Statisztika

Ha nekem valaki azt mondja, hogy én egyszer az életben fogom használni azt amit statisztika órán tanultam… Ma a melóhelyen ilyen 0-1440-ig bejövő adatok lenormalizálása, és kétféle haranggörbére illesztése volt, mindezt sql függvényben megvalósítva. Medve anyám…

Thai masszázs project 1/2

Hetek óta fáj a hátam, és hiába kenem lóbalzsammal, meg Salonpassal, nem sokat érnek. Ma pedig már nagyon megelégeltem, néztem valami masszírozó helyet. Közben pedig össze kéne ugye kötni a kellemeset a hasznossal, és a SZÉP kártyán lévő 25 ezer forintomat csökkenteni. Elhatároztam magamban, hogy egye fene, kipróbálom az Aquaticumban a thai masszázs szalont. 6000 forintért mérnek egy órát hagyományos masszázzsal, nekem pont az kell. Egyelőre csak az elhatározás van meg, felhívni még nem tudtam őket, háromszor próbáltam, majd talán holnap délelőtt. Sokáig nem akarom húzni, mert fáj, péntek 15-től hétfőig viszont egy ezressel drágább, bár kit érdekel végülis.

Belgyógyászat

Igénybevettem a kiegészítő egészségbiztosítás keretében az első szakrendelést, ami belgyógyászat volt. Mondta a doki, hogy nincs énvelem semmi baj, csak eddig a legszarabb antibiotikumokat kaptam. Ami légúti betegségre tök jó, de hogy a beleket tönkrevágja, az is biztos. Ajánlott probiotikumot, meg gyógyszert ha nagy gáz van. Mondjuk megsasoltam a probiotikumot, 6 rugó 100 gramm :O

Idióta SearchIndexer

Rengeteg film van a gépemen. Régóta nem veszek DVD-t, mert egyszer mostmár úgyis veszek egy 2 terrás külső vinyót, aztán arra mindent ráteszek. Most közzétettem egy blogbejegyzést, erre a search indexer úgy gondolta itt a remek alkalom elkezdeni indexelni a Videók mappámat. Még resetelni is kellett, annyira használhatatlan volt. Szerencsére az indexelési beállítások alatt ki lehet kapcsolni folderenként a dolgot, gyorsan le is vettem a Videókról a pipát, azóta nyugi van :)

Szombat

Szombat az ilyen kicentizős nap volt. Lebeszéltem Ildyvel hogy jöjjön meglátogatni, és elmentünk vásárolni. Merthogy megint sikerült nagyon új borotvát kifogni, csak a Müllerben van fej, rendelni meg már késő, meg olyan nagy tételben nem kell. Négyet rendelve pedig a Müllerben még olcsóbb is. Meg Aldi meg Jysk. 10 perccel az előtt értünk haza, hogy Ildy megcsörgetett volna. De csak idetalált, megtalálta a világ végét, meg megnézte a várost közben :) Három órát dumáltunk, meg néztünk régi képeket (röhögőgörcs forever). Utána rohanás buszhoz, ami ilyenkor egy óránként jár, és már 9 óra volt. Éppen, még futottak kategória :) De jó kis délután / este volt.

Vásárlás

Ma elszaladtunk a Tescóba, mert mától akciós az a telefon, ami nekem is van, faternak vettünk volna. Ugye ő már egyszer megszívta egy példánnyal, amit vissza kellett vinni. Napközben felröppentek a fórumon olyan hírek, hogy ezek refurbished készülékek, de csak megnéztük. Volna, ugyanis 14:32-kor vitték el a kirakati példányt is. Deichmannban vettem végre normális cipőfűzőt magamnak. Szegény kiscsaj mekkorát nézett, amikor így egy levegőre: szia, 90 centis, lapos, sötét barna cipőfűzőt kérek. Amúgy aranyos volt :) Utána irány a gyógyszertár, mert faternak kiadták ukázba, hogy van a Hatvan utcán egy gyógyszertár, meg kell méretnie a koleszterin szintjét. Na most a Hatvan utcán van két gyógyszertár, tőlem abszolút függetlenül oda mentünk ahol Ildy dolgozik :D

Startup kids

Tegnap voltam az infókaron kocka filmvetítésen, a Startup kids-et néztük premier előtt. A startup egy frissen induló vállalkozás, ami az Interneten alapul. Ismerős a sztori, Pistikének van egy ötlete, csináljunk valamit neten, csináljunk hozzá vállalkozást, entrepreneur lesz (ezt a szót még kimondani is rémálom), eladja a cuccát, és gazdag lesz. Vagy belebukik. A film ilyenekről szólt: Dropbox, vimeo, collegehumor, stb stb. Ami érdekes volt, és nem tudtam róla, hogy vannak befektetők erre szakosodva. Magyarországon ilyen az estét szervező Colabs. Mivel ezeknek az induló cégeknek pénzre / jogi és egyéb támogatásra van szükségük, ők ezt megadják. Részesedésért cserébe. És tökéletesen tisztában vannak vele, hogy 10 befektetésből 8 bukik, 1 nem fogja visszahozni a befektetett pénzt, és maximum 1 fog felfutni legalább annyira, hogy a beleölt pénzt viszont lássák. Elmesélte még a film, hogy a Szilícium völgy azért olyan jó, mert ott mindenki komolyan vesz. Tök mindegy hogy 15 évesen, vagy 40 évesen jössz a befektetőkhöz a világmegváltó netes cégötleteddel, komolyan vesznek.

Esti best of. Bubu volt az egyik hostess, pipálgatta a jelentkezőket a bejáratnál. – Szia, Pogány Tamás. – Na nem mondod…? :D

Marigold hotel

Kata ajánlotta, hogy feltétlen nézzem meg, nem is hallottam még róla. Magyarul néztem, nem éreztem az erőt 2 órányi angolhoz, főleg hogy indiaiak is voltak benne. Adott egy rakat nyugdíjas, különböző háttérrel. Olcsóbb és jobb élet reményében Indiába mennek, a Marigold hotel nevű idősek otthonába.  Azonban a prospektus igen erősen Photoshopolt volt, a hotel katasztrofális állapotban van, a szobák többségében ajtó sincs. És innentől kezdődik a megszoksz vagy megszöksz játék, mindenki próbál boldogulni a maga módján. Értékelés: 9.0/10.0.

Meggyes Soproni démon

A Soproni kijött két ízesített démon sörrel, a szilvással és a meggyessel. Kipróbáltam ma a meggyeset. Olyan, mintha szódával készült meggyszörpöt inna az ember, a meggy majdnem teljesen elnyomja a sör ízét. Csak amikor szolgálatra jelentkezik az alkohol, onnan lehet tudni mi volt :)

Tavasz

Hát, beköszöntött a tavasz. 7-8 fok van, napon 15 is simán, ma már a ruhát is kipakoltam száradni. Ezzel egy időben véget ért a kínai újév, lehetett rendelni is, nem fogtam vissza magam. Közben pedig meteorok szállnak a fejünk fölött, lemond a pápa, tiszta mozgalmas a február. Ja és a köcsög pókok megint beszőtték a kéményem, de most meguntam, és vettünk kéményseprő spirált.