Wilkinson Hydro 5

Az éppen esedékes cserével el fog fogyni az éves Gillette Fusion Proglide borotva penge készletem. Ez a típus nagyon jó, de 1300 forintba kerül hozzá egy penge, és bár az eBay-en lehet kapni 800 forint körül, nem mindig, és nehéz eredetit találni. Úgy döntöttem miért ne próbálnék meg egy másik fajta borotvát. Wilkinson Hydro 5, öt pengés, manuális. Kézbe véve először azt tűnik fel, hogy a borotva fej elég gagyi módon rugózik. Sokkal lomhább, és kevésbé finomabb, mint a Gillette. A síkosító csík az nem is igazán csík, hanem egy hátrahajtható ablakos stift. A hátrahajtásnak az az előnye, hogy kisebb lesz a fej, és így lehet orr alatt és pajesznél borotválkozni (a Gillette-nél erre volt való a hátsó 1 darab penge, az nem volt ilyen jó).  Van rajta skin guard, ez feszíti a bőrt borotválkozás közben. 750 hozzá boltban egy penge, eBay-en 500-ért is meg lehet kapni, és sokkal többen árulják, gondolom nem is hamisítják annyira. Na és akkor maga a borotválkozás. Közben olyan érzésem volt, hogy na én ezzel a büdös életben nem tudnám megvágni magam. Na ehhez képest mikor végeztem, cirka 6 helyen vérzett a képem :D Lehet hogy nagyon felbátorodtam, és túl nagyokat húztam már a végén, meglátom második alkalommal mi lesz.

A sötét lovag - Felemelkedés

Magyarul, most nem mertem 2,5 órát bevállalni angolul. Nem ismerek magamra, Batman filmet nézek, és még tetszik is. Gotham városa egész békés lett a Dent-törvénynek köszönhetően. A rendőrök ügyei lassan a vissza nem vitt könyvtári könyvekből állnak csak. Azonban megérkezik Bane, és elfoglalja a várost, és látszólag az emberek kezébe adja. A hadsereget pedig egy atombomba segítségével sakkban tartja. Bárkinél ott lehet a detonátor, és ha elhagyja a várost, felrobban. Azt azonban kevesen tudják, hogy a bomba mindenképp felrobban. Így aztán ismét szükség van Batmanre, nyolc év után. Értékelés: 10.0/10.0.

Dredd

Hála Briginek, úgy vártam ezt a filmet, hogy még. Leszögezném, hogy az 1995-ös eredetit nem láttam. Az alapsztori mondhatni szokásos. A Föld radioaktív sivatag, a megmaradt 800 millió ember egy megavárosban él, ahol megatornyok emelkednek az ég felé. Óriási a bűnözés, a várost irányító Igazságügyi Minisztérium nem tud minden üggyel foglalkozni, a bírók (rendőrbírók?) maguk döntik el, melyik ügyhöz vonulnak ki. Dredd bíró maga mellé vesz egy mutáns jelöltet, aki médium. A “Peach Trees” megaépülethez vonulnak ki, hármas gyilkossághoz. Az épületet Ma-Ma tartja a markában, aki lassító drogot árul. Kezdetét veszi a harc a bírók, és a Ma-Ma klán között. Igazi véres, fejbelövős, legyilkolós film, nem szaroznak.  Klasszikus mondat: “Ma-Ma is not the law. I am the law.” A zenék viszont borzalmasak alatta, nem tudom hogy csak a release miatt, vagy amúgy is. Értékelés: 10.0/10.0.

Elrabolva 2

Taken 2, 2012, angolul nézve. A történet az előző film egyenes folytatása, az albán maffia ugyanis bosszút esküszik Brian Mills ellen, ki akarják irtani a családját is. Rá is bukkannak Isztambulban, és indul a zúzás. Értékelés: 9.5/10.0, de csak mert kicsit nehezen indult.

Új telefon

Nahát új telefonom van. A Blade az már két éves volt, egy évnél nem cseréltem, mert akkor vettem tabletet. M-Tech aTab5 névre hallgat, a Samsung Galaxy Note koppintása. Két magos, brutális 5 colos kijelzővel (Ildy szerint bunkofon), passzív dual SIM-es. Két darab 2800 mAh-s akksival adják, jár még hozzá kábel, iPhone klón töltő, és egy azonnal kukába való agybadugós füles. Tescóban volt 40 ezer (már nincs és nem is lesz), ennyi pénzt simán megért.

Van pár szoftveres hibája. A magyar fordítása nem teljes (pl. az akku használatnál), és sok helyen pontatlan. A format internal storage pl. ugyanúgy SD kártya formázása, oda kell figyelni. GPS. Konkrétan hiányzik a romból a gps.conf, így aztán alapból nem talál műholdat csak 15-30 perc alatt. Szerencsére root van rá, és 2 nap alatt simán összepakoltunk a fórumon egy használható konfigot. Hardveres hibák. Mivel kínai, ezért vannak hibás darabok. Az enyém szerencsére hibátlan, de fater is akart egy ilyet, amit ő vett az már kuka volt. Rossz volt a wifi, a bluetooth, kamu 2500-as akksi volt (valójában 1600), és teljesen más, szar betekintési szögű kijelzője volt.

