Vasember 3

Péntek esti menü Vasember 3 volt. Kollega szólt hogy megüresedett náluk egy hely, jövök-e, hát mentem. Kicsit bátor voltam, mert amúgy nem láttam az első két részt. Azért persze van némi fogalmam mi fán terem Tony Stark, de akkor is. Angolul néztük, de így is félig volt a terem. Ami über fail: magyarul mentek az előzetesek. Hazafelé blattyogva pedig az állam kicsit földet fogott. Van egy lány, a buszon szoktam látni, kajakra azt hittem gimis, de nem. Pultos egy sörözőben. Amúgy megismert :)

Madárfészek

Észrevettem, hogy a tavalyi madár megint próbál fészket rakni az eresz alá, ahol a gázcső bejön a házba. Felraktam megint a bútorlapot a gázcsőre, és most bevált. Már egész pofás fészket épített, holnap szerintem el is készül vele. Rozsdafarkú, és már ketten vannak. Majd jól összeszedik a kertből a férgeket.

Endoszkóp

Allergiavizsgálaton szóltak, hogy az orromat nézessem meg a fül-orr-gégén. Ugyanis a jobb orrlyukam mindig félig el van dugulva. Nosza irány Major Mariann, legalább bemutattam neki a mandula műtétem papírjait. A műtét helye egyébként azt mondta nagyon szép. Na és az orrom, abba pedig szépen belenézett endoszkóppal. Meg a torkomba is, bár az sokadjára sikerült, azt is be kellett fújni lidokainnal. Nincs benne polip vagy ilyesmi, szóval megnyugodtam. Kaptam Avamys orrspray-t, azt kell fújkodnom egy hónapig.

Jogosítvány

Jött az SMS annak rendje és módja szerint, hogy majdnem egy hónap után elkészült az új jogsim. Le is szálltam munka előtt a buszról, mentem átvenni. 7:35-kor már vagy negyven ember várta a nyitást, beleértve sok tahó parasztot, és Kolompár Aladár vajdát. 7:45-kor ki is nyitották szépen a kapukat, mindenki tódult befelé az automatához. Én meg szép nyugisan beálltam az elkerítő elé, én úgyis csak átvenni jöttem. 8-kor ki is nyitotta a biztonsági, pedig 10 perccel előtte már mind ott voltak, nevetgéltek az ablak előtt, itták a kis kávéjukat, stb. Az ügyintéző le is baszott, hogy kellett volna időpont. Mondom csókolom én néztem, még kategóriát se találtam rá. Megint különbözik az érvényességi idő, és a vezetésre jogosító idő, igaz csak egy héttel.

Na busz. 11-es az orrom előtt ment el, gondoltam nekiindulok 31-essel. Ami meg el van ugye terelve 2-es villamos (sicc!) miatt. Doberdón annyira nincs csatlakozás, hogy gyalog elindultam. A mezőn meg virágzik valami szar, úgy szenvedtem gyaloglás közben, hogy még. És láttam elmenni a 11-est, tehát ha a megállóban a Plázánál lecövekelek, és fél órát várok a következő 11-esre, 5 perccel hamarabb beérek. Vicc. Kell mostmár egy kocsi, ma megyünk nézni ha minden igaz.

Távmunka első nap

Ma volt az első távmunkás nap. Dokkolót a pilot alatt nem lehet hazahozni, így csak a laptop képernyőjét használom, ami így első nap megmondva is édeskevés. Ami meglepő volt, fogyasztás mérőbe dugtam a lapót, és 25-30 W-nál többet nem eszik. Konkrétan egy nap alatt (8 óra), egy szűk negyed kWh ment el, ez így baromi jó. Járt kinn az auditor cég is, majd egy deréktámasz párnát kell vennem, amúgy minden megfelelő. Holnap meg holnapután be kell mennem az irodába, utána pedig jövő héttől terveim szerint 3 nap itthon, 2 nap benn felállásban tolom majd.

Wireless kapcsoló

Vettem Kínából egy wireless 230-as kapcsolót. Egy doboz, két bemenet, két kimenet. Magában fél wattot fogyaszt, az gyakorlatilag semmi. Van hozzá egy kis távirányító, azzal tudom ki/be kapcsolni. Tegnap be is kötöttem, a szobának a nagy lámpáját kapcsolgatom majd vele.

Füge

Eddig se ettem fügét, mert pfujj, de mostmár soha életemben nem fogok. A 9gag-en láttam egy postot, és nem hittem a szememnek, utána kellett néznem. És valóban, nem volt kamu. A fügét (legalábbis a rendes, mediterrán fügét, aminek magja van) egy darázs porozza be (nálunk az eső, és ez nem vicc), amit stílusosan fügedarázsnak (fig wasp) hívnak. De ez nem csak beporozza, bele is petél! Na szépen kikelnek először a hímek, a már zárt gyümölcsben. Szárnyuk nincs, egy napig élnek. Megtermékenyítik a még ki se kelt nőstényeket, és elkezdik kirágni magukat. De nem jutnak ki, megdöglenek a fügében! A füge meg elviekben megemészti őket. Gyakorlatilag nem mindig. Kikelnek a nőstények, azoknak már van szárnyuk, és ki tudják rágni magukat. Egyszóval: pfujj füge!

Genius headset

HS300NA Geniusnak volt egy nagyon jó headsetje, a HS 02N. Összehajtható, tarkó mögötti, és ami a legfontosabb, a mikrofon a fejhallgatón volt, a szájhoz csak egy műanyag cső ment, így nem tört el a drótja. Mostanra viszont cserélni kellett, és megijedtem hogy már nem lehet kapni. Nem is lehet, egy jobb van helyette. HS 300N-nek hívják, ez látható a képen. Kicsit más formavezetés, talán jobban rásimul a fülre (a régi kicsit elállt, nem főtt meg benne az ember füle), és mintha jobb hangja is lenne.

Media Center update

Egy időben azt csinálta a gépem, hogy hajnalban magától bekapcsolt. Akkor az SQL szerverre gyanakodtam, mert az event logban olyan bejegyzések voltak, hogy sql memory dump to disk és hasonlók. Azóta ha csak nem használom, ki van kapcsolva. Egy időre meg is szűnt, de egy hete újra kezdte. Ma hajnalban sikerült elcsípnem, a Windows Media Center csinálta. És valóban, a scheduled taskok között ott volt az update, 4:48-ra időzítve, és beállítva a számítógép bekapcsolása. Mégis mit képzel a Microsoft?

Villany

Decemberben, amikor megjött az elszámoló számla, akkor 40 ezer forintos villanyszámlát fizettem. Azóta erősen figyelem. 290 kWh az átalányom, februárban fogyasztottam 260-at, márciusban viszont 350-et. Mondom wtf, aztán fater meg mondta a tutit. A villanybojler. Ugye márciusban voltak a nagy hidegek, –10 fok, szél, hó, hidegebb bejövő vizet kellett felmelegítenie, és úgy látszik ez ennyire sokat jelent.