Electrodragon.com

Mindig óvatosak vagyunk egy új rendelős hellyel kapcsolatban, először kis értékben rendelünk. Az Electrodragon-tól 12 dollár értékben rendeltünk 7 tételt. Az egységáruk tényleg olcsó, viszont rápakoltak 4,5 dollár postaköltséget, így már annyira nem. Gondolom nagyobb értéknél már kifizetődő, de azt nem mertük elsőre bevállalni. Na ma megjött a csomag, 2 hét után. Néztem az egyik fajta kábelt, ami jött, hogy mi a túróért rendeltem én ilyet, hát már van. Anya szólt, hogy mi az az accelerometer, olyan mintha nem lenne. Hoppá, hoppá! Kispórolták az accelerometerem a csomagból, és küldtek helyette 40 darab olyan kábelt, ami már amúgyis van nekem. Egyelőre megírtam a reklamációs jegyet, meglátjuk mit lépnek. Merem remélni nem azt, hogy a különbözetet kifizetik…

Flight

Flight, 2012. Két órás film, nem hagyott valami mély nyomot. Azt beszéltük egyszer, hogy a pucér csajok minél hamarabb tűnnek fel egy filmben, annál unalmasabb. Itt 56 másodperc kellett. A film egy alkoholista, kokain függő pilótáról szól. Egyik repülése csúnya véget ér, de olyan bravúros módon hozza le a gépet, ahogy senki sem képes. Hat ember mégis meghal, ezért vizsgálat indul. Aminek a végén a kapitány bevallja, hogy részeg volt, és megy a börtönbe. És ennyi, a zuhanáson kívül nem sok cselekmény van. Értékelés: 6.5/10.0, sok neki a két óra, és unalmas.

Vissza a munkába

Öt hét után megint mentem dolgozni. A villáskapu beengedett, tehát még ott dolgozok :) Fura volt ennyi idő után. 202 levelem jött, két nyilatkozatnak ma volt a leadási határideje (kész szerencse), és holnap üzemorvoshoz kell mennem, megint eltelt egy év.

Útilapu

Ma voltam a háziorvosnál, és megkaptam az útilaput, aka a táppénzes utalványt, szombattól keresőképes vagyok. Összesen három hétig voltam táppénzen (még a 70%-os betegszabi), ebből 4 nap kórházi táppénz (ez mindenképp 50%). Amúgy már teljesen jól vagyok, hétfő óta megint iszok kávét, tegnap óta alkoholt. Csípőset még 2 hétig nem, de amúgy minden ok :)

Akkutöltő

Direkt nem a gagyi 2 dolláros univerzális akkutöltőt vettem, hanem valami normálisat. Szépen fel is tölti az akksit, jobban mint a telefon. Azonban a töltés legelején iszonyatosan hangos. Szétszedtem, trafós. Hoppá, hoppá. Mondja fater hogy ezeknek az a bajuk, hogy a lusta disznó kínaiak tekercselés után nem mártották lakkba. Így aztán persze hogy hangos. Megtettük mi utólag, így mostmár abszolút csendes, jó, közel hajolva hallatszik valami, de végre meg lehet mellette maradni (netán aludni is). Ja és a forrasztások minősége pár helyen botrányos volt, azt is javítottam. Barkácsolj 7 ezer forintos töltőt, hogy normális legyen. Mert megérdemled :D

Csoportos beszedési megbízás

Megint megszívtam vele. Fizettem volna be a gázszámlát, ehhez kellett átutalni pénzt a netkártya számlájára. Nézem, még nem húzták le a T-Mobile előfizetést. De miért? Nem teljesült közüzemi nincs, teljesítésre váró sem. Hát nem lejárt megint? Mentem a T oldalára, egyből virított, hogy lejárt tartozásom van, azt rendeztem is gyorsan. Okulva az előző körből, nem a lejárt megbízást hosszabbítottam, hanem kitöröltem, és csináltam egy másikat. Remélem nem 3 hónap lesz, mire felfogják, mint a múltkor.

