meglévő foglalatba nyomok bele egy helyi autósboltban kapható ledet. Már felvásároltuk az egész készletet, a fele megvan, jövő héten tudom folytatni, ha lesz új szállítmány. Amúgy jóval nagyobb fénye van, és ugye sosem ég ki. Megjegyezném az új autóknak eleve ledes a km órája legalább.

És folyik a műszerfal kitakarítása is. Majdnem szét van már szedve, utána Domestos ezerrel. Közben a műanyag elemek szana széjjel vannak, ahogy Móni mondaná, kiállítást rendezek. Remélhetőleg kedden össze tudom rakni, de inkább hétfőn szeretném. A kézifék takaró lemez alatt találtam 30 forintot :)

Hamis Gillette

Hát, ezúttal sikerült egy megbízható eladótól (16000+ pozitív) hamis Gillette pengéket venni. Egyszer borotválkoztam vele, a tünetek a következők voltak:

  • A síkosító csík (lubrastrip, jobb fordítást nem tudok rá) fele eltűnt
  • A másik fele lecsúszott az első pengére
  • A rések a pengéken nincsenek egy vonalba
  • A pengék hátulján nincs véletlenszerű bevágás
  • Szar a pengestabilizátor, proglide power borotvával életveszély használni
  • A szőrvezető fésű (microclimb) műanyagból van, és nem fémből

Így csak ennyi, egyértelműen hamis, az eladó elvileg elvárja, hogy visszaküldjem, gyakorlatilag küldi a franc. Ja és 16 darabról van szó, 11 ezer forint értékben. És igen, már vettem pengét eBayről, ugyanígy odafigyeltem, és az eredeti volt. Most nem sikerült.

Oblivion

A Földet megtámadják a Dögök, akik felrobbantják a Holdat is. A háborút megnyeri az emberiség, azonban a Föld kietlen, atomszennyezett pusztaság lesz. Az emberek nagy része a Szaturnusz holdján él, illetve egy űrállomáson, várva az indulást. A Földön Jack Harper él csak a főnökével (aki természetesen nő), nekik a feladatuk a fúziós reaktorok, és az őket védő drónok felügyelete, amik a tengervízből állítanak elő energiát az űrállomásnak. Egy nap lezuhan egy mentőkabin, és a drónok megtámadják a túlélők kapszuláit. Jack megment egy nőt, ezzel pedig elindít egy lavinát. A nő ugyanis nem akárki, a Dögök pedig nem azok, akinek látszanak. Sőt, semmi sem az. A film maga nagyon nehezen indul, fél óráig szinte semmi sem történik. De utána érdemes figyelni, nem semmi vége van. Értékelés (csak a vontatott indulás miatt): 9.0/10.0.

Automatikusan települő programok

A telefonunk rákfenéje. Nem csak nekem, a többi sorstársamnak is. Random időközönként, felhasználói tevékenységhez abszolút nem köthető módon megjelenik 1-2 alkalmazás, amit a telefon csak úgy, magától feltelepített. Először ez ES File Explorert azonosítottuk, mint lehetséges elkövetőt. Azt leszedve hónapokig nyugtunk volt, örültünk. A héten azonban jött másik két játék sunyiban. És az a szörnyű, hogy most már tényleg nem tudjuk, mi csinálhatja. A MobileUncle Toolsra gyanakszom (ezzel lehet az MTK procis telefonokat buherálni), de van akinek fel sincs rakva, és mégis csinálja. Lehet gyári feature lenne? Annak meg nagyon nem örülnénk.

Repülőnap

Meglátogattuk a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót. Reggel hétkor indultunk, fater tanácsára nem Szolnokon keresztül, mert dugó lesz. A négyes számú főutat 3 helyen túrják. Fel van marva Szoboszlónál, Ladánynál valami körforgalmat építenek, Karcagnál aszfaltoznak. Így a nyomorult jelzőőröknél 40 percet vesztettünk. 30 fokban meg különösen jó az országút kellős közepén ácsorogni. Martfű felé meg nem véletlenül nincs senki, hát az az út valami brutális. Na megérkeztünk, egyből a rossz bejáraton (kijáraton) mentem a mező közepi parkolóba, a katona egyből betámadott, hogy nem-nem, azonnal forduljak meg, ott a bejárat. Na tehát parkoló a puszta közepén, rengeteg támadó állattal. De már onnan is lehetett látni valamit. A buszon 6 millió fok volt,, amíg állt. És nem indult amíg tele nem volt. A bejáratnál nem működött a SZÉP kártya, előttem kettővel a nő már 1 órája várt. Kb 30 perc múlva kezdett valami menni. Benn már viszonylag jó volt, voltak vízvételi pontok, párakapuk, egész kibírható volt. Persze a kifutó közelébe nem lehetett jutni, oda már beheringesedtek az emberek. De azért hátulról is láttunk mindent, bár fényképezni nehéz volt. Meg megnéztük a kiállított honvédségi cuccokat. A parkolóba vissza muszáj volt taxival menni 3000-ért, mert a busz nemes egyszerűséggel nem állt meg a kapunál. Mint kiderült mert tömve volt. Vissza már Szolnokon keresztül mentünk, viszonylag gyorsan. Ja és az országúti fogyasztásom nagyon jó, 5 liter körül.

Autó szerelés

AZ elmúlt három nap elég keményen autószerelésről szólt.  Hétfőn álltam be, és az út közepére kiteregetett ruhát figyeltem, hogy még éppen elférne mellette az autó, és bumm, a tükör a garázs sarkán. Azt két napba került megcsinálni, ugyanis apránként jöttünk rá, hogy a Suzuki gyár milyen kis genya apró trükköket csinált, hogy ne tudd összerakni a tükröt. Mindegy, megvan, jobb mint az új. Másnap mikor mentem dolgozni, az út felénél vettem észre, hogy az ablak manuális lett. Kiugrott a vezető sínből. Az már viszonylag gyorsan ment (értsd <3 óra), legalább meg lett kenve a rúd és a motor, nem nyikorog mint régen.