Pénztáros csaj

Ma voltunk többek között a Spárban anyával, ahol a pénztáros kiscsaj alkotott. Első kör előtt szólt hogy mindjárt kifogy a pénztárgépből a szalag, kicserélné. Kicserélte, na utána amíg a rendszer felállt, volt vagy 2-3 perc. Nyomja ki a blokkot, fordítva tette be a szalagot, persze semmit nem nyomott rá. Akkor már szegény olyan zavarban volt, megint bakizott, másodjára kellett kihívni a főpénztárost, mert így indítókódja sem volt. Mondja a főpénztáros, hogy mindjárt hoz egy blokk másolatot az előzőről. Visszajön 5 perc múlva hogy az nem olyan egyszerű, sajnos az egész napit át kéne néznie, jó mondjuk azonnal távozni kívánunk, nem kell az a blokk :) Szegény csajszit sajnáltam amúgy, kapta rendesen a leszidást közben.

Tasker

Megvettem múltkor a Tasker nevű alkalmazást Androidra. Ez az, amit úgy hirdetnek, hogy na ettől válik okostelefonná az okostelefon. Egy automatizálási kliens, különböző eseményekhez lehet taskokat rendelni. Pl. ha valaki olyas valaki hív, akinek nagy hangja van, akkor leveszi a hangerőt, és a hívás végén visszaállítja. Rengeteg mindent meg lehet vele csinálni, egész durvákat, én csak ezeket szeretném (van ami már meg is van):

  • Ha fut a Market, akkor ne menjen sleepbe (akkor ugyanis leveszi a CPU-t)
  • Youtube inditásakor ne menjen sleepbe, és kapcsoljon wifit, főleg a tablet ugye
  • Hasonlóan Messenger, Facebook, Google appok a tableten
  • Ha feltöltődött a készülék, adjon hangjelzést (tényleg, ez miért nincs alapból?)
  • Foursquare, iGo, stb indításakor kapcsoljon GPS-t
  • Ha az akku vészesen alacsony, akkor kapcsolja le a szinkronizálást, adatforgalmakat, vegye le a fényerőt
  • Ha hazaérek (cellaadatok alapján) akkor 3G helyett wifi legyen, ha elmegyek 3G

Lehetne még persze sokmindent, egyelőre ezek jutottak eszembe, úgyis majd használat közben jönnek, hogy de jó volna ezt automatizálni….

Kenyérsütő gép

Tegnapi note to myself tény, hogy a kenyérsütő gép akkor is tökéletes kenyeret készít, ha nem buzerálom közben a tésztát. Anya tanított kenyeret sütni, ő minden keverési fázis végén szépen eligazította a masszát. Ezek szerint fölöslegesen. Tegnap locsolni voltam nagyapámnál, nem volt alkalmam egyengetni, de enni meg kellett valamit :) Amúgy hogy a végeredmény jó lesz, az a sütési fázis elejéig nem látszik, erős kétségeim voltak. Fizikailag nagyobb lesz a vekni, legközelebb megpróbálom úgy, hogy nem takarom le a kémlelő ablakot, hátha kisebb lesz.

Páratartalom mérő

Hát így vegyen az ember olcsó kínai páratartalom mérőket (most nem arról beszélek, amit én építettem, az tökéletes). A bennük lévő szenzor rezisztív, és a használat során degradálódik a vízgőz érzékeny anyaga. Mint amúgy minden páraszenzor, csak a jobbaknál ez < 1% / év. Nekem 10% / év volt. Meg ezek amúgy sem a pontosságukról híresek ( 5 % szórás ). Azt nem értem, hogy miért nem az egyébként jóval olcsóbb DHT-11-es szenzorral dolgoznak, ami nem mellesleg digitális… Amúgy rájöttem hogy működik, egy feszültségosztót alkot egy ellenállással, amit kicseréltem egy potméterre, és az megy egy ADC-re. Visszakalibráltam, referencia szenzor egy DHT-22-es volt, meglátom hogy szuperál. Amúgy ha az ember normális páratartalom mérőt akar, akkor magának kell építenie, már rájöttem.