Zsebben érdekes módon fér el, konkrétan ha ülök, nem tudom zsebre tenni. Rendeltem hozzá övre tokot, meg neoprém tokot, meg minden. A régi alkalmazások szépen visszakúsztak rá (köszönet a Titanium Backupnak), egyedül a Tasker érdekes, adatkapcsolat bekapcsolásánál nem tud mit kezdeni a dual simmel, azt nem kapcsolja fel. És végre normálisan megy a Facebook app.

Elmaradt a világvége

Elmaradt az éppen aktuális világvége tegnap, legalábbis én még itt vagyok. Érdekes visszatekinteni, mennyi világvégét értem már meg. 2000, aztán ugye mégsem az az ezredforduló, hanem 2001. 2006.06.06, az ördög napja. És most 2012.12.21, a maják tévesen értelmezett világvége napja. Nem baj, a következő 2060-ban lesz, azt meg már nemigen érem meg.

Kenézy

Eddig a Kenézy kórház fül-orr-gégészete úgy működött, hogy 7:20-7:30-kor megkezdődött a rendelés, 8:00-kor szünet a nagyvizit miatt, és 8:30-kor folytatás. 9:00-tól pedig indultak a műtétek, ha a doki éppen műtött, akkor fél órákra nem rendelt. Tehát ha még munkába is akartam menni, akkor 7:20 előtt be kellett esni. Elmentem a fél órával korábbi busszal direkt, 7:15-re beestem. Kiadták a sorszámot, mentem fel. 8-ig totál semmi nem történt, még a dokit sem láttam jönni. 8:10-kor meguntam, mentem buszhoz. Ami a reggeli 10-20 perces késéshez képest pontosan jött! Na vissza várni akkor. 8:30-kor pedig megint elhúzni, mert még mindig semmi. Beértem dolgozni, felhívom őket, hogy legalább akkor időpont, hogy legközelebb ilyen ne legyen. –Csókolom, Pogány Tamás vagyok, és… – Na és hol van Tamás, már csomószor hívtuk 8:30 óta. Na hát kiderült, hogy 8:30-tól van mostmár ambulancia. Kértem időpontot, január 3, 9:00. És mondta a doki telefonba, hogy igen, a 717-es AST érték az nagyon magas. Folytatás januárban.

Ananász hámozó

Tegnap megjött az ananász hámozóm. Ami ebben érdekes, hogy még szeptemberben rendeltem. A pénzt természetesen már 1000 éve visszakaptam, úgyhogy ez most ingyen volt. A csomag amúgy iszonyatos állapotban volt, mintha a kutya szájából szedték volna ki. Szerencsére maga a cucc fém, annak nem lett baja. A bélyegző szerint szeptember 14-én adták fel. Végülis, csak 3 hónap….

Hobbit

Tegnap Hobbit nézés volt 3D-ben. 2012 leginkább várt filmje, szerencsére még a világvége előtt. Gondoltam ha már 3 órás, akkor nem nyomatnak előzetest meg reklámot, de tévedtem. Erebor hatalmas törp királyságát megdönti az aranyuk után vágyó sárkány. Évekkel később a herceg, Tölgypajzsos Thorin 12 törppel, Szürke Gandalf és Zsákos Bilbó kíséretében elindul visszafoglalni a hegyet. Van benne minden, Völgyzugoly, Galadriel, Elrond, orkok, trollok, Sauron, bolond varázsló, stb stb. Na meg sasok, miért nem azzal mennek a hegyhez? :D Természetesen anyagi okokból 2 film készül, abbahagyják amikor meglátják a hegyet. Azt sajnáltam, hogy az énekeket (kettő van amúgy) lefordították, és nem feliratozták. Értékelés: 10.0/10.0.

Felhők felett

Mostanában a céges bulikat nem lehet szimplán Winterfestnek meg Sommerfestnek hívni, meg kell tölteni valami szakmai tartalommal, hogy engedélyezzék. Idén ez a felhők felett nevet kapta, ugyanis éppen cloud őrület van nálunk / a világban. Azt mondták aki 18 és 19 között érkezik, meglepetést kap. Na az egy energiaital volt, haza is hoztam, kár volt kávét innom. Nyolcig gyakorlatilag semmi nem volt, DJ szék ült a pultnál, nyomatta a depresszív zenéket sorba. 20-21-ig beszédek, ilyen díjátadás, olyan díjátadás. A műsorvezető (vagy hogy mondják ezt), konferancié, vicces volt, valami rádiós csóka lehetett a hangjából ítélve. Utána vacsora (küzdj az ételedért), ahol leesett, hogy a nagyterembe se fér be mindenki, csomóan a folyosón meg az éttermi részben fértek csak el. 22:30-kor meg HS7 koncert, amiből fél órát bírtam. Elég szar volt az időbeosztás.