Váltságdíj

Ransom, 1996. Tom Mullen fiát elrabolják, és 2 millió dollár váltságdíjat követelnek érte. Ő azonban másképp gondolja, és a váltságdíjat vérdíjként tűzi ki az elrabló fejére. Indul az elmék játéka apa és bűnöző között, a vérdíj közben meg is duplázódik. Értékelés: 10.0/10.0. Kicsit sok neki amúgy a 2 óra.

Iron Sky

A film, amihez bizonyos elborultság kell, hogy végignézze az ember. A nácik bázist építettek a Hold sötét oldalán a háborúban, és 70 évvel később jönnek leigázni a Földet. Műfaját tekintve vígjátéknak mondanám, úgy is kell hozzáállni. Jókat lehet rajta röhögni. Angol felirat kell hozzá (magyart ne is várjon senki). Ami baromira idegesítő, hogy ahol németül beszélnek, és a filmen amúgyis van felirat, na ott még rátesz egy feliratot. Értékelés: 9.0/10.0, szigorúan saját műfajában, egy jó nagy vicc az egész!

Védhetetlen

Safe House, 2012. Matt CIA ügynök, aki a szamárlétra éppen aktuális foka szerint gondnoki állást tölt be egy védett házban, Fokvárosban. 12 hónap alatt nem történik semmi, azonban egy nap különleges rabot hoznak, Tobin Frost áruló CIA ügynököt. Akire a CIA mellett valaki mások is vadásznak, felfedezik a védett házat, és megölnek hat embert. Matt, mint a vendégért felelős gondnok menekülni kezd Frosttal egy másik védett házba. Aki mindenáron meg akar szökni, közben üldözik őket, és a CIA is azt hiszi, hogy Matt áruló. A védett házban pedig már várják őket. Értékelés: 10.0/10.0.

Kíméletlen bosszú

Recoil, 2011. Kivételesen leírom a release nevét is, mert a hangjával bajok voltak.  Kimeletlen.bosszu.2011.CUSTOM.HUN.BDRiP.XviD-TOXI. Stílusában a Megtorlóra hajaz. Ryan Varrett ex zsaru. Családját lemészárolták, és az elkövetők megúszták. Innentől önjelölt igazságosztó lesz, amelyik bűnöző szerinte nem kapott eleget, vagy éppen megúszta a börtönt, azt levadássza. Útja egy nemi erőszak ügy miatt az isten háta mögötti Hope-ba vezeti. Nem is sejti, hogy elszámolnivalója lesz a helyi motoros bűnbanda vezérével is. Csipázom az ilyen filmeket, értékelés: 10.0/10.0. A filmre, és nem a release-re XD

John Carter

Hát egy érdekes film. A Konföderáció katonája, John Carter százados egy arannyal teli barlangban lelő egy furcsa idegent. A medálja a Marsra szállítja, ahol éppen polgárháború dúl a bolygó két városa között. Ő pedig a furcsa vad lényeknél köt ki. Úgy kell hozzáállni, hogy mese, és akkor jó. Értékelés: 7.5/10.0.

Hibás kód…

Ami jól működik. Nem tudom futott-e bele valaki, amikor a megírt kód brutális elvi hibát tartalmaz, de a körülmények furcsa együttállása miatt mégis működik. Aztán amikor az ember ezt a kódot másolná valahová, csodálkozik hogy ott meg nem működik, parajelenségeket produkál. Dehát ez működött a másik helyen?! Na persze, véletlenül! Szevasz hibás kódom a páratartalom mérőben, bemásolva az ultrahangos távolság érzékelő kódjába :)

Amerika

Csaj felszáll ilyen amerikai zászlós lenge felsőben, amúgy teljesen rendben volt. Leül 2 üléssel arrébb.
Én: – Meghódítanám Amerikát
Kollega: – Marha, ne ilyen hangosan, meghallja

Kód parajelenségek

Megjött az ultrahangos távolságmérő modulom. Megírom hozzá a library-t, nem működik. WTF, nézem oszcilloszkóppal, nem olyan jelet küld ki rá a mikrokontroller, amilyet kéne. Nézem a kódot, egy konstansban PINB vagy PORTB helyett. Az a poén, hogy a páratartalom mérőm kódjából másoltam, elvileg így annak nem is kellene működnie. Mégis működik. Ez a másik meg nem, lol.

Filléres tételek

Van ugye a készpénzes fizetésnél a le-és felkerekítés. Ez még rendben is lenne, 8 forintot csak nem tudok kifizetni. Van, aki úgy oldja meg, hogy minden ára 5-re vagy 0-ra végződik. Meg van, aki a nyereség-veszteség kompenzációra törekszik. Viszont ott a bankkártyás fizetés. Nem hiszem, hogy bárki tisztában lenne vele, de kártyával század forintig lehet fizetni (fillér baby!). Akkor miért alkalmaznak kerekítést kártyás fizetésnél? Egyáltalán ez legális? Az R-betűs boltról van amúgy szó, eddig csak itt láttam ilyet.

Önkiszolgáló kassza

Az új Tesco-ban van ilyen állatfajta, amit nem mellesleg Tesco extrának hívnak, csak azt tudnám miért. Biztos mert nem kell százas a kocsiba :) A nyolc kasszából 2-3 folyamatosan le volt fagyva. Úgy nézett ki a dolog, hogy az egyik oldalára ki kellett pakolni (súlyérzékelős), és áthúzogatni a termékeket a leolvasón. Az enyém le volt súlyozva, szóval hálistennek a kosárból egyből az output pultra lehetett majd pakolni. Villámgyorsan megy, persze ha tudod hol a vonalkód. Három kivétellel. Alkoholok, itt oda kell jönnie a segítő csajszinak, és kóddal feloldani a zárat, hogy elmúltál 18. Minden, aminek nincs vonalkódja. Kézi kiválasztásos, menüből előkeresős, mennyiség megadásos. És a harmadik a négyesével / hatosával csomagolt akciós. Nálam konkrétan 2 darab 4-es joghurt, kérdezem a csajt hogy ezt így hogy. De vonalkódról tudta simán. Ja és nem kell pöcsölni, hogy egyenesen álljon a vonalkód, meg ilyesmi, egész extrém szögekben is leolvasta.