UBOC univerzális töltő

$(KGrHqR,!nQE8Yt8y!m7BPMDilPPTw~~60_3

Az aTab5-höz két akkumulátor járt eleve, ésszerű volt egy külső töltő beszerzése, és ha már így alakult, akkor univerzális. A képen látható design tűnt a leghasználhatóbbnak. Innentől már csak típust kellett választani. Legszembetűnőbb különbség a töltőáram, ez gyengébbeknél 150 mA, jobbaknál 400-450 mA. Na ebből látszik ugye, hogy elég lassan fog tölteni (összehasonlítva pl. az 1A-es gyári töltővel), de kit érdekel. Nem mindegyiknél írja, hogy a polaritás mindegy lenne, ez pedig nagyon fontos, az akkuk egy része csak egyféleképp fér bele. Egy drága típust választottam, nem akarom elszarni az akkut holmi filléres szarokkal. UBOC a neve. Amit sehol nem mondanak el: a leszorító fül akkuval érintkező részének a csatlakozók közé kell esni, különben úgy elcsúszik az akku, mint a sicc! Aztán az elején elég fura hangja van, ugye kapcsolóüzemű a tápja. Aludni tuti nem lehet mellette, a töltés elején semmiképp! És sajnos még ezek a drága típusok se jelzik a töltöttséget. Vagy egy töltés animáció megy (mindig ugyanaz), vagy világít az egész, ekkor van kész. Szóval összefoglalva ilyen vásárlásánál a fő szempont, a többi nem számít:

  • Töltőáram legyen minél nagyobb
  • A chip ismerje fel ha fordítva van kötve az akku, igazodjon hozzá
  • Álljon meg a töltés ha kész (nem triviális!!!)

Műtét

Gyakorlatilag kár volt utána olvasni, ahányan voltunk, annyiféleképpen  éltük meg. Engem például első nap infúziózni kellett 3x. Viszont a várt 2. nap jó és 3.-4. nap szar helyett nekem például napról napra jobb lett. De mindenkinek totál más volt. Borzasztó állapotban volt a mandulám, így kivétel után mondta a doki hogy hát ez már nagyon időszerű volt. A kísérő tünetek pedig nagyon gyorsan megszűntek utána. Az első reggelimet 1,5 óráig ettem, de megmondta a doki, hogy akármennyire is fáj, mindent megeszek, rágni, rágni mindenáron. És nekem sokkal jobb hangom is van meg jobban vagyok mint a többiek voltak. Amit olvastam hogy mit nem szabad enni, na csak olyat adtak nekünk. Négy napot kellett benn feküdnöm, most két hét táppénzt tervezek. Hátra van a var leválása, ami egyesek szerint baromi szar, de majd hiszem ha látom. Amúgy baromi unalmas volt a kórház.

Traitor

A film erősen hajaz a Tégla című műalkotásra, de sajnos a közelébe sem ér. Ilyen jó muzulmán gyerek, akit beépítenek egy terrorszervezetbe, és a fő terroristát kell lebuktatnia. Nagyon nyögvenyelős, nem jó film. Értékelés: 5.0/10.0.

Műtét

No ma végképp beszippantott magába ismét a magyar egészségügy. Kilencre volt időpontom, 10:20-ra be is jutottam dokihoz. Igen, meg kell műteni a mandulám, mégpedig gyorsan, jövő hét csütörtökön. Megbeszéltünk mindent, addig is kaptam antibiotikumot. Irány vérvétel és altató orvos. Vérvételnél volt annyi eszem, hogy húztam számot. Altató orvosnál 12:15-kor közölték, hogy ebédszünet. Na vérvételre visszamentem, ott pont én következtem (1,5 óra után!), utána az altató orvoshoz is bejutottam. Minden elrendezve, mostmár csak olvashatok utána, hogy mivel jár.