Akkumulátor

Múltkor már írtam az úgynevezett szuper akkukról, hogy mekkora hülyeség, a fizikát nem lehet meghaladni, van egy fix méret, abba x töltéssűrűséggel y mAh zsúfolható bele, kész. Úgy tűnik mégis léteznek ilyenek, legalábbis találtam egy ésszerű magyarázatot. A gyártók, azért hogy a telefon olcsón kerülhessen piacra (különösen a ZTE) gyenge minőségű, indokolatlanul nagy fizikai méretű akkuval szállítják a készülékeket. A csávó példaként hozta fel az ő, és a felesége telefonját, ugyanakkora kapacitás, 2x akkora méret. Úgyhogy most ki fogok majd próbálni egy ilyen szuperakkut a Blade-hez, 2250 mAh-s, elvileg ez az adott méretben elérhető maximum.

Parfüm: Egy gyilkos története

Perfume: The Story of a Murderer, ezúttal Judit ajánlásával. Egy iszonyat beteg, de nagyon jó film. Mondhatni az Egy asszony illata hardcore változata. 1766, Franciaország. Jean-Baptiste története, aki egy halpiacon születetett, és különleges szaglóképességgel áldotta meg az ég. Az árvaház és a cserzőműhely után parfümkészítő lesz. Célja, hogy megőrizze az illatot, amit egy ginger lány véletlen megfojtásával elvesztett. A tökéletes parfüm elkészítését akarja, ami a legenda szerint csak az egyiptomiaknak sikerült. Ehhez pedig elkezdi sorba leöldösni a lányokat, tizenötöt, és parfümöt csinál belőlük. Végül sikerrel jár, de rájön, hogy semmi haszna nem volt. Értékelés: 10.0/10.0.

Konvektorok

Hát az őrületbe kergetnek. Ugye mivel a termosztátjuk a fal mellett van, ezért az eredményt nagyban befolyásolja a falból kisugárzó hideg. Tehát most, a 3 fokban más beállítás kell neki, mint a –20-ban. Tavalyról úgy emlékeztem, hogy 2-es és 3-as fokozat között ment. Ja, –20 fokban! Felvettem 3-as és 4-es közé (ez elvileg 21,5 fok), de ma reggelre úgy lehűlt a lakás 21 fokra, hogy még. A 21 fok alatt a legmelegebb részt kell érteni. Most 4-esen van, ez talán jó. Fogok venni egy KonvekPro-t, amivel termosztáttal (rendes digitálissal) lehet vezérelni a konvektort, akkor ez nem lesz probléma többé.

A csodálatos pókember

The Amazing Spider-Man, 2012, szintén Brigi jóvoltából. Annyi pókember film van már, hogy Dunát lehetne rekeszteni, ez viszont kifejezetten jól sikerült. Peter Parker apja génkeresztezéssel foglalkozik, azonban egy nap eltűnik, és Ben bácsikájához kerül. Egy nap rátalál apja régi jegyzeteire, és belóg a volt munkahelyére, a high techie-techie Oscorpba, ahol megmarja egy pók. Na és innentől kezdődik a pókember történet, hálózás, falra mászás, bűnöző elkapás. És természetesen egy csúcsellenség gyíkember, na meg egy szőke barátnő. Abszolút jól sikerült film, értékelés: 10.0/10.0.

Képtelen kampány

The Campaign, 2012, Brigi ajánlásával. Nehéz egy olyan filmet nézni, amit teljesen sosem fog megérteni az ember, mert nem amerikai. Még nehezebb ezt úgy tenni, hogy a film angol, felirat kizárólag angol van hozzá, és az ember nem rendelkezik a megfelelő politikai szókinccsel. Hát mit mondjak, sokat szótáraztam a film alatt, így a 1,5 órás film nézése simán kitolódott 2 órára. Vígjátékról van szó, Észak Karolina kongresszusi képviselő választásának a közepén. Cam Brady már negyedik éve a körzet egyetlen (amúgy demokrata) jelöltje, így mindig nyer. Azonban most van egy republikánus ellenfele, Marty Huggins, aki nagy hátszéllel érkezik. És elkezdődik a háború. Amúgy egész vicces film, nekem tetszett, végén a Dr Szöszi féle őszinteségi rohammal, és a “totál valószerű” befejezéssel- Értékelés: 8.0/10.0.

