LED-es égőt Tescóból

by dexter 30. March 2013 10:56

Nagyon régen elkezdtük lecserélni a hagyományos izzóinkat ledesekre, még amikor Magyarországon igazi kuriózumnak számított, és külföldről is csak hidegfehér darabokat lehetett beszerezni. Most hogy vettünk fénymérőt, láttuk hogy a kínai darabok mekkora szélhámosságok. Simán ráírják a nagyobb teljesítményt, a nagyobb fényerőt. Közben meg nem. Kipróbáltuk a hazai beszerzést is. Landlite LDM-A60-6W. Valójában 5,3W-os. Az van ráírva, hogy annyit világít, mint egy 40W-os izzó, de valójában annyit, mint egy 60W-os. Melegfehér, és erősebb mint ami volt az asztali lámpámban hidegfehér, így most ez világít itt nekem. 3500 magyar forintba kerül, legalább ezért az ember azt kapja, amit vár.

Hangya csapda

by dexter 29. March 2013 14:24

A mai nap tanulsága: kétféle hangya van. Van a nagy bazi kerti hangya, és van a kis szemét fáraó hangya. Egy hónapja kihelyeztem a csapdákat, pár napja meg csodálkozok, hogy jönnek a hangyák, jönnek, de a csapdát le se szarják. A fáraó hangyáknak ugyanis teljesen más csali kell. Kihelyeztem az újat amit most vettem a Metróban, hatosával csoportosulnak, és máris viszik ezerrel a bolyba. Ezt nektek kis szemetek…

Tags:

Ház

Jogosítvány 2/2

by dexter 26. March 2013 13:23

Tegnap voltam a polgár jenő hivatalban jogosítvány megújítás ügyben. 20 perccel korábban érkeztem. És tíz perccel az időpontom előtt már beálltam, mert elkezdték cápázni a helyeket. Még jó hogy kiszólt a nő, hogy hatos sorszámmal ki van? Azt nem értem, hogy miért van ott a POS terminál, ha még mindig a külön ablakhoz kell menni csekket fizetni, másikhoz meg fényképezni, na mindegy. Hívhatják ezt járási hivatalnak, ugyanaz a lomha szar polgárjenő hivatal. SMS-t fogok kapni ha kész, időpont kell átvenni.

Na akkor az emberek. Koszos cigányasszony, az mindig van. Találkoztam a fodrászommal is. Aztán a kedvencem, amikor az unoka magyaráz a nagyinak, hogy nyugi mama, nem fogunk sok vizet használni, csak anya nem tudott lefürdeni este, mert én hajat mostam. WTF?

Külső vinyó

by dexter 25. March 2013 14:53

Végre van külső vinyóm :) A cég elismerésként, hogy öt éve ott dolgozok, adott egy 50 ezer forintos Media Markt vásárlókártyát. Na ebből vettem egy 1 terrás 2,5”-os külső vinyót. Wd, fekete, szép fényes lekerekített, USB 3.0, minden ami kell. Most másolgatok rá cuccokat, lélegzik fel a belső vinyóm :)

Google Keep

by dexter 24. March 2013 04:10

A Google legújabb üdvöskéje. Ami elsőre nagyon szomorú, hogy nincs külön címe, se a felső menüből nem elérhető, a drive.google.com után kézzel be kell írni hogy /keep. Ezen gondolom majd változtatnak, így most elég béna. Csempeszerűen lehet feladatokat definiálni, ami lehet lista, kép, szöveg. És gondolom ezek után ki fogják nyírni a GMailbe integrált Google Tasks-ot :( Már csak azért is, mert a kettő nagyon hasonló.

LED-es lámpa

by dexter 23. March 2013 16:06

Lecseréltem a szobát bevilágító kompakt fénycsövet vagy egy hónapja led-es lámpára. Akkoriban úgy világított hogy üvegtapétát kellett ragasztani a búrára, mert szétsütötte  a szemem. Még jó hogy vettünk fénymérőt, mert így meg tudtam mérni, hogy most annyit világít mint az asztali lámpám. Kint meg az ugyanolyan lámpa kétszer annyit. Szétszedve a ledeken kívül van benne egy Graetz-híd, egy ellenállás, és három kondenzátor. Amik kizárásos alapon kiszáradtak, ki kell őket cserélni.

Tags:

Technika

Szemészet

by dexter 22. March 2013 13:11

A normál szemészetre egy hónap múlva lett volna időpont, kipróbáltam a kiegészítő egészségbiztosításom keretében egy picit hamarabb. A MÁV rendelőben volt, és tökre meglepett az épület. Kívülről ugyanis tök régi meg minden, belülről meg über modern. 10 órára volt időpontom, hamarabb odaértem persze, a hó miatt bőven rászámoltam. Bejelentkezéskor mondani kellett hogy Medicoveres vagyok, egyből kaptam a külön kis papíromat. 10:00-kor pontban hívtak is, pedig csak egy rendelő volt. Rendesen megnéztek, über kedvesek voltak (a fizető kuncsaft ugye), minden rendben van.

Kalandférgek

by dexter 21. March 2013 15:16

Harold & Kumar. Ezt meg Judit ajánlotta, miután nagyot nézett, hogy erről nekem fogalmam sincs. Herold koreai, Kumar indiai, szobatársak. Kettőjük kalandjairól szólnak a filmek, nem kevés fűvel, gombával, pucér csajokkal, és poénnal. Értékelés: 9.5/10.0.

Párátlanító alkatrész

by dexter 21. March 2013 13:07

Múltkor a feketepenész miatt rommá szedtem ugye a párátlanítót. Akkor megadta magát a szellőző rácsot tartó második rugós műanyag is. Felvettem a kapcsolatot a gyártóval, akik ugyan másodjára, de 500 forintra beárazták nekem. Jó mondom jöjjön hat. Nekem ugye azonnal kellett cserélni, és fateréknak is pont ilyen van. Hidegzuhany: szállítási költség 1600+ÁFA. Jó mondom ott egye meg a fene, kell. Ma megjött, 5840 forint volt, mondom wtf. Hát kiderült hogy nem 500, hanem nettó 500. Úgyhogy az 500 forintos darabárból a művelet végén lett 1000 forintos, de nem érdekel.

És megint víz

by dexter 18. March 2013 14:31

Hát nem egyszerű az élet. A wc tartálya egy hete nyikorog. Vasárnap volt egy kis időm, megzsíroztam, tökéletes. Ugye ahhoz el kellett zárni a gömbcsapot. Na most ma reggel úszik az a terület. Na ná hogy úgy jártam, mint a kád csapjainál, az illesztésnél elkezdett csepegni. Ma kicseréltem, látom, hogy a tömítő gumi, ahol a tartály becsatlakozik a porcelánba, valami kék levet ereszt. Valami elkezdte megenni a gumit. Faszányos…

Naptár

CommentList