Párátlanító

Csináltam UV lámpát a párátlanítóba. Már rég megvettem, de most jutottam a beépítésig. Így az alsó tálcán nem ül meg a feketepenész, merthogy a beépített uv lámpa az szerencsétlen módon csak a kinyomott levegőt fertőtlenítette.

Thai masszázs és relax szoba

Eszméletlen módon felhalmozódott a szabadidő zsebben a pénz, így megint mentem thai masszázsra. Nem tudom ezeket a csajokat megkülönböztetni, de szerintem ugyanaz masszírozott, mint múltkor. Most nem hajtogatta annyiszor hogy relaaaaax. Volt egy görcs a nyakamban, azt olyan faszán kimasszírozta, hogy még. Most tiszta laza vagyok.

Na és utána jött az Alfaszféra mély relaxációs szoba. Egy kék fénnyel bevilágított kis szoba, speciális függönnyel, és plafonnal. Bele kell feküdni egy hullámszerű ágyba, nem is tudom milyen anyagú, üvegszál talán? És akkor van valami zene (igazából hanghatás), az ágy melegszik, meg rezeg. És akkor ezzel el lehet jutni alfába vagy mibe. Nekem speciel megszűnt az időérzékem, egy ilyen félálom szerű állapothoz tudnám hasonlítani. Nem volt rossz :) A kettő így összesen 6000+3500 volt.

Gép takarítás

Tavasszal elmaradt, most viszont muszáj volt, az előrejelzések szerint a nyár legmelegebb hete jön. Gyorsan, 1.5 óra alatt végeztem is vele, mostmár nem fog megsülni :)

Gru

Despicable Me, 2010. Muszáj volt megnéznem, mert ismét van 2 lejárós 3d-s ingyen mozijegyem, és értelmes időn belül csak a Gru 2 van. És még az egyet se láttam. Hát valami hatalmas film. Móni külön szólt, hogy jó a magyar szinkron, azzal nézzem. Azt mondjuk sajnálom, hogy a minion-nak nem találtak jó fordítást, de ez van. Szóval Gru egy gonosztevő, aki el akarja lopni a Holdat. De ehhez kéne a zsugorító sugár, ami Vektornál van. A hozzá bejutáshoz Gru pedig örökbe fogad 3 lányt. Akik átformálják Gru életét. Értékelés: 10.0/10.0.

Duda

Az ember reflexből dudál. Annál is inkább, mert amikor szükség van rá, az olyan helyzetek 1-2 másodperc alatt zajlanak. Nekem ez a reflex még a Skoda miatt sajnos úgy alakult ki, hogy a kormánykapcsolót kell befelé nyomni. Viszont a Suzukiban a kormányon van a dudagomb. Már kétszer fordult elő, hogy nyomni kellett volna a dudát, és a kormánykapcsolóhoz nyúltam. Múltkor ráadásul kurvára kellett volna, mert egy paraszt minivan-es húzta rám a kormányt a külső sávból, szembe meg jöttek, nem tudtam kitérni. Na ott izomból rá kellett volna dudálni, hogy észrevegye magát. Nem sokon múlott amúgy.

Fesztiválok

Sose vonzottak, se a koncertek, se semmi. Egy Humorfesztivált tudnék maximum elképzelni magamnak, másra kár a pénz. Amúgy cég adott volna ingyen napijegyet, az se kellett. Csütörtökön pont gondolkoztam amúgy, hogy kéne menni Thai masszázsra, de letettem róla, mert szaros Campus fesztivál, tuti tömeg van, meg részeg fesztiváltinik, meg ilyenek. Majd valamikor jövő héten.  Ja, és onnan tudom, hogy öregszem, hogy a korosztályomból is egyre többen szólják le ezeket, meg van hányingerük a “fesztiválszezon” szótól.

Csavarbolt

A Nyíl utca – Hadházi utca sarkán van egy csavarbolt, ahol rozsdamentes acél cuccokat lehet kapni. Pénteken meglátogattam. Mekkora oldschool bolt, az valami hihetetlen. Mobil az ügyféltérbe kitéve tölteni, egyik eladó a kanapén ül és gitározik, stb… :D Jó fejek :)

Vasaló

Szombaton vettem egy vasalót a régi helyett. Annak ugyanis a gőzmennyiség szabályozója nagyon hülye benyomós, 3:19-től azt magyarázza a ruszki, hogy 3 hónap tönkrement neki az a nyomógomb. Nekem pedig sosem működött, a 3 állás helyett kettőt tudott. Így aztán vettem egy olyat, ami tekerős, sőt azt a tüskét el is lehet távolítani. Szempont volt még a rozsdamentes acél talp, és a maximum 1800W teljesítmény, többet nem bír a hálózat. 2300W a max, de a szinusz kilengés miatt kb 80% amit biztonsággal elvisz, ez 1840W. 6500 forintba került, Moulinex inicio 30.

Fűtéskonzol és műszerfal

Tegnap kicseréltem a fűtéskonzolt. Már itt állt mióta a földön, nagy féltettem, hogy belerúgok, és letörik valamije.  Sajnos ilyenkor a rádiót is ki kell szedni, és a beépítő keretet is. Nem tudom még meddig bírja, maximum majd veszek egy másikat. Még egyszer majd szét kell szedni, amikor az izzókat cserélem ledekre. Ja és tényleg, a kifogástalanul működő fűtéskonzolba úgy látszik belefér, hogy mind a három izzója ki legyen égve.

A műszerfal izzóit is kicserélem ledekre. Összesen 13+1 van benne. A +1 az a check engine lámpa, ami érdekes módon nem cserélhető mint a többi, egy panelra forrasztott SMD led. Akkor a többi már miért nem? Franc érti…

Újra és újra

Úgy imádom, amikor egyik nap megkapom a feladatot, hogy egy 7-8 szerveres környezetet térképezzek fel, csináljak róla diagramot, hogy a rendszerünk melyik komponense hol van, mert ez csak pár embernek a fejében van meg. Megcsinálom, másnap közlik, hogy de nem ez kell, hanem hogy az új verzió feltelepítése után hogy fog kinézni. Megcsinálom, harmadnap közlik, hogy túl részletes… Kicsit unalmas már ez így erre a hétre.