Szoboszló

Hát, a mai nap érdekes volt. Éppen lefürödtem a fűnyírás után, amikor hívott Móni, hogy nem megyünk-e ki velük a szoboszlói csúszdaparkba. Oh mondom, miért ne, csak öcsémre meg az ebédre várni kellett, így busszal mentünk utánuk. Hát, ez egy élmény volt komolyan, az Aquaticum ehhez képest egy kalap szar.  És lehetett SZÉP kártyával fizetni :) 4 órát voltunk amúgy, és hatalmas élmény.

Mindenből sorozatot

Mi az, divat lett, hogy a filmekből sorozatot csinálunk? Múltkor csodálkoztam rá, hogy jé, a Star Wars-ból sorozat készült (Klónok háborúja), és már 4 (?) évadot is megélt. Aztán a Tront láttam, az most indult. A tegnapi sokkhatás pedig a Terminátorból készült sorozat volt (Sarah Connor krónikái). Mi jön még? Nem feltétlenül tartom jó ötletnek amúgy nagyon sikeres filmekre sorozatot erőltetni.

Project X

Szigorúan angolul, és nekem legalábbis nem igényelt feliratot. Három középsulis összefog, és szülinapi partit ad a negyediknek. Azonban a buli kicsit elszabadul, a rendőrséget és a tűzoltóságot is be kell vetni a megfékezésére. Erősen Amerikai Pite feeling, nekem nagyon bejött. Értékelés:  10.0/10.0.

Roló

Az a fene nagy hátránya a hófehér falaknak, hogy a napot brutálisan vissza tudják verni. A ház kelet-nyugati tájolású, és már a felkelő nap (ház mögött kel) első sugarai szépen visszaverődnek a garázs fehér faláról, telibe az ablakon, át a sötételőn, be a szemembe. E miatt az utóbbi időben egyre korábban kelek, a szükséges 5:48 helyett 5:20 vagy még inkább 5:00-kor. Még múlt héten vettünk egy rolót próbának, és tegnap két másikat. Éppen eléggé megszórja a fényt, hogy a sötételővel együtt jó legyen.

Szemészet

Tegnap este óta majd’ megőrjít a szemem, annyira viszket. Egyesek szerint olyat láttam, amit nem kellett volna xd Na mivel a reggeli telco fél órával hamarabb van, ezért nem munkába menet mentem, első hiba. 7:30-kor úgy pörgetik a rendelést, hogy öröm nézni. 16:30-kor meg tök álmos az egész. 45 perc ücsörgés után behívnak. Ja amúgy várakozás közben kiskölyök teli torokból énekelt a folyosón. Még soha az életben nem nézték meg szemészeten a könnytermelésem, most igen. Valami indikátor félét betolnak az alsó szemhéj alá, egy élmény. Na receptet megkaptam, meg hogy alkalmazzak tartósan műkönnyet. Meg adott valami szórólapot Artelac szemcseppről, amit persze nem vettem, nem tudom hogy a lencsének mennyire barátja. Második tanulság a napban, hogy ha valaki a gyógyszertár ajtaja felé tart, akkor fel kell lökni, el kell gáncsolni, agresszívan elé menni. Fazon 2 másodperccel előzött be, annyi kultúra nem volt benne, hogy megkérdezze: szia, én itt fogok szerencsétlenkedni 10 percig, mennyire sietsz, előreengedlek. Ez a barlanglakó 1000 forintról számlát kért, és ott szerencsétlenkedett a neve bediktálásával. De az asszonynak nem vette meg a 4000 forintos szemölcs leszárító csodát. Hazafelé legalább dumáltam Katával a buszon.

Kód

Tudom, nem szép dolog a másik kódját szidni, ő így tudta megírni, aztán kész. De ma többször hagyta el a számat a “Miért?”, a “What the fuck is this shit?” és a “Mi a szart csinál ez a szar?”, mint az elmúlt szerintem 1.5 évben. Külön koreográfiám volt. Legalább az arcom szép karakteres lesz a sok kaparásnyomtól. Ahogy a Lovardába mondták volt: egy sor szőr, egy sor vér.