Köpök a sírodra

I Spit On Your Grave, a 2010-es változat. Horror remake, nagyot üt, állítólag az 1978-as eredeti változat még keményebb. Az alap sztori mondhatni szokásos. Jennifer író, és el szeretne vonulni a nagyvárosi életből egy eldugott kisvárosba, hogy nyugodtan tudjon írni. Természetesen egy “mérföldekre nincs semmi” kis házban száll meg egyedül, természetesen belebotlik pár benzinkutas srácba, akik természetesen szemet vetnek rá. Csak a szokásos. A 23. percnél már ki is kezdenek vele, a 40. környékén mondhatni tervszerűen megerőszakolják. Meg is akarják ölni, de a folyóba veti magát. Hetekig nem találják a hulláját, pár hét múlva fel is adják. Amikor is visszatér a nő kegyetlen bosszút állni. Na ott van minden, arc lúgban szétmaratása, varjakkal kivájatott szem, levágott farok, seggbe feldugott duplacsövű. Erős gyomor kell a filmhez, de mint horror tökéletesen ott van a szeren. Az külön plusz pont, hogy  a nő végülis nem bántotta az egyik megerőszakolójának a családját. Értékelés: 10.0/10.0.

Brikettezés

A Baumaxban lehet kapni kis kiszerelésű, 10 kilós brikettet. Többfélét, van fa, barnaszén, feketeszén. Én csak fával fűtök a cserépkályhában, azt vettem, kétfélét. 55 és 65 HUF/kg. Cselesen a fűtőértéket belül írják, csak akkor tudod meg, ha felbontottad. Meg hogy miből készült, amit most kibontottam, az nagynyomáson préselt fűrészpor.  A fűtőértéke valami brutális 17,5-19,5 MJ/kg, csak összehasonlításképp, a bükk 15,12 MJ/kg. Két brikettet raktam a kályhába, meg kell egy minimális famennyiség is meggyújtani, olyan meleget csinált, hogy csak na. A fa természetesen még mindig jóval olcsóbb, de ez érdekes alternatíva lehet, teszem azt vésztartalék.

Abraham Lincoln, a vámpírvadász

Abraham Lincoln: Vampire Hunter. Igen vegyes érzéseket kiváltó film. Egyfelől sokan szarozták, hogy mekkora egy fos. Briginek viszont tökre bejött, szóval úgy döntöttem, egy próbát megér.  A sztori a következő: Abraham Lincoln anyját egy vámpír öli meg, és ő bosszút esküdve vámpírvadász lesz. Egy ezüstözött fejszével, ami pisztoly is, vááá. Mesterétől új és új célpontokat kap, csak épp azt nem, akit vár. Egy idő utána rájön, hogy az íróasztal mögül jobban tud ellenük küzdeni, és elnök lesz. A vámpírok pedig természetesen a Konföderáció oldalán állnak, nekik pedig le kell győzniük őket valahogy. Tipikusan olyan film, aminek a sztorija gyenge lábakon áll, azon csak a 3D élmény emel valamit. Azt sajnáltam, hogy a vámpírok nem valami über látványosan halnak meg. A műfajjal is bajok vannak, igazából sehová sem tudom besorolni. Értékelés: 7.0/10.0.

Asterix és Obelix

Isten óvja Britanniát 3D, merthogy muszáj megnézni, a nagy Asterix rajzfilm fanság után. A történet az Asterix és Obelix Britanniában története, egy kis Asterix és a vikingeket is beleépítve. Meg egy kis 300 és Star Wars paródiát. Szerintem jóféle, jók a poénok, bár ha a történetet eleve ismeri az ember, úgy érdekes. Az aranyos volt az elején, amikor a repkedő gyémántokat egy kiskölyök el akarta kapni a teremben :D

Virtuális Valóság

Virtuality, 2009. Ha valakinek a mesterséges intelligencia a szakterülete, akkor alapból harap az ilyen filmekre. Kár, hogy nagy csalódás volt az egész. Az alapsztori egész jó. A Földön 100 éven belül kipusztul az élet, már most árvizek vannak, rendkívüli állapotok a partok mentén. Egy 12 főből álló űrhajós legénység a Neptunusz mellett várakozik, hogy elinduljanak-e avagy nem egy 5 évre lévő lakható bolygót felderíteni. Meg van spékelve az egész annyival, hogy a küldetést finanszírozó vállalat egy valóságshow-t visz az űrhajón, a legénységnek meg együtt kell működnie ha a családjukat épségben akarják tudni, ugyanis a vállalat befolyásolja, ki kap majd vízumot és ki nem. A virtuális valóság pedig ott jön a képbe, hogy egy virtuális valóság modult használnak kikapcsolódásra, a többiektől elvonulásra. Vagy éppen a férjük megcsalására. Azonban felbukkan a programban egy anomália, nem engedi őket kiszállni amíg meg nem öli őket, stb stb… Valaki a hajón feltörte a modulokat, és szórakozik. A kapitány pedig hamarosan baleset áldozata lesz (klasszikus bezárul a belső zsilip, kinyílik a külső). Amiért csalódás volt, hogy abszolút nincs lezárva. A vége rengeteg kérdést nyitva hagy, azt se lehet tudni ki a gyilkos, vagy hogyan, miért… Értékelés: 6.0/10.0.