Kikalapálás

Ma eljutottam az autó szervízbe levett lökhárítóval, hogy megbeszéljük mennyi a fenéklemez kikalapálása. A tartó ívet le kell cserélni, el van csavarodva teljesen (nem is néztem, még jó hogy 2 napig festettem a kánikulában ugye…). Így viszont egy bontott ívvel (amit megint festhetek gondolom) 10 ezer + 10 ezer munkadíjjal megúszom. És akkor már csak a kitépett ajtóhatároló van, amit így otthagyós módon meg kell csináltatni.

Fűtéskapcsoló

Tegnap este olvastam, hogy a Wagon egyébként über kopasz órájának a helyére be lehet rakni az Opel Agila, Opel Astra G, és Suzuki Ignis óráját is, ekkor sokkal többre is fogható. Levettem megnézni, évszázados mocsok alatta. Aztán eszembe jutott, hogy mintha baszna rá, hogy milyen levegő fújást állítok. Na azért, mert a fűtéskapcsoló panelről letörték a bowden feszítő fület. Gondolom akadt a parasztnak, és a helyett hogy kivette volna, és végig olajozta volna, erőltette. Természetesen évezredes mocsok. Rendesen kipucolni majd akkor lehet, ha kompletten lekapom a műszerfalat, de az legalább két nap.

ISO csatlakozó

Okos emberek nagyon jól kitalálták, az autó rádiónak egyféle csatlakozójúnak kell lennie, aztán akkor nincs fejfájás. Szabvány, ugyan olyan, rádugod az újat, mész tovább. Persze vannak a különlegesek, a más utakon járók, és az ősrégiek. Viszont a gyártók már eleve csak ISO csatlakozóval szerelik a járgányt. Mit csinál erre a büdös paraszt, mint nálam? Nem befárad a boltba, és vásárol egy átalakítót…  Bele csupaszít a gyári kábelezésbe, rátekeri (nem ám forraszt, azt nem ismeri) az új kábelt, és össze-szigetelőszalagozza. Hát a jó kurva anyját! Próbálkoztam olyannal, hogy a csatlakozóból kihúzom a pin-t, és ráhúzok egy zsugorcsövet a gányolástól megszabadított vezeték részre. Na ez mission impossible. Kettő kijött, utána még külön művészet a pin-en keresztül erőltetni a zsugorcsövet, kettő viszont inkább tőből kiszakadt, minthogy kijött volna. Úgyhogy jövő héten irány kábelekkel szerelt ISO csatlakozót vásárolni, és forrasztgatni. El akartam kerülni, nem sikerült…

Anyád, a hangyák

Most hogy minden nap folyamatosan 40 fok felett vagyunk, és már 25 fok hajnali ötkor, légkondi híján egy módon lehet ez ellen védekezni: nappal sötétítés, éjjel szellőztetés. Így is 29 fok van idebenn. Viszont a sötétítés miatt mik jönnek elő? A hangyák! A jó életbe már, vagy 10 hangyacsapda van a házban, már annyi lukat cementeztem be, hogy számát nem tudom, mégis jönnek… :(

Lökhárító

Tegnap egy órával hamarabb eljöttem munkahelyről, irány a régi karosszériásunk. A kocsi hátulját ugyanis valamikor megnyomták, az előző tulaj baszott helyrehozatni, feszül a lökhárító. 50 ezret mondott színre fújással, és egy hetet. Mert a mai világban már nincs annyi munkása, mint x éve volt. Ez a színre fújás az agyamra megy, most perpillanat azon gondolkozom, hogy lefújom feketére, úgyis egy darab műanyag, aztán kész. Ma még megkérdezem azokat, ahol most alváz és üregvédelmen van, hogy na náluk mennyi. De erősen kapaszkodnom kell itt közben.

Karosszériás

Tegnap ismét éveket öregedtem. Van az az ív, ami a lökhárítót (ami egyébként műanyag) tartja a kocsin. Na az katasztrofális állapotban volt, hétvégén szépen lefestettem. Tudható, hogy a kocsit egyszer megnyomták hátulról, bal oldalt. Na e miatt egy kín visszatenni az ívet, csomó csavar feszül, nem úgy áll, stb stb. Egy szó mint száz, mindenképpen vinnem kell karosszériáshoz, nem maradhat úgy, azt a benyomást ki kell húzatni.

Anyád, a szúnyogok

Kurva sokan vannak, kurva nagyok, kurva agresszívek, és kurva nagyot csípnek. Szerintem már simán 20 fölött járok csípésszámban. Ja és természetesen a legszarabb helyeken bírnak megcsípni. Még jó, hogy eszek antihisztamint, dűthetném magamba a kalciumot amúgy.

Szerelő part 2

Egy kerékcsapágy, egy lengőkar, két fékbetét (nem is Wagon fékbetét volt benne, lötyögött), olajcserék, vezérműszíj, ez így 63 ezer anyaggal. +23 ezer amit én hoztam bele alkatrészeket. Hát, jó sok pénz volt, még nincs amúgy vége, de máris olajozottabban suhan az aszfalton. Beépítettem az új autórádiót, kiderült szar az egyik hangszóró, stb stb… De egyre jobb lesz, bizakodó vagyok mostmár.

Szerelő part 1

Szerdán munka után leadtam a kocsit a szerelőnél. Az összes olajat cserélni kell, gyertya, légzsák fedél, bordásszíj. Az ajtó határoló csak tegnap reggel érkezett meg. Mivel nagyon siettem, nem néztem meg eléggé. Pedig direkt rákérdeztünk, hogy ugye ez mindkét oldala? Nekem ugyanis nem az ajtóban lévő elemmel van bajom, a toronyban lévő van szétszakadva (mekkora erő kell annak a kitépéséhez, anyám borogass). Elmentünk leadni, szerelő mondta hogy hát ez kevés, meg amúgyis karosszériáshoz kell vinni, ez hegesztve van oda. Első mondata: el van baszva ez az autó. A váltó betöltő csavarjának a feje le van kopva. Szegény így hogy nem jut bele levegő ugye, kb 2 deci / 5 perc sebességgel tudta csak tölteni a 2 litert. Az ékszíj is kuka, alul pedig azért zörög, mert a kerékcsapágy már nem az igazi. A fékeket még nem is nézte :O. Ma délután megyek érte, de már előre félek mennyibe fog ez nekem fájni. Bár legalább akkor jó ideig rendben lesz. Legyen valami jó is: megtaláltam az autórádióm. Még a fólia is rajta van.

Boszorkányvadászok

Hansel and Gretel: Witch Hunters, 2012. Jancsi és Juliska. Komolyan, mostanában rendszert csinálnak a mesék megfilmesítéséből. Ez pedig jó téma, mert szerintem minden országban megvan ez a mese. Szóval 5 perc szabványos Jancsi és Juliska, akik utána felnőnek, és a vér ízére ráérezve boszorkány vadászok lesznek. Akik valami nagyra készülnek a vérhold idején, egy ősboszorkány vezetésével. A boszorkányok maszkja előtt le a kalappal, meg lődözés meg minden, de maga a film közepesen nyögvenyelős, ha épp totál semmi nincs, és 1,5 órát mindenképpen el kell baszni az életből, na akkor jó. Értékelés: 5.8/10.0