Brutális bónusz

Annak ellenére, hogy rendszeresen vezetem a pénzügyeimet, mindig meglepődöm a bónuszon. Úgy voltam, hogy veszek belőle egy párátlanítót, de annyira sokat kaptam, hogy még, így vízszűrő is nagyon bőven lesz belőle. Tegnap megvettem a márvány ablakpárkányt is a konyhába, azt 1-2 héten belül be is rakja majd a burkoló, amikor erre jár a nagy házat csinálni.

Medal of Honor Heroes

Hát van vagy egy éve is, mióta nem játszottam végig PSP-s játékot, ennek az ötlete sem tudom honnan jött. Ki akartam próbálni rendesen az új joystickot. Stílusosan amúgy az új akku ma jött meg, amikor végigtoltam. FPS játékról van szó, amit továbbra is azt mondom, hogy nem PSP-re való. Elég nehezen lehetett belerázódni. Amúgy játékélménynek jó, három országban (Olaszország, Belgium, Hollandia) kell nácikat gyilkolni 5-5 küldetésen. Irányításban iszonyatosan irritáló, hogy 2x kell gyorsan tövig nyomni az analóg joystickot. Értékelés: 9.5/10.0.

SZÉP kártya fizetés

A terminál harmadjára is elutasította a fizetést, szóval már nem lehetett tovább görgetni az összeget, telefonáltunk. Egész kis családias kör alakult ott ki, beültünk a kantinban egy tripla asztalhoz, futár az asztalfőn, és akkor telefonálgattunk a banknak. Szegény még egy órával később is ott volt, hát ki hogy ér rá délután lejönni. Befizettem 17690 forintot, és ugye mondani kell a cipőméretem is a tranzakcióhoz, amit mindenki hallott most. Leszarom amúgy. Egy lánynak az életkorán amúgy meglepődtem, én nem néztem olyan idősnek megmondom őszintén. Bár engem se néznek még 23-nak sem, ez van.

Fűtés vége

Cserépkályhával már jó ideje nem fűtök, a konvektorok is csak gyújtólángon mentek. Most hogy nincs szar idő, a lakás hőmérséklete állandóan 22-23 fok körül volt. Reggel úgy határoztam, hogy a közelgő még melegebb időre tekintettel teljesen leállítom a fűtést. Most 21,6 fok van, remélem nem fagy szét a seggem reggelre. Maximum visszakapcsolom, de szerintem nem kerül már rá sor. Szevasz Tigáz, mostmár kevesebbet tejelek!

Underworld 1-4

Hát ez is kimaradt anno az életemből, most pótoltam.  A filmek érdekessége, hogy nagyrészt Magyarországon forgatták. Meg van benne Görög Zita :P A vámpírok és a Lycanok (farkasemberek) évszázados küzdelmét dolgozza fel a film. Az első két rész egy új, hibrid faj születésének a története, és a vének megöléséé. A harmadik a háború kezdetéé, a negyedik pedig amikor az emberek tudomást szereznek a lényekről. Értékelés: 10.0/10.0.

Csatahajó

Battleship, 2012. Az emberek egy műhold segítségével jeleket küldenek egy lakhatónak vélt bolygó felé. Akik meglepő módon válaszolnak is. Egy öt hajóból álló egység érkezik felmérni a Földet. A kommunikációs hajó azonban landolás közben megsemmisül. Az idegenek nem kedves lények, hanem hódítók. Szisztematikusan rombolják az infrastruktúrát, és a műhold segítségével akarnak hazaüzenni. Ennek megakadályozása az éppen tengeri hadgyakorlaton részt vevő flotta védőpajzson belül rekedt kis részére hárul. Rihanna két szép szeme jól jött a filmnek, nem rosszak a poénok (sőt), a fél pontos lehúzást csak azért kapja, mert nem 3D-s. Értékelés: 9.5/10.0.

Kenyérsütő gép

Merthogy kell ilyen is. A választásnál fontos szempont volt, hogy két lapátos legyen, és hogy lehessen hozzá alkatrészt kapni. Ugyanis van néhány speciális gép, amihez az életben nem kap az ember alkatrészt. Viszont a többség egymással kompatibilis, ez különösen a sütőformánál fontos. Végülis egy Nimbusz XBM-538-ast vettem, pontosan olyan, mint ami anyáéknak van. Egyelőre ő teszteli, mert itthon még kenyérliszt sincs, de ami késik, nem múlik XD

Facebook for Android

Az alkalmazás, amit mindenki szid. Mostanában viszonylag jól működik, tegnap volt egy nagy verzióugrás, 1.9.0. Észrevehető különbség, hogy az alkalmazást szétrobbantották 3 különállóra. Van az eddigi, viszont a chat és a kamera ment ki külön alkalmazásba. Chatre már korábban is létezett külön alkalmazás, nem meglepő módon ugyanattól a fejlesztőtől, ez most beépült a fő alkalmazásba. Ami nem tetszik, hogy így most nincs lehetőség különálló csengőhangot választani az üzeneteknek, és hiába használnám a teljesen külön messengert, nem lehet kikapcsolni az üzenet értesítést egyikben sem teljesen => dupla jelzés. Amúgy jó kis frissítés lett, tetszik. Tök jó, hogy a képfeltöltés is külön van, nem kell csak azért beindítani a fő alkalmazást.

SZÉP terminál

Az ételfutár hozta a vadiúj SZÉP kártya terminált, dobozában töltővel. Körüllengte az új műanyag szaga, két oldalas használati utasítás, Csányi bankjának ajánlásával. Április 15-től elméletileg elfogadják, a gyakorlatban azonban oly gyönyörűen elutasította a SZÉP kártyámat, hogy öröm volt nézni. Most további instrukciókra várunk, csak én 11 ezerrel lógok már. Tök jó ötlet volt tönkretenni a papírost utalványok rendszerét, gratulálok ismét!

Meglepetés

Tegnap kiderült, hogy nem csak a Microsoftos futópólóm műszálas, hanem van még egy. Az anyagának egy része faszán rá is égett a vasaló talpára. Szerencsére anyám ismer ilyen ősi trükköket, amivel vegyszer nélkül le lehet szedni. Francért van nekem műszálas pólóm, nem is bírom a műszálat xd