Hangok az SD kártyán

A Google Hangouts telepítése közben tűnt fel egy érdekes dolog. Telepített hangokat is, az SD kártya ringtones könyvtárába, de nem engedte kiválasztani a beállításoknál. Kis utánajárással kiderült, hogy ahhoz, hogy az új hangok bekerüljenek a listába, triggerelni kell egy media rescan-t. Így szép magyarul. Ez háromféleképpen lehetséges: 1. telefon újraindítása, 2. számítógépre csatlakoztatás és leválasztás (ugye a legtöbben így másolnak csengőhangot, fel se tűnik), 3. telefonon sd kártya leválasztása és visszacsatolása.

Hangouts

A Google lecserélte a régi csevegőjét a Hangouts szolgáltatásra. A GMailbe ágyazott verziónál még lehet választani, gyanítom már nem sokáig. A felülete iszonyatosan béna.  Nem tudom megválasztani, hogy kik jelenjenek meg alapértelmezettnek, nem tudom beállítani hogy a Google+ ajánlásokat ne is jelenítse meg, nincs away, nincs láthatatlan mód. Na és itt jön a lényeg. A Google elképzelése szerint minden platformon, legyen az desktop gép, tablet, mobil, a Hangouts online van, instant kommunikációt biztosítva.  Ez engem emlékeztet valamire, az Antitrust filmből a Synapse-ra. Aki még nem látta a filmet, itt megteheti. Figyeljük meg az ijesztő hasonlóságot a két rendszer között :)

Tablet part2

Végülis a Digma iDx7 Type5 gyári, orosz romja landolt rajta. Ki kellett pucolni belőle pár dolgot (pl. az alapértelmezett orosz billentyűzetet), de mindentől eltekintve jónak tűnik. Tanulság amúgy: nem kísérletezünk olyan géppel, amihez nincs CWM.

Tablet

Tegnap szétszedtem a tabletet, mivel lejárt a garanciája, kíváncsi voltam. Az alaplapi azonosító alapján egyből kiderült, hogy ez az oroszoknál a Digma IDx7 Type 5 néven futó csoda kütyü. Volt ott két rom is, rápróbáltam (a miénkhez 2012 májusa óta nincs semmi). Működni ugyan működik, de nem tetszik, sok helyen például orosz. Visszatenni viszont nem tudom a régit, mert ez felrakott valami újabb recovery-t, és nem hajlandó visszatelepülni rá a régi. Egyelőre várom a válaszokat a fórumon :(

Kocsi

Egy ideje már járjuk az autókereskedéseket, ugyanis összegyűlt annyi pénz, hogy egy kitűnő állapotban lévő, ~10 éves használt verdát lehetne venni. Nem, semmi pénzért nem veszek fel hitelt. Azért vittem ennyire, mert soha nem tettem, és a jövőben sem fogok hitelhez nyúlni ha lehet. Tegnap már célzottan mentünk két autóhoz. Technikai és ésszerűségi megfontolásból Wagon R+ lesz, mindenképp. Az egyiket nem meglepő módon sajnos már elvitték :( A másiknak van pár baja amit meg kéne csinálni, mindazonáltal a karosszériája abszolút hibátlan, ha odaadják 550-ért, akkor lehet jövő héten megveszem.

Vérvétel

Alapvetően nincs bajom azzal, ha tűket szurkálnak belém. Na jó, a tetanusz az brutális. Ma vérvételen szépen elhelyezkedek a székben, csomagolják ki a tűt, ez miért ilyen kicsi? Pillangó tű. Jó mondom, menjen. A nagy fiola le is jött rendben, kihúzta, elfordult hogy felvegye az első kicsit. És akkor, pikk, olyan szép ívet írt le a tű a levegőben, hogy még. A kezemből meg ugye elkezdett folyni a vér. Hamar elállt, mert pillangó tű, csak egy csomag gézlap bánta a műveletet. Jó, rendeződtünk, tartom a másik karomat, hogy jó akkor talán vegyük le azt  a maradék vért. Á azt mondja, megoldjuk, és áttöltött a nagyból a kicsikbe :o Csak pislogtam. Viszont a sebe nagyon szép, azt meg kell hagyni.

Manager szűrés

Tegnap és ma voltam éves prevenciós szűrővizsgálaton, konyhanyelven manager szűrésen. A kiegészítő egészségbiztosítás keretében jár. Tüdőszűrés a MÁV rendelőben volt, a többi vizsgálat a Vágóhíd utcai Medicover központban, hozzánk viszonylag közel. És hát igen, ég és föld ahogy a tisztelt fizető beteggel és az állami tb-sel bánnak. Egyébiránt egészséges vagyok, mint a makk. A szótárban én vagyok az illusztráció. A vérképemet pár nap múlva küldik postán, az AST értékemre leszek nagyon kíváncsi. Az EKG tök fura btw :)

SD kártya

Azt vettem észre, hogy normál méretű SD kártyát már nem is gyártanak. Mindenki micro SD-t ad el, és kapsz hozzá egy adaptert. Hiába viszont a szuper gyors, UHS-I, ha az adapter szar. Ma a Sandisk Mobile Ultrával jártam így, gyakorlatilag szarrá tört az adapter. A fiók legmélyéről kotortam elő egy Samsung darabot, valamikor jó sok évvel ez előttről származót, és dobtam egy hátast. Ez minőségi! Maga a műanyag ház is, a lock switch nem szitál, mint a többinél, teljesen jó, marad. Ma miért nem lehet ilyeneket gyártani, miért kell ennek is fogyóeszköznek lenni?

Fürdőszoba ablak

Elkezdtem csinálni a nyílászárókat. A fő probléma az, hogy annak idején az ácsok beépítették, és egy évig álltak, amíg beindult a festés. A fólia meg égett rá, ugye rajta hagytuk, hogy a festéstől majd megvédi. Hát nem kellett volna, ráég. Azt pedig nagyon durva helyeken már csak tiszta acetonnal lehet leszedni. Másik probléma a vakolat, az se lett még csak az előtéri ablakból kitakarítva. A pántok a kritikusak igazából, arra csak annyi kellett volna, hogy rátegyük a 200 forintos takaró lemezt. Na mindegy, majd a következő háznál okosabbak leszünk. Szóval ma meszeltem, takarítottam, és így is csak a belső keretet, és a szárnyat tudtam megcsinálni, de az volt a fontosabb, a többi ráér. Majd a konyhai nagy ablak lesz az érdekes, attól előre félek.

Kenyérsütő gép

Úgy van kitalálva, hogy tönkremenjen. Két fogaskereke van, aminek a tengelye nem csapágyas, hanem egy fém perselyben van. Na most ahogy feszül a bordás szíj, a persely egy idő után kikopik. Elferdül a tengely, és a bordás szíjat elkezdi ledarálni a kerék. Mindezt természetesen azért, mert a tengely nincs rendesen megzsírozva. Anyáéké már elég rendesen kapott, az enyémnek kb. még fél éve lett volna hátra, időben megcsináltam. És hogy miért vártam vele ennyit? Most járt le a garancia.