Elveszett

Gone, 2012. Jillt korábban elrabolta, és meg akarta ölni egy titokzatos idegen. Senki nem hitt neki, gyógykezelésen volt, majd összeköltöztek a húgával. Egyik este, hazaérve az éjszakai pincérkedésből, nem találja a testvérét. Mivel csak a pizsamája hiányzik a ruhatárból, meg van győződve róla, hogy visszatért az őt is elrabló sorozatgyilkos. A rendőrök persze megint nem hisznek neki, sőt, miután kiderül hogy fegyvert tart, el is akarják fogni. Ő pedig menekül, és nem nyugszik addig, amíg nem végez a gyilkossal. Értékelés: 10.0/10.0.

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

Captain America: The First Avenger, 2011. Hát ugye csak jó lenne tudni mi fán teremnek a bosszúállók, úgyhogy szépen meg fogom nézni a Hulkot is, meg a Vasembert is, meg ilyenek. Hát ez a film Amerika Kapitányról szól. Hogy lett, mit csinált, miért fagyott meg. Brigi jól mondta amúgy, unalmas. De kell, hogy az infókat begyűjtsem.  Értékelés: 7.0/10.0.

A kaptár–Túlvilág

Afterlife. De hogy miért ez lett a címe, azt sosem fogom megérteni. A film az Umbrella Corporation telephelyének megtámadásával indul. Utána pedig a fertőzésmentes Árkádia kereséséről szól, ami kiderül hogy egy hajó, és természetesen nincs minden rendben vele. Picit csalódás volt ugye hogy az elején azzal indítottak, hogy csak a legalapvetőbb életfunkciók maradnak meg a zombiknál, ehhez képest mostanra… Dehát egyébként nem lehetne akkor ennyi részt kihozni, unalmassá válna- Értékelés: 9.0/10.0.

Indul a nap

Nyolckor megjelenés a házidokinál. Már tök jól vagyok, csak krákogok, de az még jó sokáig meg fog maradni. Doki sehol, félkor már az asszisztens is felhívta. Ki kellett mennie beteghez, mert az ügyelet baszott kimenni, menjen a háziorvos. Várakozás közben hoztak be egy mamát, hogy segítsenek már rajta, megcsípte egy darázs, fullad, és vörösödik el a keze. Na hozzá még mentő is jött. 9:15-re megjelent a doki, 9:30-tól pedig megkezdődött a rendelés. Dolgozni azt nem mehetek, amíg meg nincs a garattenyészetem. Szóval azt most délután begyűjtöm, holnap ismét vissza, és leghamarabb csütörtök, fasza.

Gázérzékelő

Van egy ilyen kombinált CO és földgáz érzékelőm. Most hogy lassan kezdődik a fűtési szezon, leteszteltem. És tisztára meg van őrülve, gázra CO-nál riaszt. Amúgy megnéztük a szenzorjainak az adatlapját, felfűtési elven működik, ergo előbb-utóbb tönkremegy. Csak viszont 5 évet kéne húznia, nem 1.5-et. Végülis abban maradtunk, hogy veszek két szenzort, azt meg lehet úszni 3000 forint körüli összegért, aztán kicserélem. És reménykedek, hogy nem 1 év alatt döglik meg.

Sütő ajtó

Lehajtottam múltkor a sütő ajtaját hogy kiporszívózzak belőle egy döglött pókot, és soha többé nem lehetett visszazárni, ráadásul ferdén is állt. Egy Vesta 3A modellről van szó, nézegettük ketten körülbelül két napig, szó szerint rommá szedtük, semmi. A sütőn lévő pántrész is fix, az ajtón lévő is, semmi állítási lehetőség. Ami érdekes volt, hogy felhajtás közben egy ponton megakadt, és onnan nem volt semmi, ami befelé húzza tovább. Vakartuk a fejünket, aztán átmentünk nagyszülőkhöz, megnézni az övéket (ugyanaz a gyár, más típus). Meg letöltöttük a használati utasítást, abban valami rögzítő fülekről írt, fogalmam nem volt mik azok. És az eszem megállt amikor megvilágosodtam. A rögzítő fülek az két darab vaslemez, ami az enyémen rosszul volt becsavarozva, és lecsúszott. És ahol az ajtó megállt (a lecsúszott fülek miatt) az a kiemelési pont. Fülek vissza az eredeti helyükre, normálisan visszacsavaroztam, úgy behúzza az ajtót, öröm nézni.

A kaptár – Apokalipszis és Teljes pusztulás

Az Apokalipszis a Kaptár kinyitásának története, és a fertőzés elterjedésének Raccoon cityben. A Teljes pusztulás pedig a világon. Mostmár haladunk valamerre, időnként vannak benne beszaratós jelenetek, de a Teljes pusztulásban a telekinetikus képességű csajon lehidaltam. Nagyon látszik hogy sok zombis filmet nézek mostanában, de majd Brigi megállít ha elkezdenék zombi apokalipszisre fegyverkezni :) Kíváncsian várom a következő két részben mi lesz.

A Kaptár

Resident Evil. Hát hihetetlen, hogy még ezt sem láttam. Raccoon city alatt az Umbrella Corporation a Kaptár nevű komplexumában tiltott genetikai kísérleteket végez. Egy szabotázs során elszabadul a T vírus. A központi számítógép, a vörös királynő erre lezárja a Kaptárt, és odabenn mindenkit megöl. Egy kommandós alakulat hatol be a zárlat ellenére, megnézni mi történt. Azonban a zombivá vált dolgozók megnehezítik a dolgukat. Arról nem is beszélve, hogy egy elszabadult kísérleti alany is vadászik rájuk. Szép és jó amúgy, meg nézhető meg minden, de én ettől nem vagyok beszarva vagy ilyesmi, szóval értékelés: 9.0/10.0.

Penge trilógia

Hogy ezek mindig kimaradnak az életemből, megáll az ész, jó kis vámpíros filmek. Szóval van Penge, a félvámpír, akinek anyját megharapta egy vámpír, és így beindult a szülés. Fényjárónak hívják, ugyanis a többiektől eltérően ő bírja a napfényt, és mocskosul be van rágva rájuk, módszeresen írtja őket. Az első részben a vér istenének eljövetelét kell megakadályoznia, a másodikban egy titokzatos új faj elterjedését, a harmadikban pedig végeznie kell az álmából felébresztett Drakulával, aki a legelső vámpír. Teljesen élvezhető, vámpíros lezúzós filmek, értékelés: 10.0/10.0.