LED-es égőt Tescóból

Nagyon régen elkezdtük lecserélni a hagyományos izzóinkat ledesekre, még amikor Magyarországon igazi kuriózumnak számított, és külföldről is csak hidegfehér darabokat lehetett beszerezni. Most hogy vettünk fénymérőt, láttuk hogy a kínai darabok mekkora szélhámosságok. Simán ráírják a nagyobb teljesítményt, a nagyobb fényerőt. Közben meg nem. Kipróbáltuk a hazai beszerzést is. Landlite LDM-A60-6W. Valójában 5,3W-os. Az van ráírva, hogy annyit világít, mint egy 40W-os izzó, de valójában annyit, mint egy 60W-os. Melegfehér, és erősebb mint ami volt az asztali lámpámban hidegfehér, így most ez világít itt nekem. 3500 magyar forintba kerül, legalább ezért az ember azt kapja, amit vár.

Hangya csapda

A mai nap tanulsága: kétféle hangya van. Van a nagy bazi kerti hangya, és van a kis szemét fáraó hangya. Egy hónapja kihelyeztem a csapdákat, pár napja meg csodálkozok, hogy jönnek a hangyák, jönnek, de a csapdát le se szarják. A fáraó hangyáknak ugyanis teljesen más csali kell. Kihelyeztem az újat amit most vettem a Metróban, hatosával csoportosulnak, és máris viszik ezerrel a bolyba. Ezt nektek kis szemetek…

Jogosítvány 2/2

Tegnap voltam a polgár jenő hivatalban jogosítvány megújítás ügyben. 20 perccel korábban érkeztem. És tíz perccel az időpontom előtt már beálltam, mert elkezdték cápázni a helyeket. Még jó hogy kiszólt a nő, hogy hatos sorszámmal ki van? Azt nem értem, hogy miért van ott a POS terminál, ha még mindig a külön ablakhoz kell menni csekket fizetni, másikhoz meg fényképezni, na mindegy. Hívhatják ezt járási hivatalnak, ugyanaz a lomha szar polgárjenő hivatal. SMS-t fogok kapni ha kész, időpont kell átvenni.

Na akkor az emberek. Koszos cigányasszony, az mindig van. Találkoztam a fodrászommal is. Aztán a kedvencem, amikor az unoka magyaráz a nagyinak, hogy nyugi mama, nem fogunk sok vizet használni, csak anya nem tudott lefürdeni este, mert én hajat mostam. WTF?

Külső vinyó

Végre van külső vinyóm :) A cég elismerésként, hogy öt éve ott dolgozok, adott egy 50 ezer forintos Media Markt vásárlókártyát. Na ebből vettem egy 1 terrás 2,5”-os külső vinyót. Wd, fekete, szép fényes lekerekített, USB 3.0, minden ami kell. Most másolgatok rá cuccokat, lélegzik fel a belső vinyóm :)

Google Keep

A Google legújabb üdvöskéje. Ami elsőre nagyon szomorú, hogy nincs külön címe, se a felső menüből nem elérhető, a drive.google.com után kézzel be kell írni hogy /keep. Ezen gondolom majd változtatnak, így most elég béna. Csempeszerűen lehet feladatokat definiálni, ami lehet lista, kép, szöveg. És gondolom ezek után ki fogják nyírni a GMailbe integrált Google Tasks-ot :( Már csak azért is, mert a kettő nagyon hasonló.

LED-es lámpa

Lecseréltem a szobát bevilágító kompakt fénycsövet vagy egy hónapja led-es lámpára. Akkoriban úgy világított hogy üvegtapétát kellett ragasztani a búrára, mert szétsütötte  a szemem. Még jó hogy vettünk fénymérőt, mert így meg tudtam mérni, hogy most annyit világít mint az asztali lámpám. Kint meg az ugyanolyan lámpa kétszer annyit. Szétszedve a ledeken kívül van benne egy Graetz-híd, egy ellenállás, és három kondenzátor. Amik kizárásos alapon kiszáradtak, ki kell őket cserélni.

Szemészet

A normál szemészetre egy hónap múlva lett volna időpont, kipróbáltam a kiegészítő egészségbiztosításom keretében egy picit hamarabb. A MÁV rendelőben volt, és tökre meglepett az épület. Kívülről ugyanis tök régi meg minden, belülről meg über modern. 10 órára volt időpontom, hamarabb odaértem persze, a hó miatt bőven rászámoltam. Bejelentkezéskor mondani kellett hogy Medicoveres vagyok, egyből kaptam a külön kis papíromat. 10:00-kor pontban hívtak is, pedig csak egy rendelő volt. Rendesen megnéztek, über kedvesek voltak (a fizető kuncsaft ugye), minden rendben van.

Kalandférgek

Harold & Kumar. Ezt meg Judit ajánlotta, miután nagyot nézett, hogy erről nekem fogalmam sincs. Herold koreai, Kumar indiai, szobatársak. Kettőjük kalandjairól szólnak a filmek, nem kevés fűvel, gombával, pucér csajokkal, és poénnal. Értékelés: 9.5/10.0.

Párátlanító alkatrész

Múltkor a feketepenész miatt rommá szedtem ugye a párátlanítót. Akkor megadta magát a szellőző rácsot tartó második rugós műanyag is. Felvettem a kapcsolatot a gyártóval, akik ugyan másodjára, de 500 forintra beárazták nekem. Jó mondom jöjjön hat. Nekem ugye azonnal kellett cserélni, és fateréknak is pont ilyen van. Hidegzuhany: szállítási költség 1600+ÁFA. Jó mondom ott egye meg a fene, kell. Ma megjött, 5840 forint volt, mondom wtf. Hát kiderült hogy nem 500, hanem nettó 500. Úgyhogy az 500 forintos darabárból a művelet végén lett 1000 forintos, de nem érdekel.

És megint víz

Hát nem egyszerű az élet. A wc tartálya egy hete nyikorog. Vasárnap volt egy kis időm, megzsíroztam, tökéletes. Ugye ahhoz el kellett zárni a gömbcsapot. Na most ma reggel úszik az a terület. Na ná hogy úgy jártam, mint a kád csapjainál, az illesztésnél elkezdett csepegni. Ma kicseréltem, látom, hogy a tömítő gumi, ahol a tartály becsatlakozik a porcelánba, valami kék levet ereszt. Valami elkezdte megenni a gumit. Faszányos…